User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
51 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Restart problemi !! ( yardım )

AyB_Tv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Unhappy Restart problemi !! ( yardım )

son 1-2 haftadır bilgisayarım çok saçma yerlerde restart atıyo.. misal cd koyduğum anda cdroma kapanıyo‚veya bazen explorera bastığımda kapanıyo vs.. hata kodu olarak şunu veriyo mini020208-06.dmp ( herhalde budur ! ) .. bilgisayardan fazla anlamığım için elim kolum bağlı durumdayım..internete biraz araştırdım fakat çok detaylı açılamalrdanda pekbirşey anlamadım.. hatta bu problemi yaşıyan epey insan varmış ! ne yapmalıyım‚formatmı yoksa kolay çözümü varmıdır bu problemin bileniniz varsa bi yardım =)
    AyB

Berk007 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çözümü var mı bilmiyorum da format atmak çok kolayıma geliyor benim
    '06 Honda Civic Turbo '12 Mini Cooper S Roadster
    '02 Honda Civic Type-R-'05 Mitsubishi Lancer Evolution VIII
    '03 BMW M5-'12 Mercedes SLK 250 AMG-'12 Honda Accord

3rk4n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Büyük ihtimalle ram den yapabilir msn varsa eklede test yapacak şeyleri gönderim abi anlarız neyin arızalı olduğunu uyarmı
    1.6tdi.
    Ecutech.

BarBo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi hata kodu weriyorsa yazılımsal bişi olabilme ihtimali var.bi bilgisayarcıya sorsan direk getir bakalım derler.yapacakları şey format atmak.biliyorsan sende at.
    donanımsal olması zor görünüor ama yinede sen ellerinle bi demir tut boşalt olan elektriği ram'i çıkar tekrar tak.
    sıcaktan dicem ama bnm başıma sıcaktan olan çok geldi hata wermiyor.
    Alıntı SekoLive Nickli Üyeden Alıntı
    abi herkesin bi quatrosu olmamıs olabilir ama herkesin bi kuş serisi olmustur

cabriolet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ayberk git bi duş al geçer herşey ben özgür

Serkan.S
    Misafir
    Ayberk cpu çok ısındığında belli bir derecenin üstüne çıktığında ana kart kendini korumak için restart atıyodur.Bilgisayarın içini açıp fanları bi güzel temizle.Öylede olmassa fan iyi soğutamazsa soğutucu jeller var fanın bi bölümüne sıkıyosun daha iyi soğutuyor.Bendede bu sorun var jelle idare ediyorum.Tam emin olmak için anakartın sıcaklığını gösteren programlar var internette onlardan indir bak gösterir zaten sınır sıcaklığı eğer bulamazsan ben yollarım bi program kolay gelsin.

G60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Power supply...

MUGENPOWE® - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hımm ayberk buyuk bı ıhtımal ya ramden kaynaklanıyo yaada vırus kardesm power subly yapcanı sanmıyorm ole olsa elektrrk gelmes dırek yanar subly yanı 10 kere basıma geldı ıcın bılırom subly ın nası bı arza yapcanı ondan deıldr buuyk bı ıhtımal ama ramdan yada vırusden kanka az sapıksal sıtelere takl cok warrock oyna uhahu

Serkan.S
    Misafir
    Alıntı G60 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Power supply...
    böle bişi olsa devamlı sleep modunda olur en fazla bundan değildir heralde

gorke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynı sorun bendede vardı, format atmaya kalktığımda da dosyaları kopyalamadan restarta geçtiği bi bölüm vardır formatta, kopyalama dolmadan tekrar restart çekiyodu pc ve böylece formatda atamıyodum, bilgisayarcıya bıraktım bakalım nasıl yapıcak? büyük ihtimal virüsten dolayı oldu..

Tayfun-E30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi hata kodu veriyor powercutta böyle bişi olmaz direk restart atıp voltaj ve frekans düşürür, psu o olsa yine vermez hata kodu hani mavi ekranmı çıkan eğerki mavi ekransa hdd (sabitdiskinde)bed sector olabilir rami söküp çıkarmak falan hiç uğraşma mavi ekran deilse tam ne yazdını ören aratalım bakalım neymiş yazılımsal olması yüksek gözüküyor anlattıklarına dayanarak.

