User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
51 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: TOSFED’de yolsuzluk iddiası

oxygen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

TOSFED’de yolsuzluk iddiası

Bilirkişi raporlarını inceleyen, Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Tezel, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) başkanı Mümtaz Tahincioğlu ve bazı yöneticilerin usulsüzlük yaptıklarına hükmetti.

Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Tezel, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) başkanı Mümtaz Tahincioğlu, yönetim kurulu üyesi Doğan Ekmekçi, eğitim dairesi başkanı Nur Banu Başeren, spor komitesi başkanı Metin Çeker ve federasyonun muhasebe müdürü Metin Yıldız’ın 1.255.289 TL harcamada, usulsüzlük yaptığına hükmederek, yargılanmalarına karar verdi.

Şüphelilerin, mal ve hizmet alımlarında yönetim kurulu kararı almadıkları, alım komisyonu oluşturmadıkları, alınacak malların için fiyat araştırması yapmadıkları, keyfi alımlarla haksız menfaat temin etme olanağı sağlayıp federasyonu zarara uğrattıklarına hükmedildi. Savcı Ömer Faruk Tezel’in raporunda, ‘ Her bir şüpheli hakkında müsnet suçu işlemiş olmaları sebebiyle cezalandırılmalarına, TCK’nın 53. maddesindeki belli hakları kullanmalarından yoksun bırakılmalarına, 5271 sayılı CMK’nun 324 ve devamı maddeleri gereğince sebep oldukları yargılama giderlerinin şüphelilerden tahsiline, karar verilmesi kamu adına iddia ve talep olunur’ ibaresi yer aldı.

link

Mechanix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yolsuzluk olduğunu sanmıyorum , satın alma sırasında gerekli prosedür izlenmediği için sorun olmuş gibi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende merak ettim, konuyu bilenler çıkar diye başlık açtım.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    "Şüphelilerin, mal ve hizmet alımlarında yönetim kurulu kararı almadıkları, alım komisyonu oluşturmadıkları, alınacak malların için fiyat araştırması yapmadıkları, keyfi alımlarla haksız menfaat temin etme olanağı sağlayıp federasyonu zarara uğrattıklarına hükmedildi."

Eğer bu hüküm doğruysa herşey ortada zaten..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Tugral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İşi bilmez adamlar değiller. Zaten tırnağım kadarda sevmem Tahincioğlunu .

DENON - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konya draglarında parası içerde kalanlar paralarını aldımı geri bak bu geldi şimdi aklıma

CNC MACHINE WORKS
    CUSTOM TUNE PARTS

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ihale gibi birşey olmadan direk tanıdık eşe dosta yaptırmışlar gibi anladım

eğer oyleyse zaten kararda haklılar suç işlemiş oluyorlar

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

cemsultan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ihale gibi birşey olmadan direk tanıdık eşe dosta yaptırmışlar gibi anladım

eğer oyleyse zaten kararda haklılar suç işlemiş oluyorlar
    adamlar yarışlarıda kendileri eşe dosta yapıyor zaten
    - 50 km/h hızla giderken 27 metre ilerideki yayaya çarpmadan durabilirsin, 60 km/h hızla aynı yayaya 44 km/h hızla çarparsın.

dragon07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dragtan hbrdar bi adam gelsede gaz açsak..

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    tosfed bana göre zenginler kulübü.. alt yada orta kesme indirmeye çalışmadılar otomobil sporlarını hep belli bir üst gelirdeki zengin eğlencesi olarak kaldı otomobil sporları türkiyede bunda tosfedin payı azınsanamıycak oranda yüksekdir şahsi fikrim.. o yüzdende türkiyede otomobil sporları neden gelişemedi gençler neden caddelerde yarışıyor pistlere dahil edilemiyor sorusunun cevabıda onun içinde saklıdır benim fikrim..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tosfed bana göre zenginler kulübü.. alt yada orta kesme indirmeye çalışmadılar otomobil sporlarını hep belli bir üst gelirdeki zengin eğlencesi olarak kaldı otomobil sporları türkiyede bunda tosfedin payı azınsanamıycak oranda yüksekdir şahsi fikrim.. o yüzdende türkiyede otomobil sporları neden gelişemedi gençler neden caddelerde yarışıyor pistlere dahil edilemiyor sorusunun cevabıda onun içinde saklıdır benim fikrim..
    sizinle ayni dusuncedeyim.lafi agzimdan aldiniz. 1-2 aya kesin cikar kokusu.

TechTurkey ef186 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    146 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Her Habere inanmayin arkdaslar ...

http://www.sportstv.com.tr/tosfedde-...-karari-cikti/

“Olaya ilişkin olarak yapılan soruşturmada, toplanan deliller, beyan içerikleri, 23/11/2011 tarihli bilirkişi raporu içeriğine göre, şüphelilerin Federasyonu araç olarak kullanmak suretiyle haksız kazanç elde ettiklerine ve bu şekilde nitelikli dolandırıcılık suçunu işlediklerine dair bir bulgu, belge ve delile ulaşmadığı, böylelikle şüpheliler hakkında müsnet suçtan haklarında kamu davasını açılmasını gerektirir şekilde yeterli şüphe oluşturacak delil elde edilemediği, iddia, beyan içerikleri, bilirkişi raporu ve tüm soruşturma evrakı kapsamından anlaşılmış olmakla.
    Yukarıda açıklanan gerekçelerle her bir şüpheli hakkında müsnet suçtan ayrı ayrı Cumhuriyet Başsavcılığımızca KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA,”
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iki haberi de veren site aynı. ilk önce çıkan karar sonradan bozulmuş.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    146 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı oxygen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    iki haberi de veren site aynı. ilk önce çıkan karar sonradan bozulmuş.
    2010 senesinde ortaya atilan iddaalar sonucunda acilan bir dava ve yapilan arastirmanin sonucunda sorusturmaya yer olmadigini yazan cumhuriyet savcisinin yazisi bu ...

iki haberi yayinlayanda ayni yer cunku bu yalan haberi bugun yaptilar mecburen gercek duzeltmeyide koydular hurriyette girmis oda duzeltme yayinlar herhalde bugun ...
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    patron peki sen ne düşünüyosun tosfed hakkında?

bu işin hakkı bu mudur yani ? daha iyi yapılamaz mı ? neden bu kadar vurdumduymazlar? orası sadece cemiyet gibi bir kaç kişinin takılacağı bi yer midir ?

