User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
25 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: 10.000 km de bir arac 2 kez debriyaj bozar mi?

gurcell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

10.000 km de bir arac 2 kez debriyaj bozar mi?

Cidden soruyorum. Yakin akrabamin araci chevrolet cruze. 2011 model ve daha 10.000 km de.

Daha once 7000 kmde debriyaji kacirdi , garantiden degisti. Simdi tekrar gitmis servise, volan da bozulmus, 1000 tl para istemisler garantiye sokmamislar.

Boyle sacmalik olur mu?

Gerci ayni servis daha once de arka camurlugu surtmeden boyanacagi zaman bize "cruze'lerin boyasi ozel, disarida yapilamaz , rengi tutmaz" demisti.

Bu servisin adi muhterem Reis otomotiv. Tartismaya ve volani gormeye gidiyorum. Hayatimda kullandigim hicbir aracim, ki buna yaristigim araclarim da dahil , volan bozmadi. Gidip bir goreyim bakalim. Ne kadar guclu bir motoru var ki, 1.6 litre ile 10.000 km de volan bozuyormus...

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    volanın bozulma sebebleri nelerdir ? bilmediğim için soruyorum

çünkü 2011 model bir araçta garanti dışı bırakabilmeleri için kullanıcı hatası demeleri lazım

nasıl bi hata yapmak lazım ?

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla hatasi yoktur bizim akrabanin. Opera sanatcisi ve her 2 yilda bir arac degistirir, hep sifir alir. Koltuklarini kilifla falan kullanir. O kadar hastadir arabalari icin..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    volan da attıklık veya sıkılan cıvatada yatağında sorun olabilir
    İNSANLAR VERDİĞİNİZ DEĞER KADAR DEĞERLİDİR FAZLASI DEĞİL

Mehmet Gazihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çift kütleli volntlar boyle cabuk bozuluyor.. oylemi acaba.. VAG grubu garantiden değiştiriyor volanı..

emre_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tamamen saçmalık bence bozulması saçma hadi onu geçtim 1.000 tl para istemeleri saçma davalık durum olursa diye söylüyorm servis fişlerini saklayın lazım oluyo

Blackbird - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Debriyaji değiştirirken volan a zarar verme ihtimalleri varmı ?

aRR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gurcell Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla hatasi yoktur bizim akrabanin. Opera sanatcisi ve her 2 yilda bir arac degistirir, hep sifir alir. Koltuklarini kilifla falan kullanir. O kadar hastadir arabalari icin..
    zaten ne kadar gözden sakınsan mutlaka bişey olur kötü olmuş

mertk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    insignia lardada boyle durum var nalet debrıajları var opc flan farketmıyor opel debrıaj yapamıyor

S.Özeren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    volan opel grubunda sıradışı bi durum değil çok normal
    Livestrong

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sonucu bekliyoruz. biraz tartışma çıkınca gevşerler hemen. bende baskı balata şemsiyesini yamultmuşum garantiye girmemişti. hayır derlerse tüketici hakları hakem heyetine gidin. dava açın
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

öskür - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kesinlikle onceki baski balata degisiminden kaynaklanan bir sorundur volan yamulmasi

qwertynord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mutlaka tüketici haklarına başvurun ve dava açın Yüzde 90 kazanıcaksınız hatta açmadan gidip açıcağınızı belirtin sonucu bildiklerinden direk kendileri yumuşuycak

asot - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    volan opellerde problemli parça, ama sakın ola ki yetkili servislerin kucağına oturmayın, yan sanayide yarı fiyatına yaptırmak mümkün... ben de geçen hafta komple baskı ,balata volan değiştirttim, usta sabit volan diye bir şey taktığını artık ömür boyu problem olmayacağını söyledi, oem takılan parça bozuluyormuş, yaptığına 1 yıl da garanti verdi. Bu sabit volan olayını araştırın derim, kesinlikle bunu taktırın...

Bir de yetkili servislerin kazıkçılığını anlamak mümkün değil, yetkili serviste elemanın söylediği araç senin mi, şirketin mi ona göre kötü bir haber vericem dedi, söyle benim aracım dedim senin volan bitik, sağlam masrafı var filan diye konuştu. Ne kadar dedim? kampanyalı 900 tl dedi,.,söyledigine göre önceden 1700 tl civarındaymış ... sadece parça fiyatı buna bilya baskı, balata, işçilik vs. de eklersen 2200 tl yi filan bulur dedi. bak sen şu işe %50 indirim varmışş... Aga internette orjinal parça 550 tl zaten, neyin kampanyası kimi kandırıyorsunuz??? İşin özü ben tüm işlerimi 800 tlye hallettirdim cillop gibi oldu. 2200 TL nerde? 800 TL nerde?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi geldim Reis'ten. Volan'da bir şey yok. Balatanın baskı'ya bakan yüzeyinde kılcal çatlaklar var, sarsıntıyı da o yapıyor belli.

Orjinal GM debriyaj setinin şaşmaz fiyatı 450 tl, benim alışım 302 tl.

Reis'in debriyaj sökülüp takılmasına aldığı ücret 480 TL (Şaşmaz'da Opel Garaj hakan ile konuştum, 150 liraya söker takarım dedi)

Daha ilginci , Reis'in 10.000 bakımı için aldığı ücret 580 TL! Tam Beşyüzseksen Türk Lirası!

İçinde 0-30 özel! Yağ , 4 buji , polen, hava , yağ ve LPG Filtresi var. İnanabiliyor musunuz? 580 Lira! Ulan sanayide 200 liraya ancak çıkar.

