c segmenti deniliyordu sanırım. 2007 model ve üzeri dizel 35 bin liraya kadar bu araçlardan birini tercih edecek olsanız hangisini tercih edersiniz ?
jetta 1.9 tdi 105 hp manuel
406 1.6 hdi 110 hp manuel
corolla 1.4 d4-d 90 hp manuel
focus 1.6 tdci 110 hp manuel
megane 1.5 dci 105 hp manuel
araçlar bunlar motor seçenekleri olarak. uzun yol yapılacak. haftada ortalama 2000 km kadar yol alınacak. yakıt ekonomisi olarak tamamı aynı aşagı yukarı. konfor rahatlık ve en önemlisi dayanıklılık acısından siz hangisini alırdınız ?
407 biraz kalitesiz iç mekana sahip gibi. yani hor kullanılmış genelde araçlar ve cok kolay yıpranmış.
jetta alman kalitesi tank gibi araba. avantajım, 2 senedir 1.9 tdi motorlar hakkında edindigim bir çok bilgi var.
corolla kullandım E12 kodlu kasa cok iyiydi fakat yeni kasalar agır oldugu için sanırım daha zayıf kalıyor bide kolay yıpranıyor gibi bişey duydum.
focus genelde en problemsiz herkesin tercih ettigi bir dizel araç. fakat süspansiyon sistemi sert geliyor bana biraz rahatsız gibi. bide oturma pozisyonu 700 km civarlarında yol yapıldıgı takdirde rahatsız eder gibi.
megane ise tabiri caizse eşek gibi bir araba. onu da kullandım. bakımı parçaları falan ucuz bir araç. baya da az yakıyor. ama kalite olarak digerleri ile kıyaslayınca biraz vasat gibi geliyor bana.
sizlerin de fikirlerini bekliyorum. performans cok problem degil. tamamı chiplenecek zaten alır almaz. ortalama aynı güçleri alırız gibi.