User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
28 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Meguiars Hare/Çizik Giderici

Onu-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Meguiars Hare/Çizik Giderici

Meguiars NXT ve Meguiars Ultimate Quick Wax aldım, ancak aracımda hareler olduğu için harikalar yaratmasını beklerken az da olsa hüsrana uğradım (hareleri gidermeyeceğini biliyor olsam da)

Şimdi hare giderme amaçlı olduğunu düşündüğüm 3 farklı ürün buldum:

Cleaner Wax (Temizleyici ve Koruyucu Sıvı Wax) 473ml
    Cleaner Wax (Temizleyici ve Koruyucu Sıvı Wax) 473ml. - Boya Koruma & Wax

SwirlX Hare Giderici 450ml
    CLA SWIRLX HARE GDERC 450ml MEGUIARS 17616 reyondanal.com Online Otomotiv Yedek Para Maazas, klips, ya ve bakm rnleri

Ultimate Compound Pasta Çizik Çıkarıcı 450ml
    Ultimate Compound Çizik Çıkarıcı Pasta 450 ml. - Boyalı Yüzey Temizliği & Çizik Çıkarma

Bu 3 üründen Uygulama Pedi ile (el ile) uygulanmak üzere eski bir araçta çizikleri/hareleri çıkartıp yeni görünümü elde edebilmek için hangisini önerirsiniz?

Cleaner Wax için temizleyici, pasta ve cila 3'ü bir arada diyorlar. İçinde hafif aşındırıcı varmış.
    "Cleaner wax is a paint cleaner/polish/wax all in one
    it has abrasives in it, but theyre very light, and if anything, help your finish, it wont cause further damage to it."

Bir-iki kere Cleaner Wax uygulasam, ardından NXT uygulasam harelerin durumu ne olur acaba? Profesyonel olmadığım için herhangi bir yanlış yapmamak adına SwirlX gibi hareler için daha etkili bir ürünü kullanmak istemiyorum şuanda (gerçi ped/el ile uygulayacağım ve ürünler çok profesyonel değil sanırım ama yine de ne olur bilemedim)

Cleaner Wax yeterli olur mu benim için?

Teşekkürler
    Onur
    14' f30 316

ruudvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    100de maksımum 5 degısme olur yoruldughuna degmez bosuna para verme o urunlere.
    https://www.instagram.com/maxshineturkiye/

No coffee!!!

Hareli köyün polisajcısı !!!

mert_leon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Guzel bi uygulmya girmeden arac harelerin elle cikmasi cok zor bnce.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    el ile olcak iş değil aslında makina ile en güzeli bence bunlara para vermektense bi oto boya cıda verin 20 lira cıkartsın çizikleri sadece

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Elimde cleaner wax da var, scratch X version 2.0 da var.

Cleaner wax guzel bir boyaz temizleyici, icinde cok az da asindirici var.

Fakat o hareleri elle hic bir sekilde, elle alamazsiniz.
    Bu tur bir islem yapilacaksa autpglym SRP alin, cizik doldurucu icerir yogun anlamda. iki uc kat gecerseniz, gecici sure ile super sonuclar elde edersiniz
    Built to fall....

Onu-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İlla Sonax, Meguiars gibi uygulama yapan yerlere gidip 300 TL bayılmak gerekiyor yani çıkan sonuç budur benim için. Doğru mudur?
    Onur
    14' f30 316

mtahakorkmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    SwirlX Hare Gidericiyi önce uygulama pedi ile uygulayın sonra kurumasını bekleyin 1 saat kadar sonra güzelce mikrofiber bez ile silin peşine ultimate liquid wax ı uygulama pedi ile uygulayın biraz bekledikden sonra kutu içinden çıkan özel beziyle silin işlem tamamdır meguiarsın şuan en gözde ürünü bunlar

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı mtahakorkmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    SwirlX Hare Gidericiyi önce uygulama pedi ile uygulayın sonra kurumasını bekleyin 1 saat kadar sonra güzelce mikrofiber bez ile silin peşine ultimate liquid wax ı uygulama pedi ile uygulayın biraz bekledikden sonra kutu içinden çıkan özel beziyle silin işlem tamamdır meguiarsın şuan en gözde ürünü bunlar
    Pastayı boya yüzeyinde elle uyguladıktan sonra kurumayı bırakanı da ilk defa görüyorum.
    Üstelik az buz değil 1 saat kurumaya bırakın diyorsunuz, 1 saat sonra beton gibi olunca hilti ile pastayı çıkartırlar herhalde.
    Özel bez ne de olaki, bildiğimiz microfiber bez işte.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Onu-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İlla Sonax, Meguiars gibi uygulama yapan yerlere gidip 300 TL bayılmak gerekiyor yani çıkan sonuç budur benim için. Doğru mudur?
    Aynen budur. Aracın üzerindeki hare ve çizikleri makine yardımı olmadan gidermek pek mümkün değil. Sizin kullandığınız ürünler makine ile uygulama yapıldıktan sonra 4-5 ayda bir uygulanacak ve üzerindeki boya koruma tabakasının kalıcılığını arttırmaya yarayacaktır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    kendiniz de yapabilirsiniz,
    burda hevesli arkadslar da var onlara daha uyguna yaptirabilirsiniz..
    Built to fall....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Videoya göre, (tabi aracın boyasının yumuşaklığına, sertliğine ve durumuna bağlı olarak) ürünlerle elle çizik giderilebildiği ancak tabiki en iyi sonuçların makina ile alındığı ifade ediliyor.
    Bu ürünler ağır aşındırıcılıdır, elle aşındırma daha az olacaktır, ancak makina ile daha iyi sonuç alınıp belkide gereksizce boyadan aşındırmada yapılmış olunur.
    Bence en güzeli, önce hare diye bahsedilen çiziklerin gerçekten hare mi değil mi onun tespit edilmesi gerekir. Büyük bir çoğunluk dairesel çiziklere hare diyor, bu en büyük yanlış. Hareler hayalet görüntülerdir. Özellikle makina ile yanlış uygulama sonucunda oluşur, ince bir pasta ile tedavisi yapılır. Meguiars'ın bu ürünleriylede elle de yapılabilir ama bilimum akrabalarınız oturur ağlar, niye bu çocuk saatlerce arabasıyla boğuşuyor diye dövünür durur.
    En güzeli makinadır, boya kalınlık ölçerdir, ince-orta-kalın pasta edinmektir.
    Veya vakti olan ve işi bilen Rıdvan gibi arkadaşlarımıza aracınızı teslim etmek en güzelidir.

