User Tag List

7 sonuçtan 1 ile 7 arası

Konu: Aracı basmak,Amortisör sertleştirmek vs. hakkında.

41AF101 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Aracı basmak,Amortisör sertleştirmek vs. hakkında.

İyi günler, Sıkıntımız büyük lütfen yardımcı olun

ilk defa araç basmayı düşünüyorum. şöyle bir sorunumuz var,araç 90 model olmasına rağmen spor yay buldum fakat aracımda şuan 7 ofset 195 45 16 ebatında jant lastık var.Aracı ailecek kullanıyoruz ve 4 kişi bindiğimizde arka çamurluklar sürtüyor.(Çamurluklarıda açtırdığım halde). Jantcıma gittim arka amortisörlerin çok fazla esnediğini söyledi.Bana arka amortisörleri sertleştirmemi tavsiye etti.Spor yay alsakta takım olarak kullanamayacağımızda ön yaylara press yaptır dedi ama ne kadar sağlıklı bılmıyorum. (fazla değil 2 3 cm düşürücem arabayı)

Size sorum amortisör sertleştirmenin + ve - si nedir ?
    2. si yayları press letmek veya 1 bakla kestirmek çok sorun yaratırmı ?
    3.sü ve en önemlisi arka amortisörü ne derece sertleştirmek gerekir araba heptente odun gibi konforsuzmu olur ?
    Bu işe niyetlendim artık çözmek istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim,son olarak bu işlemleri ist anadolu yakasında yaptırdığınız güvendiğiniz sağlam bir ustanız varmı

Saygılar...
    1978 Opel Manta & 1990 Opel Kadett GSİ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Düşürmek istediğim ayar aşağı yukarı böyle :

umutcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dostum selamlar;

Yarın (30.06.2012) Kartal Eski Açık otopazarının orada arkadaşımın dükkanında olacağım dilersen gel yardımcı olalım, tek seferde çözeriz muhtemelen 0543 94 88sekiz yetmişyedi ararsan eğer yeri de tarif ederim. Konuşuruz aklına yatarsa yaparız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı umutcan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dostum selamlar;

Yarın (30.06.2012) Kartal Eski Açık otopazarının orada arkadaşımın dükkanında olacağım dilersen gel yardımcı olalım, tek seferde çözeriz muhtemelen 0543 94 88sekiz yetmişyedi ararsan eğer yeri de tarif ederim. Konuşuruz aklına yatarsa yaparız
    Merhaba ilginize çok teşekkür ederim yarın ne yazıkki full çalışıyorum sadece salı günleri boşum eğer açık adresi tarif ederseniz en kısa zamanda uramaya çalışırım..Saygılar

alperx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arka suspansiyonun esnemesi normal. arkaya kişiler oturuunca esnemicek de nolacak. zaten esnemedigini düşünürsen bu sefer de odundan farksız olur dedigin gibi. yapacagın sey basit : ya jantı degistireceksin ET degeri fazla jant alacaksın ya da camurlukları daha fazla genişleteceksin. ama sanırım senin çamurlugun dışına degil de iç üst tarafına carpıyor. işin zor.
    amortisörü sertleştirsen bile yay değişmeyecegi için gene esner yük binince. sadece konfor azalır. yani iş daha da kötüye gider. ayrıca amortisörü sertleştirirken içine gaz basıyorlar mı ? basılamıyorsa yayların daha da yumuşamış olur. araç daha da fazla esneyebilir yani..
    Hayatta en hakiki mürşit ilimdir. - Mustafa Kemal ATATÜRK

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı alperx Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arka suspansiyonun esnemesi normal. arkaya kişiler oturuunca esnemicek de nolacak. zaten esnemedigini düşünürsen bu sefer de odundan farksız olur dedigin gibi. yapacagın sey basit : ya jantı degistireceksin ET degeri fazla jant alacaksın ya da camurlukları daha fazla genişleteceksin. ama sanırım senin çamurlugun dışına degil de iç üst tarafına carpıyor. işin zor.
    amortisörü sertleştirsen bile yay değişmeyecegi için gene esner yük binince. sadece konfor azalır. yani iş daha da kötüye gider. ayrıca amortisörü sertleştirirken içine gaz basıyorlar mı ? basılamıyorsa yayların daha da yumuşamış olur. araç daha da fazla esneyebilir yani..
    Bilginiz için teşekkür ederim.Evet çamurluk üst taraftan sürtüyor.Yani araba 3 4 cm daha az otursa yük binince sürtme kalmayacak.
    Jant lastik o kadar çok değiştirdimki(16 inç olarak) birdaha 15 jant lastik alırsam birton tantana olacak.
    Peki şöyle bişey yapsam,arabaya komple ön arka spor yay takımı alsam arka amortisörleride sertleştirsem esneme azalacak ve spor yaydan dolayıda esneme olmayacak.Nasıl olur ?(tabiiki 3 cm lik yay olursa kurtarır belki 4 5 cm olursa kurtarmaz.)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu işlemleri düşünmek ve çözümünü bulamamaktan bunaldım arabayı satasım geliyor yokmu çözüm üretecek olan

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)