Lys açıklandı arkadaşlar.Sonuç istediğim gibi sanırım, puanlara çok aldanmayın
sıralamaları esas alın.
https://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=1243
Lys açıklandı arkadaşlar.Sonuç istediğim gibi sanırım, puanlara çok aldanmayın
sıralamaları esas alın.
https://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=1243
O okul başarı puanı mı ne.onun üzerinden hesap yapılıyor okul puanı için.tm2 okul puanı eklenmiş halimi
338?
Sol altta yazan kısımdaki puanların arasında yazan puan 338 onlar eklenmemiş oluyo sanırım? tablıoda sol altta alt alta yazayıo ya
Baya karışık ya.sabah sabah orucu bozcam.
![]()
enough ?
Bunlar kesin sonuclar mı? Puan hesaplamalar değişecek falan deniliyordu.
Hayırlısı olsun herkes için.
Bu puan üzerinden bakıncaksınız.Ama okul puanları kırıldı şimdi bu puanlara göre tercih yapmanız
çok zor.Siz en iyisi gitmek istediği yerlerin geçen yıl en sonra hangi sıralama ile aldığına
bakın.Sizin sıralama ile karşılaştırın.
Herkesin aldığı okul puanı aynı değil. Sıralamada illa ki değişiklik olacaktır.
Çok sağlıklı bir tercih olacağını sanmıyorum bu şekilde yapılan tercih ile.
yine ösym yine The service is unavailable. sitesine 100 kişi girince kasan iflas eden tek site
Bu haber kafa karıştırıyor baya.
YÖKü bekleyen kaos haberi
Benim yeğenim sözelci bunların hangısıne bakmam gerektıgını bılen varmıdır acaba ?
OKUL VE ORTAÖĞRETİM BAŞARI PUANI BİLGİLERİ
DİPLOMA NOTU/PUANI 59,80
ORTAÖĞRETİM BAŞARI PUANI 195,053
AOBP-SÖZ 301,043
AOBP-SAY 247,117
AOBP-EA 282,808
OKUL KODU 346489
OKUL TÜRÜ KODU 11017
ALAN KODU 2425
Scorpion TypeR
var bu işte bişey, EĞER maksimum okul puanı 75 ise,
2010'da sınava girdiğimde 60puan civarında bi okul puanı gelmişti bana.
2011'de girmedim, bu yıl kardeşimle birlikte tekrar girdim sınava 48 puan gelmiş.
söylediğim gibi maksimum okul puanı 75 ise, okul puanlarını ortaögretim başarı puanıyla" hesaplanmış demektir ki Danıştay Agırlıklı ortaögretim başarı puanı ile hesaplama yapılmasını söylemişti..
15puanım eksik oluyor bu şekilde :/
edit: biraz araştırdımda katsayıyı 0.75'ten 0.60'a çekmişler. Dolayısıyla en yüksek okul puanı 60 oluyor. Ben 2010'da 61 puan almıştım okuldan,
61/0.75=81 (mezun oldugum lisenin bana ekstra getirisiyle birlikte 81, yoksa diploma notum 65 gibi bişeydi)
81x0.6=48 yani haber asılsız geldi bana.. yinede bakalım inşallah artar puanımız
not: tercih yapacak arkadaşların üniversite puanlarına bakmaması, bunun yerine universite başarı sıralarına bakmaları kendileri için daha iyi olacaktır. 0.75-0.60 meselesi yüzünden okul puanları düşücek..
bu arada karabük üniversitesi nasıldır ?
karabük bilgisayar yada endüstri mühendisliği (ingilizce) düşünüyorum, G.antep ingilizce makine mühendisliğini bırakıp oraya gitmeye değermi ?
AOBP-SÖZ e bakıcaksınızda okul puanı bunlar abi. alt ortada Y-TS 1 ve Y-TS 2 nin
sıralamalarına bakın bunlar okul puanı eklenmiş sözel puanları ve sıralaması bunlar
üzerinden tercih yapcaksınız.
en yüksek okul puanı 75 idi.şimdi 60 oldu ama eski sisteme dönülmesi gerekti
dönülmedi.Bu yüzden puanlar değişebilir yine.Eğer puanlar değişmezse okulların
puanlarından direk 15'er puan silerek tahmini tercih yapılabilir.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)