Hayırlı akşamlar hepinize:yeni araç almayı beklerken gündelik aracımın bakımının geldiğini farkettim ve garantisinin bitmesine çok kısa bir zaman kaldığı için dostlarıma yaptırmanın hem daha az maliyetli hemde kendimde biraz kurcalarım diye tercih ettim.Bakım yapıldıktan sonra bir lastikci dostum bana chip uygulamasıyla uğraştığını alman bir firmayla anlaştığını vs. anlattı ve ısrarının üzerine yaptırdım standart 110 hp olan aracımın şu anda 135 140 hp civarı olduğunu söyledi ama dyno olmadığı için sözünede inandığım bi dost olduğu için fazla ilgilenmedim.Sıkıntı şu ki aracım 3. viteste bile sarma çabasında zaten 1 ve 2 de gaza sadece dokunmam çok fazla yeterli oluyor.Aracımın bukadar fazla sarmasının sebebi lastiklerimin çok yeni olmaması ve orjinalinin 205 taban olması olabilirmi?İkinci sorum da normalde aracımı en çok sıktığımda 190 çevirdim ama eve gelirken biraz sıktığımda 170e kadar geldi 4. viteste bu rakamlarda bi mantıksızlık varmı?Üçüncü sorumda bu işlem benim motorumun ömrünü nekadar kısaltır aracım şu an 40000 km de?