Arkadaslar subaru kullananlar bilirler, ithalatci firma olan bayraktar sbarunun bu ulkede basina gelen en kotu olaydir. sti alanlara deli gosuyle bakip, garantisi bitmeyen araclar bozuldugunda sorumlulugu uzerlerine almamak icin her turlu alicengizi yaparlar.
basimiza glen olayi anlatayim kisaca. kaskolu subarumuz kaza yapti ve anlasmali servis olan baytura cekildi. aracin bana ulasmamasi gerken parca listesi tabi ki bana geldiaracta kullanilacak malzemelerin bazilari yan sanayi olarak belirlenmis. buna ek olarak musteri araci ile teste cikip araci otobanda parcaladiklarini bildigim icin araci alternatif servise cektirdim.
Iste olay burda patladi. arqcin saglam ve saglwm olmayan parcalarini sokup bize arqci boyle teslim ettiler. parcalar nerde dedigimde ise arac bize boyle geldi cevabini aldim. aracin alt bolumu kirik on tamponunu sisleri ve kucuk izgaralari ile konple sokmusler . hasarsiz on panjurumuz ortada yok. bunun uzerine kaza yerine gelip araci cken kaskonun cekicisinin cektigi fotograflarla aracin ne sekilde teslim edildigini ispatladim ve tr genel muduru Toros Kardas isimli beyfndiyi arayip yardim istedim. Minnet rica sis ve panjurlarim baska bi aractan cikma olarak geldi.
aracin yapimi biterkn farkettikki on davlumbazlar ve kornamiz yok. servisi arqyip sordugumda cevap veremediler. atlayip servis mudurunun yanina gittim. aynen wunu souledim. benim kirik veya sizce hasarli davlumbazlarm nerde dedim. cok buyuk bir yuzsuslukle once su assagidaki maddelri siraladi
1- onlar hasarliydi atmis olabiliriz
2- cekiciyi kullanan kusu almistir
3- siz almis olabilirsiniz
ve ben delirdim. tum baglanti noktalari saglam olan alt tarafi kirik tampon, hasarsiz panjur, davlumbazlar ve kornanin basina yukarda yer alan 3 madde ile aciklik getirdiklerini sandilar.
Ben adamlardan hasarli dahi olsa aracima kasko teyidi gelmeden sokulmus ve akibeti belli olmayan parcalarimi istiyor olmama ragmen, servis bu parcalsr yerine yenilerini veremeyiz diyip durdular.
qvukatimda subaru kullaniyorve resimleri kendise iletmem ilr berwber dava acilabilecegini soyledi.
simdi subaru japonya veya subaru global'e yazicam bunlari.
japonlar baytur gibi sorumsuz degiller ve ilgileneceklerdir.
bunlari yaziyorum, aman sizde yasamayin bunlari.