User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
50 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Ceviz Yetiştirmek

RSBurak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Ceviz Yetiştirmek

Abilerim aranızda bu işlerle uğraşan varmıdır.Uzun vadede çok kârlı bir iş gibi duruyor.
    Bir kaç yerde araştırdım.
    -Dönüm başına 15-20 ağaç dikilebiliyor.
    -5-6 yaşında ağaç başına ortalama 5kg
    -9-10 yaşında ağaç başına ortalama 10kg
    -11-15 yaşında ağaç başına 30-35 kg
    -16 yaşından sonrada (duruma göre 20 yaş) ağaç başına 70kg'ya kadar ceviz alınabiliyormuş.ve bu 60 yaşına kadar bu verimle devam ediyormuş

30-40 dönüm yer alıp bu işe girmek mantıklımı.Eğer bu değerleri yakalayabilirsek
    10 yaşında bir ağaç 10kg veriyor.
    1 dönüm 15 ağaç=150kg
    30 dönüm 450 ağaç=4500kg

20 yaşında bir ağaç 70kg
    1 dönüm 15 ağaç=1050kg
    30 dönüm 450 ağaç=31500kg

Kg'si kafadan 10 liraya satılsa iyi para değilmi

Size sormak istediğim benim araştırırken gözden kaçırdığım dezavantajları,riskleri varmıdır.Daha önce böyle bir işe giren varmıdır.Oku oku nereye kadar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    romanyadan arkadaşım kilosunu 13 dolara getiriyor tüm bir biçimde ayıklanmış olarak

VteC_MaNiaC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    birde hangi mevsimi sever bu ceviz onu tam belirlemek lazım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ynsemr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    romanyadan arkadaşım kilosunu 13 dolara getiriyor tüm bir biçimde ayıklanmış olarak
    İthal cevizlerin kilosunu 28 TL 'den, yerli cevizlerin kilosunu ise 20 TL'den satışa sunuyoruz.Bu ceviz içinin fiyatı ben ilk kabuklu fiyattan hesapladım yoksa kendiniz ayıklayıp satarsanız kazanç iki katına çıkar ancak bunun için makineler işçi ücretler v.s gerekiyor ve ilk hasatlarda bu biraz zor görünüyor.

Alıntı VteC_MaNiaC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    birde hangi mevsimi sever bu ceviz onu tam belirlemek lazım
    ülkemizin çoğu yerinde yetişiyor.çok fazla türü var iklime göre seçip onu yetiştirince pek bir sorun olmaz gibi.Yalnız ortak nokta toprağın geçirimli olması gerekiyor çok fazla kök salıyormuş ve budama şekli önemliymiş

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iyi para gibi duruyor ancak para kazanmak için iyi sekilde nereden baksan 10 sene geçmesi gerekiyor. o zamana kadar da cepten yemek gerekir kaldı ki senin verdiğin değerler en iyi ihtimal. bizde yaklaşık 300 nar fidanı dikmiştik daha ilk 2 3 ay içinde yaklaşık 50 tanesi kurumuştu. bu gibi durumlarıda göz önünde bulundurmak lazım.

::ZaFeR:: - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tek dikmekle bitse bu iş iyi : ) Zamanı geldiğinde bakımını ,ilaçlamasını,çapalamasını yapmak şart.Artı sulama imkanları da iyi olması lazım arazinin.Tabi buna da alet edavatın masraflarını+yakıtını da katmak gerek.Bir de işçi çalıştıracaksın toplatmak için cevizi arazinin durumuna göre .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu gibi masrafları devlet teşvik amaçlı destekliyor.Kredi ve hibe veriyor.Dikim masraflarını komple devlet karşılıyor hatta dikenli teline kadar.15 yıl sonra mesela 10.000 lira verdi 13.000 lira olarak geri alıyor.Yaptırdığınız her işi faturalayıp devlete göstermek gerekiyor bunun için.. diğer masraflar içinde biraz sermaye gerekiyor tabiki

aRSLaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ceviz serin iklimi sever.ama bir girişiminiz olacaksa fıstık çamını da bir araştırın derim.özellikle amerika gibi ülkelere ihracat yapılabilirse kg fiyatı oldukça iyi hem de oldukça uzun ömürlü bir yatırımdır.cevizle uğraşmadım ama ziraat fakültesinde okuyorum.

K.O. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hasat almak için çok uzun zaman lazım buda para çokomel.ileriye dönük yatırım olabilir ama s2000 veya typr almak daha mantıklı

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yazdıkların güzel ama

5-6 yaşına kadar olanki kısım zordur bence ozellikle nekadar mailyet nekadar zaman ve bu zaman içerisinde yaşayabiliceğin terslikler gibi her ihtimali goz onune alarak incelemek lazım

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kardeş bi yanlışlık olmasın yerli cevizin fiyatı daha pahalı olması lazım?babamda kuruyemişçilik yaptı ordan biliyorum.yerli pahalı olduğu için yurtdışı talep ediliyor.ha yerliden bir baklava yapıosun tadına doyum olmuyor ithalden yapıosun sanki hamur yiyosun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı casual07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    iyi para gibi duruyor ancak para kazanmak için iyi sekilde nereden baksan 10 sene geçmesi gerekiyor. o zamana kadar da cepten yemek gerekir kaldı ki senin verdiğin değerler en iyi ihtimal. bizde yaklaşık 300 nar fidanı dikmiştik daha ilk 2 3 ay içinde yaklaşık 50 tanesi kurumuştu. bu gibi durumlarıda göz önünde bulundurmak lazım.
    bu önemli bir risk ancak tanıdık brisi 10 dönüme ekti öylesine yarısından çoğu tuttu.biz kuralına uygun dikersek belki bu gibi sorunlar ortadan kalkabilir.

