Arkadaşlar renaultlarla ilgili benim olsun arkadaşlarımın olsun, renault sever bir çok çevremizin büyük emekleri olmuştur bu güne kadar renault adına.
Sonunda mais bizleri duydu gördü yada yeni bir anlayışamı geçtiler desem bizlerle ortak etkinlik yapmak isteleri. Mustafa USTA isimli renault hayranı bir abimizinde büyük bir emek ve özverisiyle mais yetkilileri bizimle görüşüp sohbetler edip bizlere sosyal etkinliklerde yanımızda olmak istediklerini belirttiler ve ON NUMARA 5 YILDIZ oldu diyebileceğim bir etkinlik düzenledik.
Mais bizi şaşırtacak derecede emek harcadı ve süper bir gün geçirdik. Siz değerli arkadaşlarımızın pist gününe denk gelmesi dolayısıyla körfez keyfinden mahrum kaldım ama maisin bu etkinliğini kaçırma ihtimalim Renault Sport konusundaki emeklerimdende anlayabileceğiniz gibi yoktu.
Kısaca günü özetliyeyim ygt yiğit dahil maisinkilerle birlikte 3 adet trophy. 1 adet sarı new megane rs, 1 adet monaco gp ve fluenze başta olmak üzere diğer mais araçlarıda dahil 6-7 model araç hizmetimize hazır bekledi. Tabi yiğit özel davetlimizdi zaten etkinlikte onun araç otoparkta cici cici park halinde bekledi.
maise ait olan araçlara ise sınırsız kuralsız gazladık diyebilirm. toplamda 30 kişilik bir gruptuk maisin misafiri olarak ve yeme içme konusunu saymıyorum bile herkes artık gına geldi o kadar sınırsız bi ziyafet keyfi vardı.
Öncelikle bizlere konferans verdiler hedeflerini açıkladılar renault sportla ilgili gelişmeleri tanıttılar. bir kaçda binek yeni çıkan modellerini tanıttılar. elektrikli araçlarıyla ilgili bilgiler verdiler. sorularımıza sıkılmadan yanıtlar verdiler. şikayetlerimizi dinleyip notlar aldılar.
Mesela yetkili servislerin renault sport araçlarını görünce tanıyamaması vay be böle bi araba üretilmişte haberimiz yokmuş gibi tavırlarda olduklarını filan özellikle not alıp hepsini eğitmek için arge yapacağınıda yetkili bir arkadaş özellikle belirtti sağolsun.
Neyse daha fazla sıkılmamanız için resimli anlatıma geçiyorum hemen.
Hemen sizlere izlenimlerimi test sürüşlerimi aktarıyorum. Öncelikle farkları anlayabilmemiz için çok güzel bir uygulama oldu ve farklı farklı araçları denedik. sırasıyla gidersek eğer öncelikle dizel otomatik megane coupe denedik, ardından monaco gp otomatik dizel megane coupe, ardından megane 250 rs, ve işte o hayranlar hayranı şekilde bittiğim megane rs trophy 265.
yiğit arkadaşımızın aracı aldığı rakamlara hani laf edenler varı, aklımı yemedim 140 lira verilirmi o arabaya diyenlere şu kadarını iletmek istiyorum. 140 milyar para o araba için para sayılmaz. megane 2 rslerle trophy yi gerçekten kıyaslamayın uzaktan yakından çaprazdan tek ilgi alakası isimlerindeki megane kelimesi ve silindir kapağının ve manifoldlarının sadece tip olarak benzeyişidir.
megane 2 rs sahibi olarak söylüyorum trophy kullandıktan sonra ben megane 2 rs den soğudum ki nerdeyse 10ar tur kullanan 30 farklı arkadaşımız hepsinden aynı yorum geldi indiklerinde, hatta bir tanesi mais yetkilisine şu sözü söyledi; bu yaptığınız ayıp yeminle kendi arabamdan utandım şimdi sizin yüzünüzden trophyden indikten sonra normal megane`a ben nasıl binicem? evimi mi sattıracaksınız bana gibi laflar etti.
velhasıl koltuklar aşırı iyi süper bir konfor ve belinizi poponuzu heryerinizi sarıyor daha ilk oturduğunuz anda hayranlık uyandıran bir güven hissi veriyor. pist ufakta olsa zorlayabildiğimiz kadar zorladı araç yoldan kesinlikle çıkarmayı başarmakta çok zorlanıyorsunuz. heh işte şimdi attım seni pistten derken bi bakmışsınız o elektronik sistem sizi çat diye yola geri sokmuş. zorlu şartlarda bile o arkayı bırakmıyan bir hothatch araca şahit oluyorsunuz. fiyatına göre beklenenden çok fazla şey vaad etmekle kalmıyor yerine getiriyor.
hızlanma ve ivmelenme gerçekten mükemmel saymıyorum bile. hani yazılımlı bir megane 2 rs dahi sanmıyorumki tutunabilsin orjinalinden bu 265 hp yi dolu dolu verebilen canavara. torktaki artış zaten eski rs kullanıcılarını bile şaşırtack derecede hissediliyor.
araçtaki elektronik sistemleri aklımıza gelmicek garip özellikleri saymaya başlarsam bu yazımı bitiremem. ben size RS Monitör özelliği diyim siz araştırın beni anlayacağınızı umuyorum o zaman.
Hazır trophy yi anlatırken 250yi de araya sıkıştırayım. trophy nin çıkardığı ses onda yok ama gidişi gerçekten onunda çok iyi.
ayrıca size iyi bir haberim var. 265 hp için 140 milyar ödemeyeceksiniz. türkiyede şahsi olarak sadece yiğitin trophysi var. mais elindeki 2 adet trophy i satmıyor ve türkiyeye kota dolmuş trophy yi unutun.
Ancak ve ancak bu sebepten bir kıyak geçilmiş ve trye gelen gelecek yeni megane 250 olan rslerde sport tuşuna bastığınızda trophy gibi direk 265 hp moduna geçicek. normal kullanım moduna aldığınızda 250ye dönüyor. yani 265 hplik güç bize maliyeti 100bin TL olacak. tabi trophy yazamayacak.
geldik monaco gp ye, nasıl? üst resimde gördünü değilmi normal coupeden farkını? ön ve arka tampondaki ufak tefek farklar koltukları ve ön takımdaki değişiklikleri ile gerçekten başarılı bir farklılık olmuş.
ancak malesef test için bize sundukları 200lük benzinli monaco gp değil, 110 hplik otomatik monaco gp idi. o yüzden sadece yol tutuşuyla ilgili konuşabilirim, gerçekten normal coupe ile dönüşlerde yaşadığım yan yatma yada arkayı salma olaylarını kesinlikle yapmıyor. sanki bir rs ruhuyla yola tutunuyor, içine rs ön takımı kaçmış gibi yol tutan başarılı bir versiyon ve zaten standart coupelerden ön takım amortisör lastik v.s gibi yol tutuşla alakalı farklılıkları mevcutmuş yapılan açıklamada.
hemen size bir kaç kare fotoğraf sunuyorum bakalım monaco gp coupelerden farklı görünüyormu.
Alttaki resimdede ben monaco gp nin direksiyonuna keyifle ilerlerken.
Zaten kullandıktan sonra anladım bi önceki standart coupeden inip binince vaybe harbiden farklıymış yol tutuşu diyorsunuz.
![]()