Merhaba vizem bitti ve geçenlerde egsoz emisyon ve sızdırmazlık almaya gerek yok diye bi haber okumuştum doğrumudur bu haber ?
Merhaba vizem bitti ve geçenlerde egsoz emisyon ve sızdırmazlık almaya gerek yok diye bi haber okumuştum doğrumudur bu haber ?
lpg sızdırmazlık raporu kalktı dıye biliyorum,egsoz emisyon almak mecburi..
2003 BMW E46 330 Cİ Topassss
2006 BMW E46 318 Cİ SİYAH (SOLD)
]2001 PEUGEOT 106 GTI SARI SOLD)
1998 DOĞAN SLX 1.6.İE BORDO (SOLD)
2008 PORSCHE 911 TURBO S SiYAH (SOLD)
sızdırmazlik icin sizdirmazlik istasyonuna gitme zorunlulugu kalkti ama emilsyon devam ediyor. hos vizeye gittiginde orada gerekli ölçümleri yapıyolar
Bugun vatandasin biri sanayide egsoz emisyonu olcen biyer ariyodu.
Ben de sizdirmazlik zorunlu degil diye biliyorum
Peki benim araç 2011 model partner bu ay vizem var bende alıcakmıyım bilen varmı arkadaslar konusu varken sorayım dedim
Bir araba görürsün arabayı hayal edersin, parayı biriktirirsin, sonra ötv'yi ve benzini hesaplamayı unutursun( her gün zam geliyor) para yetmez, babayı alırsın hevesin kaçar
4 5 gün önce komşunun arabasını götürdüm.. projesini yeni aldıgımız için sızdırmazlıga gittim onay falan almam gerekiyodu cunki.. benzer durum varsa gitmeniz gerekir ve de ek-1 belgesi isterler muaynede.. araçta tadilat yapıldıgı için.. yani bu henüz ruhsata işlenmemiş muayneden sonra işlencek olanlar için..
ruhsatında lpg işli olanlar için sadece egzoz muaynesi yaptırıp gitmeleri yeterli... muayne sırasında sızdırmazlıga kendileri bakıyolar zaten..
benim lpg kitim değişti tadilat projesi çıkarttım şimdi ben nasıl yol izleyeceğim.?muayenem 2010dan beri yok
son uygulamada eger lpg deponuzun ustunde yil 4 hane yazmiyorsa sizdirmazlik yaptırmaniz gerekiyormus
örneğin 01/10 sizdirmazlik gerekli
01/2010 sizdirmazlik almaya gerek yok
uygulama sonderece sacma ama bu sekilde
kesin bilmiyorum ama sızdırmazlık alma ücreti 25 tl olması lazım
evet böyle bir durum söz konusu üreticilerin tarihleri standart dışı uygulamaya sokmalarından kaynaklanıyor.
tüp ömrüde 10 yıl olarak biçilmiş oldugundan o tüp degişmek zorunda ama tarih 01/10 şekilde ise tüp degişmeden sızdırmazlık kabul ediliyor, sızdırmazlık istasyonu tarihin hatalı oldugunu kabul edip 2010 1. ay olarak onaylar ise.
emisyon ölçümünü bosch serviste yaptırdım 1 saat önce kart,pul ölçüm dahil 32 tl ödeme yaptım.
Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ
dostum önce projeni alıyosun sonra sızdırmazlık almaya gidiyosun orda senin projeni onaylıyolar sana kart veriyolar ikide lpg sticker ı veriyo cama yapıstır diye orda 25 tl harcıyosun bitiyo.. sonra gidiyosun bi trafik takipçisine ek-1 formu hazırlatıyosun 20tl.. sonra egzoz muaynesine gidiyosun eger egzoz muayne kartın varsa 24tl yoksa yeni kartda alıyosun 32tl harcıyosun.. sonra muayneye gidiyosun gecikmen yoksa 148.70tl olması lazım eger gecikmen varsa aylık %5 faiziyle hesaplayabilirsin...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)