Koskoca Tosfed bu, neden hiç olumlu bişeyler yapmıyor? ya da yapıyor da bizim mi haberimiz olmuyor ?

M.Can Çimir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhaba,

Konu yeni bir konu değil, 1 yılı aşkın süredir soruşturma olduğu söylenmekte ancak herhangi bir sonuç alınmış değil. TOSFED 2011 Mali Genel Kurulu'nda özellikle 2010 WRC için yapılan harcamaları bizzat inceledim. Herkes inceledi...

Aynı kalem için (1 adet yeterli olduğu halde) 3-5 harcama yapılmış (örn: start takı, başka bir start takı daha, bir daha start takı, start takı giydirme masrafı, start takı reklam gideri, start takı branding gideri vb. şeklinde onlarca kalem var).

Konu ortada, yorum yapmam doğru olmaz, yıllardır TOSFED çatısı altındayız ancak ihbar edenlerin de 'şüpheli' sıfatıyla yer alan şahıslardan farkı yok... Tamamen çıkar çatışması yani... Buradan çıkacak sonuçla spor ne kurtulur ne de yok olur.

Link verilen site, sanki yeni bir habermiş gibi servis etmiş ama belgeye bakarsanız tarihlerin 2010 ve 2011 olduğunu görürsünüz.

Saygılar,

M.Can ÇİMİR

Post Thanks / Like
    Mentioned
    146 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

bu işin hakkı bu mudur yani ? daha iyi yapılamaz mı ? neden bu kadar vurdumduymazlar? orası sadece cemiyet gibi bir kaç kişinin takılacağı bi yer midir ?

Koskoca Tosfed bu, neden hiç olumlu bişeyler yapmıyor? ya da yapıyor da bizim mi haberimiz olmuyor ?
    Simdi tosfed aslinda birsuru sey yapiyor otomobil sporlarina bakarsak ...

Drag yapmiyor okadar onunda gecmisten gelen sorunlari belli aslinda ...

Onun disinda federasyonun modifiyeci adama ne yapmasi gerekir bilemiyorum ama bence bir kurumun kurallari koymasi ve uzerinde durmasi sart ...

Mesela solenip duruyoruz ama korfezi yenileyen ve tekrar acan TOSFED dir ...
    Ben daha allah raziolsun 3 trilyon harcadilar korfezi actilar diyen adam gormedim mesela ...

Hep yonetim istifa yonetim istifa bizde turkiyenin gercegi bu tamam yeni nesille cok sikifiki degil federasyon ama tps ve ralli konusunda gayet basarili 40 bin zorluga ragmen tir yarisi yaptilar mesela ama izleyici yoktu simdi bazi konularda eksik olduklarini kabul ediyorum ama bence hakli olduklarida birsuru konu var benim kendi gorusum bu acikcasi ...

Federasyondan cok kluplerin gorevi bircoksey ama nerdee ...
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

M.Can Çimir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Hiç fayda sağlamaya çalıştınız mı? Ya da bir kere olsun TOSFED'e gidip 'Arkadaş ben yarışmak istiyorum, ne yapmam gerekiyor?' dediniz mi? Cevap vereyim, HAYIR.

Adres: Göksu Evleri no:168/A Anadoluhisarı - İstanbul... Gidin, sekreter Şengül hanımla görüşün, başkandan veya spor kurulu başkanı Metin Çeker'den randevu isteyin. Görüşmeyi kabul etmezlerse ya da sorununuza çözüm bulmazlarsa beni arayın, ne gerekiyorsa ben şahsi imkanlarımla yapacağım...

Unutmayın! TOSFED herkesin, ama siz sahiplenmezseniz sizin olmaz...

Edit: cep numaramı yazıyorum, özellikle Antalya'da yarışmak isteyen herkese kapımız açık... Beni tanıyanlar kendi aracımla bir çok kişiyi yarıştırdığımı hatırlayacaklardır... Yeter ki gerçekten isteyin ve mantık çerçevesinde görüşelim. 0532 408 78 46, Can.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    146 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M.Can Çimir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hiç fayda sağlamaya çalıştınız mı? Ya da bir kere olsun TOSFED'e gidip 'Arkadaş ben yarışmak istiyorum, ne yapmam gerekiyor?' dediniz mi? Cevap vereyim, HAYIR.

Adres: Göksu Evleri no:168/A Anadoluhisarı - İstanbul... Gidin, sekreter Şengül hanımla görüşün, başkandan veya spor kurulu başkanı Metin Çeker'den randevu isteyin. Görüşmeyi kabul etmezlerse ya da sorununuza çözüm bulmazlarsa beni arayın, ne gerekiyorsa ben şahsi imkanlarımla yapacağım...

Unutmayın! TOSFED herkesin, ama siz sahiplenmezseniz sizin olmaz...

Tamamen Katiliyorum .
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)