ilk defa otomatik araba aldım.durduğumda vites boştayken ayağımı frenden çekince ışığı yanıyor.bilgilendirir misiniz?
ilk defa otomatik araba aldım.durduğumda vites boştayken ayağımı frenden çekince ışığı yanıyor.bilgilendirir misiniz?
arkadaşlar frene basmadan otomatik araçda vitese atmanın zararı olur mu ?
frene basmadan sadece "P" den başka bi konuma alamazsın
D N 3 2 1 arasında geçirebilirisiniz istediğiniz gibi
Vitese takmak için frene bas demek o ışık.
Yeşil ışık arıza falan değil zaten........
Okumadan imzalamam.....
Düzelteyim D den N ye frene basmadan atabilirsiniz ama N den D ye atarken frensiz atamassınız.Konuyu açan arkadaş o gördüğün ışık yanlış geçişleri ve şanzımana zarar vermeni engellemek için var.Mesela çoğu kişi N den R ye atıcakken araç durmadan vitesi atar buda şanzımanın içindekile dişlilerin çarkların iler gitmek isterken geri bir tepkiyle karşılaşması sonucu zarar verir.Buda bunu engeller.
Düzelteyim D den N ye frene basmadan atabilirsiniz ama N den D ye atarken frensiz atamassınız.Konuyu açan arkadaş o gördüğün ışık yanlış geçişleri ve şanzımana zarar vermeni engellemek için var.Mesela çoğu kişi N den R ye atıcakken araç durmadan vitesi atar buda şanzımanın içindeki dişliler çarklar ileri gitmek isterken geri bir tepkiyle karşılaşması sonucu bu onlara zarar verir.Buda bunu engeller.
R den D ye veya L 1 2 3 D küçükten buyuğe doğru herzaman tuşa basmadan da geçer
ama vites küçültmek için mecburen tuşa basmak gerekir
veya aynış şekilde park halindeyken frene basmadan geçmez tamamen güvenlik onlemi
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
bizde ilk defa dsg passat aldık ilk otomatik aracımız otomatığe ön yargılıydım ama inanılmaz rahatmış tabi ara sıra debriyaj diye halıya bastığım oluyor![]()
arkadaşımın 1.6 pasific bora otomatik var kullanmıştım boşda durarken ayağınızı frenden çekinde ışığın yanması aracı P ye almanız gerektiği yada frene basmanız aracı hareket ettirmemek için bi uyarı. birde boralardaki otomatikler hassas oluyor normal triptonikteki gibi dip gaz yapmayın sürekli olarakölüdenizde bu nedenden ötürü arıza yapmıştı
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)