Alıntı aRSLaN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ceviz serin iklimi sever.ama bir girişiminiz olacaksa fıstık çamını da bir araştırın derim.özellikle amerika gibi ülkelere ihracat yapılabilirse kg fiyatı oldukça iyi hem de oldukça uzun ömürlü bir yatırımdır.cevizle uğraşmadım ama ziraat fakültesinde okuyorum.
    bunuda araştırayım teşekkürler cevizin süresi uzun baya.tek dezavantajı bu
    Alıntı K.O. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hasat almak için çok uzun zaman lazım buda para çokomel.ileriye dönük yatırım olabilir ama s2000 veya typr almak daha mantıklı
    buda güzel seçenekmiş

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ynsemr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeş bi yanlışlık olmasın yerli cevizin fiyatı daha pahalı olması lazım?babamda kuruyemişçilik yaptı ordan biliyorum.yerli pahalı olduğu için yurtdışı talep ediliyor.ha yerliden bir baklava yapıosun tadına doyum olmuyor ithalden yapıosun sanki hamur yiyosun
    toptancılar belki bu fiyattan alıyordur üstüne aradakilerinde kârları girince fiyat doğal olarak artıyordur.

aRSLaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RSBurak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bunuda araştırayım teşekkürler cevizin süresi uzun baya.tek dezavantajı bu
    ki fıstık çamı daha da uzun süreliama yatırım sırasında bir iki üniversiteye gidip tecrübeli birisinden yatırım almak gerekli.hatta üretim yapılacak toprağı kalitesi, değerleri, civarındaki zararlı ve hastalık potansiyeli, sulama suyunun kalitesi gibi konular konusunda testleri yapıldıktan sonra plan çizin bence.ihracatlık kirazın da güzel getirisi olur.ne yaparsanız yapın ama sakın kulaktan dolma bilgilerle iş yapmayın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aRSLaN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ki fıstık çamı daha da uzun süreliama yatırım sırasında bir iki üniversiteye gidip tecrübeli birisinden yatırım almak gerekli.hatta üretim yapılacak toprağı kalitesi, değerleri, civarındaki zararlı ve hastalık potansiyeli, sulama suyunun kalitesi gibi konular konusunda testleri yapıldıktan sonra plan çizin bence.ihracatlık kirazın da güzel getirisi olur.ne yaparsanız yapın ama sakın kulaktan dolma bilgilerle iş yapmayın.
    zaten bunlar devletin desteğini alabilmek için gerekli işler.Toprak analizi.sulama imkanı gibi şeyler ceviz için çok önemli.iyi yetiştirilmiş 2 yaşında bir fidan +3 senede kendimiz baktıkmı zaten 5 yaşına gelmiş olacak zaten azda olsa 1-2 sene sonra birikim yapmaya başlar.zaten tamamen cevize sarılmak gibi bir niyetim yok bir yandan okurken bir yandanda ek gelir kapısı diye düşünüyorum.

brsmustang - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ktü orman fak. da okuyan bir arkadaşım çok hızlı büyüyen ama epey sulak yer isteyen bir ağaçtan
    bahsetmişti.Ona da hocaları söylemiş yatırım amaçlı yapılabilir diye istersen ağacın ismini öğrenebilirim cevizde ısrarlı değilsen

burkaykalyon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hacı bizim şirketin bahçesinde ceviz ağacı var ağustos-eylül gibi bir ceviz yapıyo...üff ofiste herkes çatır çutur ceviz ayıklıyo.satarım istersen

///KDrÖZER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı brsmustang Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ktü orman fak. da okuyan bir arkadaşım çok hızlı büyüyen ama epey sulak yer isteyen bir ağaçtan
    bahsetmişti.Ona da hocaları söylemiş yatırım amaçlı yapılabilir diye istersen ağacın ismini öğrenebilirim cevizde ısrarlı değilsen
    o ağacı öğrenip bana detaylı bir pm atarmısın sakıncası yoksa. Su sıkıntım yok 140 m den sondaj suyum çıkıyor

AşkınS. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla bizde bahçede 1 tane var acayip ceviz veriyor,mükemmelde tadı..hiçbişey yapmadık diktik,sonra arada suladık ,ilk başta inceden gübre verdik o kadar..sonra fıçı vardı kenarında çok küçük bi delik vardı fıçıda,o delikten dibine su iniyordu,arada şerbet yapıp koyuyoduk fıçıya
    canavar oldu canavar

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)