arkadaslar yenı ford focus dızel aracımız var yanlıs yakıt koyma nedenıyle yakıtı cekıcez de nasıl cekıcez bılgınız varmıdır
arkadaslar yenı ford focus dızel aracımız var yanlıs yakıt koyma nedenıyle yakıtı cekıcez de nasıl cekıcez bılgınız varmıdır
elektırıklı pompalar var ama amator yontemlerde var depo ıcıne hortum atmak gıbı gecmıs olsun
facebook: hasan serdar şengül
instagram: hasan_serdar
ECUPROJECTS PERFORMANCE-CHİPTUNİNG AKSARAY BAYİİ
depo indirip temizleyin.
yakıt koyulduktan sonra marşa basmana gerek yok kontagı dahi açtıysan yakıt filtresi vs. degiştirmen tavsiyem.
Bana olmustu opette bu vakum makinesi vardi yag cekmek icin saldilar onun hortumunu cektiler.mazotun icine az bisi benzin karisinca sorun olmuyor
imkan varsa depoyu söküp temizletmeniz iyi olur . ne kadar yanlış yakıt konuldu ? kontagı açtınız mı ?
Kontak hiç açılmadıysa depo sökülür, boşaltılır, temizlenir. Kontak açıldıysa filtre de değiştirilir.
Your car is your story. So don't let someone else write the book...
benzınlıkte dızel yerıne benzın konuldu sanırım yarım depo kadar fısı aldıgımda gordum herhangı bı marsa basma olmadı
depoyu fılan sokmeye gerek yok bence. bızımde basımıza geldi. depoyu hortum yada pompayla bosalt sonra dızelle fulle.
bizim yeti 1.2 tsi yanlışlıkla mazot koyuldu yaklaşık 2 km gitdik. motor kitledi ayrıca dsg şanzıman bozuldu hala randuvan tutmuyor. 8 bin tl de para aldık benzin istasyonundan.geçmiş olsun.pis bir iş.
DRİLL
Dr.Ecu
deponun önünde filtre gibi bişey var hortum giriyormuki ? hortum giriyorsa çekin direk bidona..eğer olmazsa komple depoyu söküp uğraşmak gerekir..
2000 A3 8L
Beniim aklımda kalan avrupa birliği standartlarına göre pompa ucu ve depo ucu yakıt çeşidine göre uyumlu olması diye birşey var bu tür olayların önlenmesi için. pompa ucu çapı-şekli ile depo giriş çapı-şekli uyumsuz olduğu için bu tür olaylar olmuyor.
Yanlış mı kalmış aklımda?
Okumadan imzalamam.....
Toyotayı alırken satış danışmanı bu konu hakkında özellikle uyarmıştı.Dizel yakıt yerine benzin koyulursa eğer, kontağı dahi açmadan servise çektirin aracı, deponun sökülüp temizlenmesi gerek demişti.
Benzin tabancasının çapı dar, dizel tabancasının çapı geniştir. Bu yüzden dizel depo kapağına benzin tabancası sığar. Ama benzin depo kapağına dizel tabancası sığmaz.
F2'de depoyu sökmek kolay. Lifte almanız yeterli. O yüzden sökün, temiz olsun dedim. Öyle bir imkanınız yoksa veya masrafı istasyona karşılatamıyorsanız depodaki yakıtı yakıt hortumunu sökerek veya deponun içine vakum hortumu salarak boşaltın. Depoyu sökmediğiniz sürece eser miktarda benzin kalacaktır. Ama çok düşük miktarda benzin eğer üstü mazotla tamamlanırsa sorun olmaz.
Bence en güzeli masrafı istasyon tarafından karşılanmak üzere depoyu söktürüp temizleterek depoyu mazotla doldurtmaktır.
Your car is your story. So don't let someone else write the book...
Bizimde corsaya yanlışlıkla mazot yerine benzin koymuşlardı, depoyu bir hortumla boşalttık, sonra fulledik depoyu dizelle yine boşalttık, ondan sonra full depo mazot koymuştuk. şuana kadar Allah'a şükür bir sıkıntı çıkmadı, ama şimdiki aklım olsa depoyu söktürürdüm. İnşallah bir sıkıntı çıkmaz. Her ihtimale karşı yakıt filtresini de değiştirmiştik. Benzin bedavaya gelmişti ama keşke olmasaydı tabi
bılgıler ıcın tesekkurlerr arkadaslarr fırma yetkılısı masrafı karsılayıp depoyu temızlettı sıkıntı yapmadılarr
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)