1997 yılında sıfır km aldığımız yol arkadaşımız.Şuanda 76bin km de hiç lpg takılmamış ve tamamen orjinal bir araba.Farklı bir ilgim var bu araca karşı o yüzden satmayı düşünmedik şimdiye kadar.
Hal böyle olunca aracı farklı kılmak için kendi çabalarımla birşeyler yapmaya çalıştım.Toros için piyasada pek bişey yok haliyleo yüzden yapılacak şeyleri kendim planlayarak,tarif ederek bir şekilde yaptırıyorum.Baya masraflı ve zor olsada eglenceli oluyor.Benim için özel bir araba olduğundan harcanan parayı hakettiğini düşünüyorum.Kısmet olursa daha farklı projeler içinde de olucaz birlikte
Lafı fazla uzatmatan yıllar içindeki yapılan değişiklikleri fotolarla sizlere göstermek istiyorum;
İzmir'de oturduğumuz yıllarda arabayı farklı göstersin diye 13lük jantlara 14lük clio kapağı uydurmuştum.
Teknolojik bakımdan boş bir araba olduğu için çeşitli şeyler yapmak baya fark yaratabiliyor
Muğlaya yerleştikten sonraki durum;
Aracın 3 bijonlu olmasından dolayı jant bulamama gibi bi dert ortaya çıktı.İzmirde otururken smart jantına kadar araştırıp denedim ancak bi sonuç elde edemedim.O yüzden aracı 4 bijona çevirmeye karar verdim.Çeşitli araştırmalar sonucunda yine İzmir 3.sanayide aracın ön porya ve arka kampanalarını 4 bijona çevirdik.Muğla Renault Mais yetkili servisinde aracın kampana ve poryaları 4 bijon olarak takıldı.O an için de Renault Fairway jantlarını üzerine taktık
Çeşitli jant arayışları
En son karar kılınan jant, İzmir 1.sanayi uzmanlastikten
Hijoin 7.0 ofset 16 inç boyularında H-196 modeli.Kumho Ecsta 195 50 16 lastik takımı.
En son ki güncel hali
İçi biraz kirli ama kusura bakmayın
Şuanda araçdaki değişiklikleri şöyle sıralayabiliriz;
Uzaktan kumandalı alarm-bagaj dahil 5 kapı merkezi kilit-otomatik ön camlar-araç içi yalıtım-megane2 sürücü tarafı yüksekli ayarlı ön koltuklar-renkli orjinal yeşil renk renault armalı 99-00 toros camları komple-krom kapı kolları ve depo kapağı-sanayi tipi son susturucu-motorda orjinal tek boğazlı solex karbüratör yerine çift boğazlı R12 Ts weber karbüratörü ve emme manifoldu-kn açık hava filtresi bulunuyor.
Şimdilerde r9-11 entegral elektronik ateşlemesi ve tempra karbüratör var üzerinde.
Ayrıca ek olarak Renault 12 ve Toros Türkiye Kulübü kurucu üyesi ve adminiyim. Fikirler için şimdiden teşekkür ederim.![]()