User Tag List

10 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Tig & Mig

psikolojikdeli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Tig & Mig

Arkadaşlar ***** aracımı kendi garajımda kendi imkanlarımla tamamlamaya niyetliyim bu sebepten dolayı gelecek hafta bir aksilik olmaz ise yeni bir kaynak makinası alıcam elimden geldiği kadar araştırma yaptım fakat kafamda hala soru işaretleri var daha doğru ac/dc tig ve mig kaynak makinası arasında kaldım, sanayi tipi invert kaynak makinam var bunu göz önünde bulundurarak hangi kaynak makinasını tercih etmeliyim.

1. ac/dc istememin sebepi alüminyum kaynağıda yapmak istemem
    2. kaynak günde maksimum 3 saat çalışıcak buda aralıklarla
    3. aracın şase kuvvetlendirme kestiğim parçalar yerine parça kaynatma
    4. custom hava giriş kanalları vs yapmakta
    5. kule gergisi vs yapmakta
    6. egzost ve intercooler boruları

aracım bittikten sonra ise sıfırdan volkicar gibi bir araç yapmayı planlıyorum bunuda göz önünde bulundurursak benim için iyi olur

şu anda aklımdaki makinalar bulabilirsem
    sarı KL ac/dc bulamazsam yeşil olanı
    mig olarakta einhell in bt gw 190 d (fiyat olarak gayet uygun şu anda indirimde 780 tl

bütçe olarakta maksimum 1500 tl düşünmekteyim yardımcı olursanız sevinirim saygılar

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evt bende takipteyim. Özellikle RollCage için hangisi mantıklı olur.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evt bende takipteyim. Özellikle RollCage için hangisi mantıklı olur.
    izlediğim kadarı ile rollcage de et kalınlığı nedeni ile mig le yapmak daha kolay ve sağlıklı oluyor, sanırım ben sadece argon kullanıcağım ve çok kalın etli parçları kaynaklamıycağım için tig i tercih edicem

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sanayi tipi kaynak makinan varsa tig makina almani tavsiye ederim, alirken iki kurus fazla verip su sogutmali bi unute almaniz sizin icin iiyi olur, nitekim sogutmasiz olan makinalar uzun kaynaklarda bi zaman sonra istem disi sicakliga ulasabiliyo... marka olarak, bulabiliyosaniz Fronius veya kempi makinalarina bakin!

sanayi tigi invert makinani ki tahmin ediyorum ayni makinayi kastediyoruz (MAG-135) o makinayi belki bi sekilde mig e uyarlayabilirsin... ama roll cage icin illada mig e gerek yok! TIG (141) kaynagini duzgun yapabiliyosaniz, yeterli amperde, roll cage borularini kolayca kaynatabilirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Onur teşekkür ediyorum bilgi için bende migi çıkardım aklımdan tig daha fazla işimi görecek çok uzun çalışmayacağı için su soğutmalı düşünmüyorum, alüminyum kaynaktmak istemesem invert&tig olan ufak makinalardan alıcam fiyatlarıda gayet uygun ama beklemedeyim ac-dc arıyorum halen

toonch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    KL ac/dc Tig kaynak makinasını tavsiye etmiyorum. Bir yıl kullandım arızalandı. Kale hırdavat saolsun paramı geri verdi. Daha sonra lincoln kaynak makinası aldım. Fiyat mukayese edilmesede kaynak kaliteleri arasında belirgin fark var. Ben olsam iyi bir markanın ikinci el makınalarına bakardım. Eğerki mig'e karar verirsen, askaynağın expresweld hakkında iyi yorumlar duydum. Alınabilir. Tig kaynağı ince saclarda daha iyi olacaktır. Fakat özellikle malzeme vererek kaynak yapılacağında biraz ustalık ister. Mig kullanmadım ama daha kolay olduğunu söylüyorlar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yeşil KL yi nerdeyse kimse tercih etmiyor genelde şikayetçi herkes sarı bulabilirsem almaya niyetim var ama dediğim gibi bütçe meselesi 5-6 bin bütçem olsa ve hobi amaçlı olmasa ciddi pro bir makina alırdım, mig de express ve As gerçekten iyi ama migi çıkardım listemden haftaiçi karaköye gidicem gezicem tüm dükkanları inşallah güzel bir makina yakalarım

toonch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben sarı olanı kullandım söylediğim gibi pek iyi değil. Sahibindene bak ara sıra çok uygun makinalar geliyor. Tabi biraz sabır meselesi nezaman karşına çıkar bilinmez.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bekliyorum çok acele etmiyorum şu anda yarın bir kaç makina bakmaya gidicem welder, picotig, tetrix, fronius ( bu markayı merak ediyorum) vaktim kalırsada işin açıkçası fiyatı uygunda olursa bu makinayı alır dönerim (Gekamag) Gedik kaynağın

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)