BORKED

M U R A T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mtahakorkmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öneriler efsaneymiş bence tecrübe etmeden bu tarz önerilerde bulunmayalım biri yanılıpta dener yazık olur

ruudvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tamamen gereksız urunler sctraxc adı bıle garıp oda compound da hepsı amator elle cızık gıderıcıyı ıstersen makıneyle uygula yıne guzel sonuc alınmıo gereksız. ılk mesajda dedıgım gıbı bosuna su meguıarsa para vermeyın artık adı var dıe her urunu guzel olucak dıe bı durum yok.
    https://www.instagram.com/maxshineturkiye/

No coffee!!!

Hareli köyün polisajcısı !!!

merve
    Misafir
    sonax var, sanırım sponsorlardan, onlara söyleseniz yardımcı olurlar belki fiyatta. ilk aşama için prof uygulama şart benim anladığım, bende çok uğraştım bir sürü ürünüm var ama olmuyo. en iyisi önce prof yaptırıp, sonrasında kendi uygulamalarınızla korumak.

Tayfun-E30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    market ürünü bunlar almanın hiçbir espirisi yok ucuzyollu olarak bölünmüş 105-205 alıp makinası olan birisiyle uygularsanız ucuz yollu çözebilirsiniz ayrıca bu işe meraklıysanız muhafaza ettikten sonra o 300tlyi 1 kereye mahsus vermiş oluyorsunuz...

alfonso4474 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    300tl fln vermenize gerek yok erdem boyada 250gr lik ufak olarak var alırsın ordan aracın için ürünlerini gider tanıdık birine verir yada kendin yaparsın olur biter yada sitede yapanlar var onlarda el atar bu duruma daha uygun fiyata

Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı merve Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sonax var, sanırım sponsorlardan, onlara söyleseniz yardımcı olurlar belki fiyatta. ilk aşama için prof uygulama şart benim anladığım, bende çok uğraştım bir sürü ürünüm var ama olmuyo. en iyisi önce prof yaptırıp, sonrasında kendi uygulamalarınızla korumak.
    sonax cizik almaz genel politika olarak, farkederseniz boya temizleme ve parlatma seklinde bir hizmetleri var. Polish/pasta/cizik alma seklinde aciklanmamis.

Bu bir secimdir, saygi duyarim fakat benim secimim iyi, ehli ellerde yapilmis bir polisajdir.
    Arabayi guzel,parlak gosteren cila degil altindaki tabakanin pruzsuzlugudur. Cila koruma icin.

Dogru uygulandiginda ve senede 1 kere yapildiginda, 20 sene kadar dayanacak vernik kalinligi var araclarda.
    Detailing forumlarinda bu durumdaki orjinal boyali yasli araclarin bol bol canli ornegi mevcut.
    Built to fall....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı ruudvan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tamamen gereksız urunler sctraxc adı bıle garıp oda compound da hepsı amator elle cızık gıderıcıyı ıstersen makıneyle uygula yıne guzel sonuc alınmıo gereksız. ılk mesajda dedıgım gıbı bosuna su meguıarsa para vermeyın artık adı var dıe her urunu guzel olucak dıe bı durum yok.
    Cümlene sağlık

merve
    Misafir
    Alıntı Ranthor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sonax cizik almaz genel politika olarak, farkederseniz boya temizleme ve parlatma seklinde bir hizmetleri var. Polish/pasta/cizik alma seklinde aciklanmamis.

Bu bir secimdir, saygi duyarim fakat benim secimim iyi, ehli ellerde yapilmis bir polisajdir.
    Arabayi guzel,parlak gosteren cila degil altindaki tabakanin pruzsuzlugudur. Cila koruma icin.

Dogru uygulandiginda ve senede 1 kere yapildiginda, 20 sene kadar dayanacak vernik kalinligi var araclarda.
    Detailing forumlarinda bu durumdaki orjinal boyali yasli araclarin bol bol canli ornegi mevcut.
    kılcal çizikleri ve hareleri giderdiklerini söylüyolar, ben yaptırmadım ama önümüzdeki hafta komple uygulama yaptırcam. çizikleri gidermicekse bende yaptırmim yani. gerçi benim çizikten çok rengin canlılığını yitirmesi sorunum var.

polisaja dikkat etmek lazım, kendim yapim derken arabasını mahvedenler biliyorum. o kadar kalın boyayı nasıl mahvediyolar bilmiyorum ama canlı örneklerini gördüm.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)