legion90 Nickli Üyeden Alıntı
Yaklaşık 1 aydır Pro Ceed bakıyorum. Şimdi birkaç tane sorun var ortada. Bu konuda bilgili arkadaşların olduğunu düşünüyorum. Alacağım araç 2012 model 0 km'de Pro Ceed Concept SR manuel vites. Edirne ve Tekirdağ'da galeriye gittim. İlk etapta araçta yağmur ve far sensörü olmadığını söylediler. Donanımda da yazmıyor. Ama farkettim ki bu donanımlar var. Kia'yı aradım onlar da yok demişti. Bu sorunu çözdük. Diğer sorun ise şuan Türkiye'ye gelen Pro Ceed'lerin kataloğunda Cool Plus ve Concept SR olmak üzere 2 donanım var. Cool Pluslar katalogta 115 hp, Concept SR ise 128 hp olarak belirtilmiş. Ama katalogta ve internet sitelerinde Concept SR'ın sadece otomatik vites versiyonuna fiyat verilmiş. Serviste şuan manuel vites 128 hp Concept SR gelmediğini iddia ediyor. Bir dönem geldi fakat artık gelmiyor diyor. Bende kendilerine kataloglarını gösterdim. Concept SR ın 115 hpliği yok, Cool Plus ın var dedim. Onlar hala Concept SR da 128 hp manuel olmadığını sadece otomatik vitesli versiyon olduğunu söylüyorlar. Soru şu bu aracın Concept SR donanımında 115 hp lik var mı? Ben hepsinin 128 hp olduğunu düşünüyorum. 2. sorum ise katalog ve sitelerinde 115hp ve 128 hp nin tork değerleri aynı. 255nm. Aradaki 13 hp ney yani?Hikayeden mi?Arada enjektör ve yazılım farkı olduğunu araştırdım. Hızlanma'da ise 0.5 saniye fark ediyor. Tork aynı olabilir mi?Yazılımsal hata olduğunu düşünüyorum. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımını bekliyorum.