Arkadaşlar selamlar,
2001 model clio 1.6 16V aracım var. Sunroofumuzda bir çıtırtı vardı, götürdük sunroofcuda onarıldı, şu an tık yok, gayet güzel calısıyor tıkır tıkır. Fakat bulamadığımız bir ses var. Mesela bir kavisten v.s. gecerken, araba esnediği zaman, aracın içinden gibi, sağ arka taraftan, tavan kısmına yakın bir bölgeden, yani bagaj kapağına yakın bir kısımdan üstlerden böyle bir ince gıcırtı geliyor, sanki bir plastik ve metal birbirine değiyor yada bir plastik başka daha yumuşak bir lastiğe sürtüyormus gibi.. Bu arada aracın arkadan v.s. hiçbir şekilde vuruğu patlağı kasılması sürtünmesi yok..
İş bu haldeyken bütün bu malzeme cinslerinin oldugu yerleri inceledim, bagaj kapağı menteşeleri, bagaj kapağının iç kısmı, fitilleri söktüm tavan döşemesinin içine dogru baktım hatta orada zaten hiçbirşey yok.. koltuklara felan baktım sürten mürten bişeymi var diye, orasıda temiz.. Hal böyleyken iki saatlik bir kontrol sonucunda hiçbiirşey bulamadım..
Sizden ricam bu konuyla ilgili tecrübesi olan yada fikirleri olan arkadaşlar var ise, bunları benimle paylaşmalarıdır.
Çok teşekkür ederim şimdiden.