Pazar pazar yatıp dinlenmek varken kaşıntı tuttu.
Jum un kaplamasını 2009 un mart ayında yaptırmıştım. Aradan 3 seneden fazla bir zaman geçti. Haliyle bazı yerlerince sökülmeler minik delikler gibi sorunlar oluşmaya başladı. Jantmax Cem abide her gittiğimde hadi sökelim diyip sürekli beni gaza getiriyordu. Bugün aslında folyonun altında neler olup bittiğini görmek adına kaputu sökmeyi düşündüm. Ufak ufak bi kenarından başladım.
Bunlar son beyaz kareleri![]()
Kaputun bir kısmını kaldırdım. Korktuğum başıma gelmedi. Zeminde kaplamaya gitmeden önce yaptırdığım boya koruma hala duruyordu. Bazı kısımlarda yapışkanlar kaldı tabiki o bölümleri havlu ve tinerle temizledim.
Kaputu söktük nihayet. Görüntü hoşuma gitti. Sanırım siyah rengi özlemişim![]()
Aradan biraz zaman geçti öyle ufak ufak izlemeler falan derken dedim çamurluklarıda söksem acaba nasıl olur![]()
Babamda baktıki aksiyon var hemen yardıma geldi. O inatla kaput tavan bagaj üçlüsünü siyah yapalım dedi ama ben yinede çamurlukarı sökme konusunda kararlıydım.
Çamurluktu ön tampondu orasıydı burasıydı derken baktık arabanın önü komple siyah olmuş![]()
Sökmeye bi ucundan başladık tabi bu iş çekirdek çıtlamak gibi bulaşıcı sanırım.
Bi ucundan hanım bi ucundan valide sultan başladı tırtıklamaya bi baktık araba bildiğin siyaha doğru gidiyo
Peder bey dodiklere taktı kafayı ille sökecek
Yeğenim ardada yardım ettiUfakta olsa yardım yardımdır.
Sökme işlemi bitti ardından en zor iş olan kalan yapışkanları temizlemeye geldi. Onlarıda dediğim gibi tinerle yavaş yavaş yumuşatıp silerek çıkarttım.
Ardından Meg. cilalı şampuanla güzelce yıkadım.
Tozlanmış cilalarımdan ufak bi derleme yapıp birkaç işlem yaptım.
En kısa zamanda güzel bir polisaj makinası alıp cila olayının inceliklerini öğrenmem lazım.
Şimdi çoğunuz tavanı neden sökmedin diye soracak.
Araç ruhsatını siyah-beyaz olarak değiştirmiştim.
Spolier de çok eğimli olduğu için mecburen boyanmıştı.
Önce spoileri boyatıcam sonrada kısmetse ruhsat işini halledicem. Spoileri takarkande tavanıda halletmeyi düşünüyorum.
Sonuç olarak araç 3 yıl 8 ay boyunca kaplı kaldı.
Buarada kullanılan folyo markası Kpmf. Ben kaplama yaptırmadan 1 hafta kadar önce boya koruma yaptırmıştım sanırım bununda etkisi olmuştur.
Kısa bir anektod daha : Kaplanan plastik aksamlar tamponlar, dodikler vs. sökülürken altında hiçbir iz bırakmadı ama metal bölgelerde biraz da olsa yapışkan kaldı.
Folyo kaplama ile ilgili kafasında soru işareti olan arkadaşlar için biraz olsun yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
Fotoğraflar kalitesi için kusura bakmayın. Makinam yanımda değildi telefonla çektim.
Bu gidişle sanırım makina hiç yanımda olmicak
Yorum yapan yapmayan herkese teşekkür ederim arkadaşlar.