User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
32 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Mercedes sizi uzaktan yönetiyor

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Arrow Mercedes sizi uzaktan yönetiyor

Şimdi Lüks sınıf Mercedes marka otosu olanlar için ibretli, gerçek hayattan alınma bir hikayem var:

Hükümetin önemli isimlerinden birisinin oğlu ve arkadaşları bir kamu bankasının genel müdürüne ait bir Mercedes ile İstanbul'da geziye çıkıyorlar.
    Gençlerin babaları oldukça nüfuzlu kişiler İstanbul Anadolu yakasından E-5 üzerinden Tekirdağ'a doğru yola çıktılar.
    Silivri'yi geçtikten sonra hava da kararmaya başladı, bu yüzden dönmek istediler. O sırada gençlerden birisi biraz rahatsızlanır.
    Otomobili kenara çekip rahatsızlanan arkadaşının biraz temiz hava alması araçtan inerler ve arazide biraz yürürler.
    O sırada arabayı kullanan genç anahtarı düşürdüğünü fark eder. Aracın yanına döndüklerinde aracı açamazlar.
    Bu arada aracın bütün güvenlik sistemi harekete geçmiş ve araç balyozlu müdahale dışında müdahaleye izin vermemektedir.
    Arama tarama işlemini sürdürürler ama anahtarı bulamazlar.
    Cep telefonları ile yardım isterler ancak İstanbul'daki hiçbir servis kendilerine yardımcı olmaz. Mercedes'in İstanbul Temsilcisi'ne ulaşırlar. Temsilci kendilerine yardım edebileceğini söyler:
    Gençlere Mercedes'in sahibi hakkında bilgiler soran temsilciye bu bilgiler verilir.
    Araçla ilgili bilgiler verilir. Bu arada temsilci diğer telefonla da Almanya ile görüşür. Çok önemli bir müşterileri olduğu bilgisini verir.
    Sonra gençlere döner ve şu anda bulunduğunuz yerden arabanın en son park ettiği yere ne kadar sürede gidebileceklerini sorar.
    -2 saat 10 dakika.
    Bundan sonra Almanya'dan gelen talimatlar şöyledir:
    Sürücü otomobilin yanına gelsin. Beş saniye sonra önce otomobilin kabin lambası kendiliğinden yanar. Ardından park lambaları. Sonra motor çalışır. Bundan sonra kapı kilitleri açılır.
    Sürücü otomobile binsin. Direksiyon kilitlidir. 30 saniye kadar sonra direksiyon kilidi de açılır. Telefondan gelen son talimat şöyledir:
    'Aracın en son park edildiği yere ulaşması için size 2 saat 20 dakika izin verildi. Araç 2 saat 20 dakika sonra yeniden stop ettirilecek ve kapıları kilitlenerek emniyet altına alınacak. Geçmiş olsun, iyi yolculuklar.
    Verilen süre içinde İstanbul'a dönerler. Araç bir müddet sonra çalışmasını durdurup kapıları kilitler. Ertesi gün de araç sahibine yeni anahtarı gönderilir.
    Lüks sınıf Mercedes veya lüks sınıf başka marka araç kullanan kişilerin bir kısmı bu türlü uzaktan müdahalelerle araçlarına komut verilebildiğini biliyor olabilir. Ama benim tahminim bu tür araç sahiplerinin çoğu araçlarına uzaktan her türlü müdahalenin yapılabildiğinden bihaberdir.
    Eğer Mercedes firması bu türlü bir sisteme sahipse dilediği aracı dilediği yerde durdurup dilediği sistemini kullanılamaz hale getirebilir. Ki teknik olarak da bu türlü müdahaleler ulaşılan teknolojik seviye sayesinde mümkündür.
    Mesela araç hızla giderken frenleri boşa çıkarabilir. Ya da araç hızla giderken direksiyonu kilitleyebilir, ya da sizi isterse aracın içinde hapsedebilir.
    İnsanlar zenginleştikçe daha lüks sınıf araçlara meylediyorlar. Dolayısıyla zenginledikçe hayatlarının bazı kontrollerini de büyük firmalara bilerek ya da bilmeden bırakıyorlar.
    Kontrolünüzü biri firmaya vermek aynı zamanda o firmaya sızabilen ya da o firma ile işbirliği yapan mesela o devletin istihbarat örgütlerine vermek anlamına da gelir.

