Merhaba arkadaşlar,
Geçen hafta Rantor-Ozan abi Water-Methanol Injection kit imizin tanıtım konusunu açmıştı, kendimizi tanıtan, neler yaptığımızı anlattığımız konu açmanın uygun olduğunu düşündük.
Bosphorus innovations 2011 in kasım ayında iki üniversite öğrencisi olan Kemal Ertek(elektronik mühendisliği öğrencisi) ve Yavuz Selim Öngül(makine mühendisliği öğrencisi) tarafından kurulmuş olup performans amaçlı otomotiv elektroniği ve mekaniğine yönelik çalışmalar yapmaktadır. Asıl amacımız yurtdışından hazır almak yerine Türkiye'de tasarlayıp üretmektir. Bosphorus Innovations; perakende satış amacı ve montaj yapmakdan ziyade, üretim yaparak Türkiyenin bu sektördeki payını yükseltmek ve inovasyona, Ar-Ge'ye yönelik çalışmalar yaparak sürerekliliği sağlamaktır.
Elektronik ürünlerden ziyade önümüzdeki aylarda mekanik ürünlerle ilgili çalışmalarımızı sizlerle paylaşıcaz.
Ürettiğimiz bütün ürünleri Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünde olan Otto ve Diesel motor labratuarlarında test ediyoruz. Gerekirse benim okulum olan Kültür Üniversitesi Elektonik Mühendisliğin bölümünde ve Yavuzun okulu olan Kocaeli Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümündeki öğretim görevlileriyle tasarım, test ve üretim aşamalarında fikir paylaşımı ve bilgi alımı yapmaktayız.
Ürün gamımızı sıralıycak olursak:
Diesel Power Box
Egt Amplifier
Maf-Map Controller (hks afr)
Maf-Map Skipper v1 (hks fcd)
Maf-Map Skipper V2
O2 Sensor Simulator
Power Booster (sprint booster)
Sensor Controller
Multi Sensor Controller
BE 250 kpa Map sensor
BE 400 kpa Map sensor
BE 700 kpa Map sensor
Prograssive Fan Controller (hararet göre değişken devir çıkan fan kontrol ünitesi)
Additional Fuel Injector Controller
Alcohol Fuel Conversion Kit (e85)
Water-Methanol Injection kit Stage 1 Map/Wot Switch
Water-Methanol Injection kit Stage 2 Prograssive Controlled
Water-Methanol Injection kit Stage 3 Prograssive Controlled Direct Port
Intercooler Water Sprayer
Co2 Injection kit
Ar-Ge si devam eden elektronik ürünlerimiz:
Grounding Condenser kit
Nitrous Oxide System
Knock Detection Unit
Launch Control-Rev Limiter
Cruise Control
Electonic Boost Controller
BE Standalone Engine Control Unit
Ar-Ge si devam eden mekanik ürünlerimiz:
Spacer
Aluminyum kasnak setleri (krank, egzantrik, alternatör)
Turbocharger
Stoğu tükenmiş ürünlerimiz:
Electronic Exhaust Cutout
Bu aşamada bizlerden yardımlarını esirgemeyen Özgün Güleç, Sami Ramazanoğlu, Garage 764 Hakan abi, Custom Garage Gökhan-Sebo, Mehmet Gazihan, Mehmet Ali Mengüverdi, Hızlı Rektifiye-Mustafa abi, Retro Tech-Keşfi Tarkan Özgüç ve Selçuk Cantimur, Murat Uzun, Batuhan Serel, Güray Gür, Furkan Yılmaz, Fatih Öngül, Kerim Kalelioğlu, HM Garage Mert Erkekler, Mehmet Ali Hakdar (Konya bayimiz), Mustafa Kemal Tekin (Adana bayimiz), Fatih Semetay (Rusya bayimiz) çok teşekkürler.
Okuduğunuz ve bizlere destek verdiğiniz için teşekkürler,
Kemal Ertek-Yavuz Selim Öngül
Bosphorus Innovations
Konu "oz" den izinlidir.