Sonuçta Bakım dahil 1440 liraya anlaştık, çünkü şanzumanı sökmüşlerdi, geri takıp sanayide yaptırsaydım 480 lira işçiliği alacaklardı.

Zaten servis içinde araba başındayız, akbaba gibi 4-5 kişi birden üşüşüyorlar arabanın başına. Hepsinin ağzından biranda laf çıkıyor falan...

Sonuç :

580 Lira! 10.000 Km bakımı
    400 Lira! Debriyaj Seti
    420 Lira! İşçilik.

Üstelik önceki debriyaj 2000 KM önce yani 8000 de değiştiği halde. Öncekini iyi niyet garantisi adı altında değiştirmişler , bu sefer ise sizin hatanız diyip değiştirmiyorlar.

Çıkan balataya baktım, bildiğiniz dandik mal, valeo marka. Yeni sette ise Luk çıkıyor.

Siz siz olun, Reis otomotiv ve Çakma Daewoo Chevrolet'den uzak durun. Yada BMW'ye binin, en azından verdiğiniz 600 TL bakım parasını nasıl olsa BMW'ye biniyorum diye gözardı edersiniz...

ofli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi geldim Reis'ten. Volan'da bir şey yok. Balatanın baskı'ya bakan yüzeyinde kılcal çatlaklar var, sarsıntıyı da o yapıyor belli.

Orjinal GM debriyaj setinin şaşmaz fiyatı 450 tl, benim alışım 302 tl.

Reis'in debriyaj sökülüp takılmasına aldığı ücret 480 TL (Şaşmaz'da Opel Garaj hakan ile konuştum, 150 liraya söker takarım dedi)

Daha ilginci , Reis'in 10.000 bakımı için aldığı ücret 580 TL! Tam Beşyüzseksen Türk Lirası!

İçinde 0-30 özel! Yağ , 4 buji , polen, hava , yağ ve LPG Filtresi var. İnanabiliyor musunuz? 580 Lira! Ulan sanayide 200 liraya ancak çıkar.

Sonuçta Bakım dahil 1440 liraya anlaştık, çünkü şanzumanı sökmüşlerdi, geri takıp sanayide yaptırsaydım 480 lira işçiliği alacaklardı.

Zaten servis içinde araba başındayız, akbaba gibi 4-5 kişi birden üşüşüyorlar arabanın başına. Hepsinin ağzından biranda laf çıkıyor falan...

Sonuç :

580 Lira! 10.000 Km bakımı
    400 Lira! Debriyaj Seti
    420 Lira! İşçilik.

Üstelik önceki debriyaj 2000 KM önce yani 8000 de değiştiği halde. Öncekini iyi niyet garantisi adı altında değiştirmişler , bu sefer ise sizin hatanız diyip değiştirmiyorlar.

Çıkan balataya baktım, bildiğiniz dandik mal, valeo marka. Yeni sette ise Luk çıkıyor.

Siz siz olun, Reis otomotiv ve Çakma Daewoo Chevrolet'den uzak durun. Yada BMW'ye binin, en azından verdiğiniz 600 TL bakım parasını nasıl olsa BMW'ye biniyorum diye gözardı edersiniz...
    soyguncu herifler ya volan yüzeyinde yanma varmıydı yani yarım debriyajdan kaynaklanan bir sorunmu? bence dava edin yinede bence geçmiş olsun.

aralardan opele sardıranlar olmus kullanım tarzıdır baskı balata olayı birazda begenmediniz vectra c de sıfır aldıgımızdan berı hıc degısmedı 150.000 km de suan 2004 model bir arac benim drag fantezime bile maruz kalmıs bir balata şans işi biraz

1lker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cidden soruyorum. Yakin akrabamin araci chevrolet cruze. 2011 model ve daha 10.000 km de.

Daha once 7000 kmde debriyaji kacirdi , garantiden degisti. Simdi tekrar gitmis servise, volan da bozulmus, 1000 tl para istemisler garantiye sokmamislar.

Boyle sacmalik olur mu?

Gerci ayni servis daha once de arka camurlugu surtmeden boyanacagi zaman bize "cruze'lerin boyasi ozel, disarida yapilamaz , rengi tutmaz" demisti.

Bu servisin adi muhterem Reis otomotiv. Tartismaya ve volani gormeye gidiyorum. Hayatimda kullandigim hicbir aracim, ki buna yaristigim araclarim da dahil , volan bozmadi. Gidip bir goreyim bakalim. Ne kadar guclu bir motoru var ki, 1.6 litre ile 10.000 km de volan bozuyormus...
    abi bizde doblo varken 15.000km de baskı balata + volan bitti 1.9mjet ayrıca garantiyede girdi bildiğim kadarıyla ondan sonra ben araç aldım dobloya hiç binmedim sattığımızda 80k küsürdü sanıyorum satmadan birde babam değiştirdi baskı balata + volan araç kronik sorunu gibi birşey olabilir net bilgim yok babama sorarsın gerçi beni suçlar sıyıttırdı debriyajı der ama olsun
    NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!
    http://www.torkgaraj.com/
    Beğenirseniz çok sevinirim teşekkürler.
    Çekimlerim : http://www.facebook.com/pages/Photog...09808212402660

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Daewoo bu, bu kadar yani fazla birşey beklememek lazım...

Utku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mantık 10 numara yanlız bende 8bın harcadım 14 ayda nede olsa Audıye bınıyorum dıye avunuyorum
    Vorsprung Durch Technik

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)