F1 2012 Sezonu 12.Yarış Efsane Spa-Francorchamps / Belçika !
Uzun bi aradan sonra bende efsane SPA ile foruma dönüyorum , sezonun merakla beklenen yarışları arasında ilk sırada olan efsane SPA.
Geçen seneki konudan alıntılar
Eriador Nickli Üyeden Alıntı
1 aylık yaz tatilinden sonra F1 e tekrar geri dönüyoruz . Efsane SPA pisti ile . Geçen yapılan bir araştırmada F1 izliyenlerin %78 in en zevkli bulduğu benim de en sevdiğim efsane SPA .
Yarışın herhangi bi yerine kafasına göre başlıyan ama pist in yarısı ıslak yarısı kuru kaldığı özel yağmurları olan her yarış bir başka olay olan efsane pist.
Spa da çokkez yağmurun başlayıp ardından güneşin açıp ardından gene yağmurun başladığı sonra gene güneş li havada bittiği hesapların bir çok kez değiştiği görülmüştür ... bazı yağmurlarda pisttin yarısı ıslak yarısı kuru bazısında tamamnı ıslanıyor olayların pistti SPA
Pistte bulunan yılların efsane Eau Rouge virajı
Bu virajda F1 arabası ve FIA GT arabasının geçişi ... Karşılaştırmayı izleyin ve F1 araçlarına olan saygınız bir kat daha artsın.
Günümüzdeki gibi lastik avantajı sağlama koşulu yokken herkesin eşit olduğu dönemde 1997 de Renault ların açık ara üstün olduğu bir sezonda Schumacher ( Rain Master ) dan yağmurda sürüş dersleri.
SPA da en çok kazanan isim Reis.
Schumacher ilk gabiliyetini burda ardından 90 tane daha kazandı.Senna , Prost , Mansel , Alesi gibi pilotlar pistte iken 2. senesinde yağmurda mükemmel bir sürüşler ilk gabiliyetini aldı .
*Schumacher 1 sene önce kariyerine gene bu pistte başladı ve daha ilk yarışında tecrübeli takım arkını sıralamada geçmişti.
*2002 de burda en erken dünya şampiyonu olma rekorunu kırdı
ve bu pistti en çok kazanan isim.
Bu Sene SPA yı çok daha heyecanla bekliyorum . Schumacher'in SPA geçmişi ortada Kimi'ninde SPA kariyeri çok iyi .Schumacher geçen seneye göre daha formda Kimi ise rekabetçi bi araçta bunları izlemesi zevkli olucak.
Kimi'nin Ferrari den gönderilmeden önce kariyerinde son zaferi'de bu psite o seneye göre rekabetten uzak bi araçla öndekilerinde yarış dışı kalmasından faydalanılarak alınan zafer
*İşim çıktığı için şuanlık bu kadar daha konuya ekleme yapıcam , tahminleri alalım ne olur bu sene SPA da ?
...::: Çirkin kadın yoktur , az Votka vardır derler... Geçiniz ! Çirkin kadın vardır, midesiz erkekte çoktur. Votkaya *** atip durmayalim onunda bir suçu yoktur :::...
Gündüz sıralama turlarını izleyememiştim hanımın günü vardı şuan dsmart hd tekrar veriyor yarında yarışı izlicem unutamadığım mikanın şumuyi tur bindirme esnasında geçişidir pist gerçekten çok hızlı bakalım yarın neler olucak...
Yarış yarın saat 15.00 de dsmart canlı olarak veriyor
Tahmince yarış strateji olarak ferrari iyi iş çıkarır alonso büyük ihtimalle ilk 3 de bitirir takımlar 2 yol koşulu düzlük ve viraj setupları yapıyorlar düzlük son hız yarışta yukarıları taşır zaten virajlar hızlı ve uzun dışardan geçmek gibi şansları yok o yüzden drs ve kers yardımı ile kemmel düzlüğü ve blancimont düzlüğünde geçiş imkanları olucaktır yine tahminimce hızlı virajlarda understeer olucak virajlarda kazalarda kaçınılmaz benim favorim maldonado kimseye dokunmazsa cezada almazsa ilk üçte onu görmek istiyorum
Tahminim finish
1 raikonen
2 alonso
3 maldonado (adam bu sefer inanmış bilenmiş ilk sıralama turları seasında en hızlı süreyi elde etti) tabiki takımı iyi iş çıkarırsa