TechTurkey cem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    REstart atmasının bir çok sebebi mümkün,
    Hata kodunu mavi ekranda yazanı tam olarak sölersen yardımcı olurum kardeşim.
    " If everything seems under control, you're just not going fast enough. "

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Format atmak iyidir

Bu arada aradabir bilgisayarın icini acıp, fanları vs temizlemek de lazım tabiki.
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

NOSman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bendede aynı sorun war Bazen pc yi actıgımda hemen 5 dk sonra kapanıyor bazende 3 saat gecıyor kapanıyor.Direk res atıyor:S temızledım içini baya bi toz cıktı :s bende format atıcamm

Ferhat_V - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynısı bendede oluyor nette çok fazla kasarsam pc yi firefox msn vs küt diye gidiyo mavi ekrana...
    kasayı aç bütün parçaları baştan sök tak düzelebilir içini temizle..ramlar yetmiyodur 512 zannedersem seninkide ramleri değişebilirsen değiş derim.

grkm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim pc im son dönemde desktopu çok ağır yüklemeye başladı. Baaşlangıçta rundLL hatası vermeye başladı. Her seferinde system32 den başka bir dosyayı bulunamadı şeklinde mesajla açıyor ve belli bir süre sonra başlat çubuğunda olan simgeler donuyor , ama programlar çalışmaya devam ediyor. Eğer bu donma olmazsa bilg. gayet normal kapanıyor ama donma başladığında görev yöneticisinden explorerın görevini sonlandırarak kapatmak zorunda kalıyorum.

P.s. : Bilg. yere düşmüştü bi kere , HDD avans vurur gibi arada bir ses veriyor. Ucu okuyamıyor diye öyle oldugunu düşünüyorum. Sizce dosya okuyamamasının nedeni de bu hasardan mı kaaynaklanıyor ?

Sizce çökmeye ne kadar kaldı

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Görkem belki bad sector oluşmuş olabilir düşmeden dolayı oluşan kısımda eğer sistem dosyasaı falan varsa yapabilr belki low level format düzeltebilir ama düşük bi ihtimal

Aybek format at bence sen bi düzelir muhtemelen ama ne zaman reset atıyo mesela uzun süre çalıştıktan sonramı yada ilk açıldığında falanda yapıyomu bi donanım izleme programıyla yada biostan izle bence sıcaklığı ne durumlarda resetliyosa smart fan falan özelliğini kapak kapanma sıcaklığnı yükselt bakalım nolucak
    körler sağırlar

AyB_Tv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    beyler harbi saolun 2 gündür teknikdonanım sitelerinde sorup duruyorum kimse cevap vermedi tektük verdi maşallah hepiniz birer engavermişssiniz

neyse şimdiolayı daha net açıklıyım..

bilgisayarı açıyorum misal explorera basıyorum hop rstart atıyo ! attıktan sonra explorera basıyorum hiçbir sorun yok açıyo misler gibi.. sonra mesela mp3 cdsi yapıym diyorum yada oyun yükliyim,oyunun ilk cdsini yüklüyo 2.yi takın diyo takar takmaz restart ! kafayı yiicem 1 oyun yükliyemiyorum.. bazen çok garip yerlerdede atıyo misal sağ alt köşede saate tıklıyorum restart virüs taraması yaptım 3 programla 1-2tane çıktı hepsini sildim şimdi tarıyorum hiçbirşey yok görünürde tabi..
    yani şimdi hepinizin dediklrini yapıym açıym fanı temizliyim fln aa şu hata kodlarını verdi bi bakarsanız anlarsanız sevinicem (hep bunu veriyo ama hep ! )

bunları çıkartıyo bana..

buarada format atmayı bilmiyorum o yüzden paniğim
    AyB

tyMu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir çok sebep olabilir öncelikle bir chkdsk yaptır çalıştıra cmd yaz orda >chkdsk c: /f yap restarttan sonraya programlıyımmı diye soracak E yapıp enter deyip bi restart at kendin
    sonra onu bi yapsın sistemde arıza yoksa donanımsal olarak ram hdd veya power da arıza olabilir ram in slotunu değiştirip dene birde şimdilik aklıma gelenler

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)