Eriador - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vaybe iyimiş , Mercedes gene konuşturmuş ...
    ...::: Çirkin kadın yoktur , az Votka vardır derler... Geçiniz ! Çirkin kadın vardır, midesiz erkekte çoktur. Votkaya *** atip durmayalim onunda bir suçu yoktur :::...

Grs91
    Misafir
    arabam bıtsın ben ıcıne gıreyım mitsubishi sora istediği zamana kadar kitlesin beni içerde çok da fifi.. daraldım bitmio bi turlu

Maxiboost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Grs91 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arabam bıtsın ben ıcıne gıreyım mitsubishi sora istediği zamana kadar kitlesin beni içerde çok da fifi.. daraldım bitmio bi turlu
    pahueuaeheuauaeuahueh ben kitlerim üstüne mrk etme

bu arada yawaşş diyorum

Grs91
    Misafir
    Alıntı maxiboost Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben ..... diyorum
    ne dion olm

meta-R
    Misafir
    teşekkürler....

Maxiboost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Grs91 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arabamın parça listesini açıklıorum

t... t
    sen ne diosun? ama dikkat bro

Grs91
    Misafir
    Alıntı maxiboost Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen ne diosun? ama dikkat bro
    ben bısı demıom kankaa korkcak cekıncekkk bısı yok benım acımdannnn ozgunden kork sen uaehuae

Diyadin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    almanyadaki mercedes firmasıyla buradaki vatandaşlar türkçe konuşarakmı anlaşabilmişler ???

STeaM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı diyadin9900 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    almanyadaki mercedes firmasıyla buradaki vatandaşlar türkçe konuşarakmı anlaşabilmişler ???
    Bu arada temsilci diğer telefonla da Almanya ile görüşür. Çok önemli bir müşterileri olduğu bilgisini verir.
    Sonra gençlere döner ve şu anda bulunduğunuz yerden arabanın en son park ettiği yere ne kadar sürede gidebileceklerini sorar.
    -2 saat 10 dakika.
    Bundan sonra Almanya'dan gelen talimatlar şöyledir:
    Sürücü otomobilin yanına gelsin. Beş saniye sonra önce otomobilin kabin lambası kendiliğinden yanar. Ardından park lambaları. Sonra motor çalışır. Bundan sonra kapı kilitleri açılır.

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Onu geç. Almanya Mercedes te çalışmak için İngilizce bilme şartı vardır sanırım. Babalarıda bu kadar kalın insanlar İngilizce öğrenmişlerdir Ama genede efsane olabilir bu.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

B!Rtan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    miami vice filminde de vardı böyle bi sahne

OnurS
    Misafir
    Aahhhhahhahahahahahahahah yooooook artık=)Rezil olmıycağımı bilsem deniycem aslında yrn:P

Future_King - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    başka bir filmde daha vardı snrm...cocuk calıştırıodu aracı.arabanın içinden direk mercedes firması ile konuşarak...

OnurS
    Misafir
    Ewet ama direk firmayla araba aracılığıyla irtibata geçiyolardı we alt yapı wardı oralarda=)Eğer gerçekten böyle bişi olsaydı bi Sserisi çalındıktan yada gasp edildikten max 10dkn soora bulunurdu ama.....

facia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mercedes-Benz bu konuya açıklık getirmişti bu haber çıktıktan sonra kesinlikle böyle birşeyin olmadığını söylediler
    Everyday I ** Çapulling!!!

gurcell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uzaktan araba ile nasıl iletişim kuracak? Uydu desen çift yönlü uydu hattının kirası dünya para. Arabaya gprs ile eriştiler desem, araçtaki gprs hattının parasını mercedes mi ödüyor?

Kısaca Saçma ve Palavranın daniskası bu...

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Palavra....

gurcell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hatta ingilizlerin konu ile ilgili veciz bir atasözü var : Bullshit

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)