User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
55 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: 106 gti şok yakıt tüketimi :) 16.06.2012

emirarslan34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

106 gti şok yakıt tüketimi :) 16.06.2012

merhaba arkadaslar 2 gün önce istanbuldan çanakkaleye gittim 106 gti aldım apo abi sagolsun güzel bir referans numarası verdi aradım gözün kapalı alabilirsin dedi gittim aldım.
    arac umdugumdan cok daha temiz cıktı. neyse asıl konuya gelelim satış işlemlerini yaptıktan sonra petrol ofisinden 145 tl lik benzin aldım aracta benzin yoktu dipteydi ışıkta yanıyordu. 145 tl lik benzini aldıktan sonra tam full olmadı ama oldu gibi oldu
    neyse. k.m yi sıfırladım cıktım yola kendime söz verdim 80 i gecmicem diye. 70 - 80 yavaş yavaş gelmeye basladım ve rampa aşşagı boşa degilde arac vitesteyken ayagımı gazdan çektim bir arkadasımız bir rehber yapmıstı bu konu hakkında ordan aklımda kaldı vitesteyken ayagını gazdan cek diye rampa assagı. neyse onuda uyguladım istanbul / sultanbeyline kadar 410 km yaptım. ne akdar kendime 80 i gecmicemde desem 200 leri gördümüm oldu arada 3 . 4 kere falan ama. eve geldigimde yarıdan cok az aşşagıdaydı benzin göstergesi 145 tl ye kesinlikle gidemem diyordum cok sasırdım. hala biniyorum 510 km oldu yarıdan assagıya indi ama daha cizgilere gelmedi. bu nasıl iştir böyle ben anlamadım daha önce 306 gti kullanıyordum mübarek iciyormus ya. bu gidişle 700 km yi tamamlıcam gibi gözüküyor. biraz komik bir soru olucak ama arabada sıkıntı varmıdır. ??? arkadasla hala şoktayız. şuana kadar ne yaktıgını nasıl hesaplarız.

spec : orj fabrika çıkışlı filtresi + orj fabrika cıkıslı son susturucusu + kat yok + orta susturucu var. borunun capını bilmiyorum. keske fulleseydim ama cebimizde bu kadar vardı.
    normalmi arkadaslar bu sonuç aracın fotolarını en kısa sürede yüklicem.

melih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    siyah 106 yımı aldın ç.kaleden

uzunda 106 sakin kullanımda az yaktığını biliyorum ama seninki biraz daha az yakmış

hayırlı olsun bu arada

Trance-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öncelikle hayırlısı olsun

5küsür litre çıkıyor gibi ortalaman yanlış hesap yapmadı isem ,
    Alıntı 63owen63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuyu okudum, şimdi bakırköy minibüsüne binip, meydana kadar ring hayali kuracagım

ugur_EN_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yakıt tüketimi uzun yol olduğu için uygun olabilir...şehir içindeki yakıtı ölçmek için şöyle yapınız pompacı olduğum için size önerim;

hangi petrolden yakıt alıyosanız gidin o petrole fulleyin ama pompacıya pompa tetiğinin 1. en yavaş seviyede olmasını ve tetik attığında rakamı düzlememesini olduğu gibi kalmasını söyleyin yavaş yavaş dolsun hızlı dolarsa köpürme yapacağı için tam anlamıyla dolmayabilir...tabi şunada dikkat edin bi yandan bazı pompalar 1.tetikte atmıyabiliyo tetik atmazsada benzinin bi kısmı yere dökülüp ziyan olur herneyse devam edeyim depoyu doldurdunuz 1.tetikte fullendi km sıfırlayın şehir içinde mümkün olduğu kadar gazlamadan 100 veya 200 km yol yapın ve tekrar aynı petrolün aynı pompasına yanaşarak tekrar aynı şekilde fulleyin kaç lira aldıysa atıyorum 40 tl lik yakıt aldı 40/200=200 krş bu şekilde hesaplıyabilirsiniz... 40 tl i km e yani 200 e bölüyosunuz sonuç 200 krş ediyor bu şekildede yazayım 200 e neden böldük diyen arkadaşlar belki çıkar falan aynı petrolün aynı pompasından yakıt almanızıda şunun için söyledim zaman zaman bazı pompalar eksik ya da fazla verebilir en mantıklısı ilk yakıtıda 2 yakıtıda aynı pompadan almak ve tetiğin 1. seviyede olması benden bu kadar bi pompacı olarak kazasız belasız sürüşler aracınız hayırlı olsun...

