Kendi kendime çok yaptığım işi bu sefer forumumla paylaşmak istedim.
Normalde sürekli uğraşırım araçla. Siyah araba çok zordur ama işi becerince gerçekten insana moral veriyo.Bu sene ***** üniversite sınavları falan filan derken çok ilgilenemedim karaoğlanla. Sınavlar geçti okul bitti. Hemen topladım malzemeleri yaptım planı programı bi saldırıyım dedim.
Araç bu süre içerinde her hafta yıkandı klasik bi şekilde. Ama arada sırada cila atıldı. Çoğunlukla parlatıcı atıldı ve elle. Makinayla hiç girmedim. Zamanı gelmişti. Başladım bugun sabahtan.
Önce genel bi foto atayım.
Kedilerin üzerinde tepinmesi , kapalı garaj arabası olmaması sebebiyle kılcal çizik oluşmuştu baya. Araç parlaklığı çok iyiydi ama kılcallar baya gözüme batıyodu. Önce çizikleri paylaşiyim. Çok net çekemedim ışık yetersizdi ama genel durum şu şekilde.
Arabayı dün yıkamıştım. Bugun sadece bi su tuttum.
Daha sonra kil uygulamak için temiz bi yüzey oluşturmak lazım. Bu yüzden 34 ile iyice sildim aracı. Mikrofiber bezle.
Elimde meguiars kil kalmamıştı. Bu vardı 100 gram. Ve yanında ultimate quik wax. Önce güzelce ellerimi temizledim. Taktım eldiveni. Ortamın tozlu olmamasınada dikkat etmek lazım. Yoksa çizme ihtimali var. Güzel bi yoğurdum kili. Yoğururken üzerine quik wax sıktım. Daha sonra uygulamaya geçtim. Kapılar ve bagajdan fazla kir çıkmadı ama kaput ve tavan baya kirliymiş. Her parçaya geçerken (çamurluk , ön kapı arka kapı ) Kili güzelce yoğurup quik waxla temizledim. Fotolar aşşağıda...
![]()