User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
33 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Shell Dizel Yakıtları

R.I.P - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Shell Dizel Yakıtları

Başlık reklam gibi oldu biraz.Ama ben kullanıcı yorumlarını merak ediyorum.Shell'in yakıtlarını kendi içerisinde değerlendirecek olursak aralarında gerçekten öne sürülen farklar var mıdır?
    GTL yerine Vpower kullansak fiyattan dolayı yaklaşık %5 FuelSave kullansak %7 ekonomi yapmış oluyoruz. Tabi bunlar kağıt üzerinde sadece fiyat bazlı değerler. Aynı istasyondan yaklaşık 1500km kadar sadece GTL aldım, tüketim biraz fazla gibi geldi. Şuanda FuelSave denemeye başladım daha az yakıyorum gibi. Şu kadara şu kadar yaptım şeklinde bir değerlendirmem olmadı ama haftalık gidip geldiğim yerler ve kmler hemen hemen aynı. Zaten bulunduğum yerde trafik gibi problemde yok.
    Performans konusunda zaten yorum yapmam sanırım saçma olur ***** 75hp 17'' jantlı 215 genişlikte lastikli corsa

Onur1984 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gtl için sadece biraz daha sessiz çalıştırıyor diyebilirim ama asıl sorunuz olan ne kadar tüketim farkı var konusunda net bir karşılaştırmamız olmadı...
    Dünya malı dünyada kalacak, bu kapışma neden...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim gtl'de sessizlikten öte hissedilir performans artışı oluyor ama bir o kadar da çabuk bitiyor.. Egzoz kokusu aynı rc araçların nitrosu gibi kokuyor
    ...

emre_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hep gtl alıyorum yanlışlıkla euro koyulmadığı sürece almıyorum gtl e aracın verimi daha farklı oluyo gazdaki tepkide çok az iyileşme oluyor dumanın rengi euroya göre biraz daha açık çıkıyor tüketimse tamamen bana bağlı euro ile gtl arasında tüketim farkı yaşamıyorum kendi aracımda
    ama kullandığım diğer dizel araçlarda gtl ile daha fazla tükettiklerini gördüm

oğuzk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Performans olayı psikolojik bence

İbiza varken konya yolundan 3,35TL'ye de mazot alıyordum 4 liradan GTL de alıyordum pek fark olmuyordu duman,performans hiç fark olmuyordu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı oğuzk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

İbiza varken konya yolundan 3,35TL'ye de mazot alıyordum 4 liradan GTL de alıyordum pek fark olmuyordu duman,performans hiç fark olmuyordu
    Abi ben normalde p.o. prodizel motorin alıyorum ikisini kıyasladım, aşırı farkediyor
    ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Hard kullanilan dizel aracda farki hissediyorumki kendi aracim oldugundan en ufak olumlu yada olumsuz durum hissiyatini algiliyorum

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gtl sessiz bana sanki daha fazla km yapmisim gibi geliyor performans olarak bilmiyorum euro almiyorum.bide hani daha az kurum gbi muhabbet var onada shell e guvenerek gtl diyorum.fuel save kamyoncular yada kara dizel icin demisti bana pompaci daha kalin demisti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    en ucuzu olunca benimde aklıma gelmişti fakat 10ppm kükürt ve euro 5 normundan bahsediyor sitesinde

oğuzk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emre_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hard kullanilan dizel aracda farki hissediyorumki kendi aracim oldugundan en ufak olumlu yada olumsuz durum hissiyatini algiliyorum
    Geçen sene yazılımlı 1.7 corsam vardı ondada pek anlayamamıştım farkı.

İbiza 1.4 tü ama hergün aynı yolu gidip geliyordum kepeklide hiç bir mazotla 135'in üstüne çıkamamıştım

Geçen hafta arkadaşla roll yapmıştık puntoyla bu hafta GTL alıp deneyim birde bakalım

Mazot konusu açılmışken şirketlerin kullandığı sistemlerde en uygunu hangisi kullanan bilen var mı?
    Opet otobil kullanıyorduk 2 senedir %3 indirim yapıyor senelikte 500TL aidat çıkarmış değiştirmeyi düşünüyoruz

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla benim aldigim yer sabit adam tanir arabadan beni bana alma onu dedi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçen sene yazılımlı 1.7 corsam vardı ondada pek anlayamamıştım farkı.

İbiza 1.4 tü ama hergün aynı yolu gidip geliyordum kepeklide hiç bir mazotla 135'in üstüne çıkamamıştım

Geçen hafta arkadaşla roll yapmıştık bu hafta GTL alıp deneyim birde bakalım
    şöle bi durum da var benim arabada mazot çok çok çok açık olduğundan mazot ile ilgili en ufak birşeyde hemen farklılık gösteriyor bu sebepten algılıyo olabilirm

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    normal karışım değeriyle yürüyen dizel araçlarda yakıt çok önemli değil. şurdan aldım iyi gitti burdan aldım yürümedi olayı psikolojik agresif enjeksiyon avansıyla yürüyen yüklü dizeller gtl yakıta biraz tepki veriyor ama fiyat performans olarak çok başarılı değil
    RACE WERKS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yani orjinal yazılımlı bir araçta o zaman fuelsave kullanmak en azından bütçe açısından faydalı?

BahattinS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    63 litre fuel save ile 1310 km yaptım.Gtl aldığımda herhangi bişey değiştiğini düşünmüyorum hatta daha çok yakıyor bence.Eskişehir yolunda alpet var 3.40 a kadar düştü bi ara,bende merak edip girdim mazot kalitesini sordum adam 3.5 yıldır porsche cayenne de kullanıyormuş hiç bir sıkıntı yok diyor.Öncesinde pd130 da kullanmış yıllarca.Bende denemek için 100 tl alpet euro diesel aldım şehir içi 400 km yi aştım.Shell ile 400 ü bulmuyor bile.
    Passat B5 TDI

barakuda26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    shell vpower uzun süre kullandım, fiyat farkından dolayı gtl almadım ihtiyaç duymadım daha doğrusu. ama farkettimki mazot çok çabuk tükeniyor oerformanslıda kullansam normalde kullansam sheel yakıtı daha az km yaptırıyor. opete döndüm daha fazla km yapmaya başladım şuan opet kullanıyorum sürekli. ama shell performans olarak daha iyi diyebilirim, psikolojik olacagını sanmıyorum kullanan insan illaki anlıyo arabasının tepkilerinden.
    Barış

BthnKrkt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Performans olarak etkilemediği söylenmiş ama benim aracımda bariz fark oluyor ve psikolojik olmadığına eminim. Son 2 aydır bir kere izmit dönüşü 20 liralık gtl harici aldım omnun haricinde hep gtl alıyorum.

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    GTL ilk çıktığında uzun süre kullanmıştım. Performansa etkisi vardı sessiz de çalışıyordu araba gayet memnundum. Tüketim diğerleriyle pek farklı değildi.

Fuelsave bir kere aldım, onda da fulledim. Az yaktıgı dogru ama performansı da düsürüyor gibi hissettim arabanın gaz tepkisi azaldı resmen. O nedenle normali en iyisi gibi geliyor bana

Hoş ben BPciyim aslında, BP bulamazsam Shellden alırım.
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok fiyat farkı var gtl ile normal eurodiesel arasında.Ufak yerler artık satmamaya başladı gtl , tutulmadığı için.Fark az olsa gtl alırdım herhalde ama şuanlık normale devam , performans olayında pskolojik diyen arkadaşlara katılıyorum

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)