AEAlmas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şehir içi 450 500 kuruş şehir dışı 250 350 arası sakin kullanım kazaninca 700 800 arası degisir bu olay

kutsal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    106 gtı varken 130 tl ye 550 km yol yapabılıyordum bana ıyı gelıyordu sızınkısı daha ıyı

Tuncer M. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şehirlerarası çok güzel bizim araç da 5-5.5 seviyesine düşüyor, fakat şu lanet olasıca istanbul trafiğine girincee çıldırıyor benzin yetiştiremiyoruz 5li değerler 9a kadar çıkıyor.
    Alıntı c20let Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu olay hep filmlerde olur sanıyordum

Bi1ReD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bi filtre egzoz yap bakalim ne olacak
    Alıntı eser Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu arada YJ nin sisleride yere bakıyor kardeşim kimseyi rahatsız etme şansı yok emeklemedıklerı surece

edit:bizim sislerimiz sadece surungen hayvanları rahatsız eden cinsten
    CRM
    ECUFAST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    uzunda az yakar ama ibreye aldanma. bir anda dusmeye baslar. saxo ve 106 larda fixdir. yarima kadar anaaaa dersin yarimdan sonra ibre 0-100 yapar
    IN BOOST WE TRUST

ondertopcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    306 ya göre az yakması normal
    EkN garage

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Bi1ReD Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bi filtre egzoz yap bakalim ne olacak
    HUahuah Sesli güldüm Aynen..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    maaşallah çok güzel değerler, ama yarıdan sonra biraz hızlı düşmeye başlar, genel olarak ekonomi yapacağım dersen gtı sınıfında araçlar içersinde bence en ekonomik olma adayı, gazladığındada zaten 1 tl yakmıyor
    Alıntı ondertopcu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    306 ya göre az yakması normal
    uzun yolda 30kuruş yakıyorum.? şehir içi 40-50 kuruş arası 60-70 kuruş gibi bir dünya yok, bende öyle sanıyordum 2litre hiç yakmasa 60 kuruş yakar diye ama kondisyonu yerinde bi 306 hakkı olanı yakıyor
    40 Alimi 1 Delille yendim, 1 Cahili 40 Delille Yenemedim. (İmam Şafii)

kagan-07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sonuç normal uzun yolda yakıt tüketimi çok iyi hele bide 80-90 gttin mi daha iyi bende antalyadan ankaraya gttim geldim dizeli aratmadı desem yeridir.şehriçi trafigi dur kalk olayı bitiriyo
    ROLL TeaM....
    [...MaPPed By CharE...]

Başkent Peugeot👍

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben 14-60 kullanıyodum memlekete giderken 150 tl alıyordum Kütahya - Çorum Arası 530 km civarı geldiğimdede 2 gün biniyodum

ondertopcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı YavuzNaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    maaşallah çok güzel değerler, ama yarıdan sonra biraz hızlı düşmeye başlar, genel olarak ekonomi yapacağım dersen gtı sınıfında araçlar içersinde bence en ekonomik olma adayı, gazladığındada zaten 1 tl yakmıyor

uzun yolda 30kuruş yakıyorum.? şehir içi 40-50 kuruş arası 60-70 kuruş gibi bir dünya yok, bende öyle sanıyordum 2litre hiç yakmasa 60 kuruş yakar diye ama kondisyonu yerinde bi 306 hakkı olanı yakıyor
    Benim duyduğum 306 nın yakıtının fazla olduğu, tabi söylenti kendim kullanmadım. İllakı arabadan arabaya fark eder
    EkN garage

Ferhat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    306 106 dan cok cok fazla yakmio braz fark eder sadece oda 2.0 1.6 farki olsun..

306 cok sevdgm begendgm bi arac cok haz veriodu

ByShaGGy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    150 TL lik benzinle 640 KM yol yaptım 106 GTİ ile ankara konya arası.... 106 böle bi araç uzunda cok az yakar
    06 JJ 682 YeLLow 106 GTİ
    06 JR 915 YeLLow MİNİ COOPER

orhan_guney - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vtec lerde park acık kaldımı depo fullenıyor beleş
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    uzunda az yakar ama ibreye aldanma. bir anda dusmeye baslar. saxo ve 106 larda fixdir. yarima kadar anaaaa dersin yarimdan sonra ibre 0-100 yapar
    DRİLL
    Dr.Ecu

asot - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    egzostdan sonra şehiriçi 500 kuruş , şehirlerarası 350-400 kuruş yakacaksın.. e zaten egzostsuz 106 gti zevk vermiyorki. Ama yine de şaşırtıcı derecede az yakmış, ben gti ile denizli bodrum yaptım, biraz da şehiriçinde gezdim.. 600 km.de toplam 220 tl yakıt harcadım . Yolun %50 lik kısmını paso 100 - 160 km hız aralığında yaptım, yorulunca da kalan kısmını 80 km hızlarda tamamladım.

Bir de söylenen dogru ibre yarı depoya kadar, dizel gibi hiç düşmüyor, ondan sonra bir anda dibini görüyor, has.. demeye kalmadan kendini benzinlikte buluyorsun.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)