Arkadaşlar aramızda eminim ihtiyaç, taşıt, konut vs.. adı altında kredi kullanan arkadaşlar mevcuttur,
bunlardan bir taneside benim,
farklı zamanlarda toplam 4 defa kredi çektik,
hepside ihtiyaç adı altında idi,
hiç birinde imzaladığımız evrakların örneğini vermediler,
sadece ödeme planı verdiler,
bizimde bu konularda bilgimiz olmadığı için talep etmedik,
kısacası krediyi aldığımıza baktık her seferinde
sabah haberlerde izledim, birden fazla kişi mahkeme kararı ile bu ücretleri almış,
hatta talep edilen başka saçma ücretleride almışlar,
son kredimizde bir süre sonra anlamsız bir şekilde aylık ödediğimiz tutar 20lira arttı,
bu konuyu nette bayağı araştırdım, dosya masrafı, sonradan yapılan artışlarda dahil olmak üzere, bazı saçma ücretleri geri alabiliyormuşuz,
tabiki kolay bir iş olmayacak, biraz uğraşmak gerekli,
ve ben uğraşmaya hazırım, sonuçta parayı kolay kazanmıyoruz,
bir dilekçe örneği buldum, konut kredisi diye geçiyor,
aramızda bunun genel halini bilen var mı ?
örnek dilekçe ;
……………………………BANKASI …………………………. SUBESİ
MÜDÜRLÜĞÜNE
………………nolu müşterinizim ………………….Ziraat Bankası Şube Müdürlüğünden ……………… tarihinde ………… ay vadeli olarak ………. faiz oranı üzerinden ……………… TL konut kredisi kullandım ve…………….ay ödeme yaptım.
Konut kredi faizlerinde indirim olması sebebiyle ………… yılı …….. ayında kredi yapılandırması için ………….. şubesine başvurdum. Benden Yeniden yapılandırma nedeniyle …………. TL komisyon alındı
Benden tahsil edilen …………… TL’ nin Ankara 7. Tüketici Mahkemesi ve Yargıtay 13. Dairesinin onayladığı emsal karar doğrultusunda, haksız alınan bu paranın tarafıma iade edilmesini istiyorum.
Ek
Emsal dava
Yargıtay 13. Hukuk Dairesi
Karar Tarihi: 15.12.2011
Esas No: 2011/9823
Karar No: 2011/19204
Yerel Mahkeme
Ankara 7. Tüketici Mahkemesi
Karar Tarihi: 14.04.2011
Esas No: 2010/858
Karar No:2011/309
Tarih
imza
Adı Soyadı
bu dilekçeyi ufak - tefek müdahalelerle değiştirebilirim ancak geneli ifade eden bir dilekçe varsa elinizde benimle paylaşırsanız çok sevinirim,
eminim bu konudan haberi olan bir çok kişi vardır,
haberi olmayanlar içinde inşallah faydalı bir konu olur![]()