Aşırı Besleme bölümünde ben daha buraya üye olmadan önce benim arabayla ilgili bi konu açılmış bende arabamı tanıtiim dedim:
Motorum d14z2 kodlu 1.4
kullandığım turbo garret t3 .42 .48 A/R 45 Trim, şu anda 0.6 bar basıorum
manifoldu kendim yaptırdım hazır DIY kit alarak tig kaynakla yapıldı. Stealthmode marka yaglama kiti kullanıorum. Enjektörlerim 450cclik Tunertoys marka. Blowoff um greddynin çakması. SAFC 2 ile afc hack yöntemiyle benzin beslemesini ayarlıorum. bkr7e11 serisi bujiler ile daha soguk bi ateşleme saglanıor. Distribütörden iki derece ateşlemeyi geriye aldım. İntercoolerım da el yapımı ama hala arabanın bagajında duruorbesleme boruları aceleden normal boru kıvrılarak yapıldı ve turbonun egzost cıkısı yeterli yer olmadıından bayagı başarısız.. arabanın daha yapılacak baya işi var aslında para sıkıntısı sebebiyle bi kaç aydır girişemedim yakında halledilcek ama..
turbo dışında modifiye olarak eibach yaylar 16" enkei rpf1 jantlar kumho 195x45x16 lastikler var.. geçenlerde polis bagladıgından dolayı da magnex egzostumu sökmek zorunda kaldım şu anda yerinde düz bi boru var..
yapılacaklar arasında ise şunlar var:
-enjektör soketleri uymadıgı için uzatma kablo kullanmıştım bunun yerine obd1 herhangi bi hondanın soketleri kullanılacak
-mandrel kıvırma yöntemi ile aluminyum besleme boruları kullanılcak
-intercoolerım takılacak
-manifoldu external wastegateli hale çevircem ve 38mm ext wg kullanacam
-internal wastegate in sökülmesiyle alan genişleyecek ve dogru düzgün bi cıkış yapılacak egzosta büyük ihtimalle stock egzost takılacak ve elektrikli cutoutla istediim zaman stok egzostu baypas edecem
-yeni amortisör almam lazım zira bunlar kendinden geçmeye başladı
-egt sensör alcam
-p28 ECUya çip uygulayacagım kendim (ilerde vtec kafa kullanabilirim die p28)
-p28 ECU kullanmak için d blok 1.6larda kullanılan yatay manifolddan ve bogazından alcam
-clutch specialties marka 6 puck sprung debriyaj alcam
-havalar düzeldiinde de motoru yıkatcam bi
yani yapılcak işler aslında çok.. arabayı deiştirmeye karar vermiştim bi ara o yüzden bi kaç aydır bu halde duruordu ama yeni arabayla ugraşmaya biraz üşendiim ve arabamı sevdiim için vazgeçtim.. yakında bahsettiim işlere girişecem
arabayı henüz dyno ya cıkartamadım ama tahminimce 140-150 beygir civarındadır.. aslında bu basınc seviyesinde daha fazla beygir üretmesi gerekir ama gerek tırtıklı besleme boruları gerek kötü turbo egzost cıkısım arabayı bayagı tıkıyor.. tabi yeni parcalar takıldıkca gerektii şekilde widebandle tekrar tuning yapılcak
şimdilik bu kadar gelişmelerle size tekrar yazıcam
saygılar..
bu da bir iki resim:
![]()