User Tag List

15 sonuçtan 1 ile 15 arası

Konu: Hyundai 2012'de otomobil tasarımında öne geçti

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Hyundai 2012'de otomobil tasarımında öne geçti

Tasarım sadece öne görünüşten değil aracın 360 derecelik görüntüsü hesaba katılır. Yeni Elentra'da olduğu gibi.

Şimdiye kadar dünya otomotiv devleri içinde Mercedes ve BMW otomobil tasarımında öncü rol oynuyorlardı. Son zamanlarda Volkswagen'da buna katılmıştı. Mercedes ve BMW üst sınıf otomobiller olarak hem pahalı hem dayanıklı teknolojide öncü kimlikle piyasadaydılar. Tasarımlarıda genelde taklit ediliyor diğer firmalar kendilerini bu iki firmanın modellerini kopyalamaktan alamıyordu.

Bu sene en azından tasarım alanında bu üç Alman firması Hyundai Elentra ve Accent'in 2012 modellerinden daha iyi bir tasarım yapamadılar. Hyundai sadece önden agresif görünümü değil yandan arkadan çarpraz olarak otomobilin tüm görüntüsünde devrim yaptı.

Hyundai tasarımcılarını tebrik etmek gerekir gerçekten böyle bir sanat eseri gibi bir ürün çıkarttıkları için. Elbette bir arabada görünüm dayanıklılıktan sonra gelir bununla beraber genelde Türk toplumu gibi gösteriş meraklısı bir toplumda bu tip otolar görüntüleriyle çok alıcı bulacaklardır.

Diğer taraftan BMW gibi Mercedes satış noktalarına gidin, araba almasanız bile gidin. Araçlar genelde aşağıda ofisler ise yukarda size tepeden bakar. Bu satış noktalarında size hissettirilmeye çalışılan şey, bu üst sınıf bir otomobildir, bunu aldığınızda sizde üst sınıf olursunuz hiyerarşik anlayışını size burada kabul ettirirler. Siz alış verişe geldiğinizde size ofislerinden tepeden bakarlar. O ofislerin öyle olmasını isteyen o firmalrın merkezleridir. İngilizcede de tıpkı Türkçe gibi "Tepeden bakmak" deyimi vardır "to look down on someone" evet bu gerçekten bu şekildedir ve bunu hissedersiniz. Sonuçta o arabayı alanların otoban ve yollardaki tavırlarına bakın, onlarda diğer araçları sol şeritte siz hız kurallarına uysanız bile dibinize yanaşıp sizi taciz ederek size tepeden bakmak nasıl olur solda göstermekteler. İşte sistem kapitalizm olunca, oluşturulan hiyerarşik yapı sadece ofiste, işyerlerinde değil aynı zamanda yollardada olmakta. Büyük kentlerde aracı en pahalı en lüks olanın diğerine saygısı asla yok.

İstanbul'da araç kullanırken aklıma şu ayet geldi "Yeryüzünde böbürlenerek yürüme, zira kafan dağları geçemez, ayağın yeri yaramaz" der Allah. Ben bu ayetin günümüzde şu şekilde anlaşılması gerektiğini düşünüyorum "Yeryüzünde aracını mütevazilikle sür zira aracının hızı Melekleri ve ölünce ruhları geçemez, tekerlerinde yerkabuğunu yaramaz". Marmaris'te ve başka bir çok yerde lüks aracına yan oturan, aracı tek elle direksiyonla sürerken kendini beğenen yüz ifadesiyle etrafı kesen, jöleli saçlarıyla olanca cehaletinin üzerini maddi güçle örtmeye çalışan tipleri görünce şaşırmıyorum artık.

Sonuçta Hyundai gibi Asya malı bir ürünün kibirli Avrupa ürünlerinden daha iyi bir tasarım çıkarması beni çok ama çok sevindirdi.

Tebrikler Hyundai, başarınızın devamını dilerim...

Hyundai 2012'de otomobil tasarımında öne geçti / Otomobil / Milliyet Blog

bu konudaki düşüncelerinizi alalım arkadaşlar katıldınız kısımlar ve ya katılmadıklarınızı paylaşırsanız
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

mechanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bana kalırsa baya geride ama iy olmuş biraz ilerleme kaydetmişler.
    --
    her geçen yıl bir önceki yılı aratır hale geldi zaman...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Önümüzdeki 10 yılda en çok prim yapacak firmanın Hyundai olduğunu düşünüyorum ben.

umutckr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı baretta Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Önümüzdeki 10 yılda en çok prim yapacak firmanın Hyundai olduğunu düşünüyorum ben.
    Bende katiliyorum baya bi ilerleme oldu hyundai de
    Volkswagen Golf 7.5 highline 1.4 tsi dsg
    Stingray CS 195 volvo penta 4.3 V6 225 hp

kickbuttowski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence Hyundai'nin gelişimi aftermarket ürünlerinin piyasaya çıkmasına bağlı. Böyle agresif görünümlü potansiyeli olan arabaları amcalar dedeler kullanacak değil ya

Ramiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bencede iyiler hyundai ve kia tasarım konusunta aştılar kendilerini

ÜSTÜNERC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hyundai elantra 2011 kullanıcısıyım.bayiden sıfır almıstık gecen sene temmuzda.1 seneyi gectı arabamız yaklasık 15 bınde 2 kere trabzondan ayvalıga gıttık ve döndük.kesınlıkle bi arıza cıkarmadı.bagaj hacmi oldukca genis içide öyle.hyundai amerikada güvenlik ödülü alıyorsa bazı seylerı çoktan aştı ve gelişti demektir.emimin yine ufak caplı tartısmalar cıkacaktır.ama parasına göre cok iyi arabalar yapıyor hyundai.eski yıllara göre git gide aracın içindeki plastık aksamları azalttı.eskiden hep içi plastikti.sımdı yenı modellerde bu daha azdır.benım begendıgım sevdıgım bir markadır hyundai.tabiki bir bmw mercedes auidi ile suanda kıyaslayamayız ama ılerde bence bmw mercedes gibi olacaktır

Fatih_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hyundai forever

sürekli gelişiyor böyle de devam eder inşallah
    34 TE 3516

Para için değil , mutluluk için çalış

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bunda abartacak durum var mı bilmiyorum. özellikle avrupa pazarı için tasarlanan yeni i30 un satışları fiyasko durumda.
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

https://www.instagram.com/biramemuru/

melihyilmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben aldım yeni i30 u çok memnunum satış konusu biraz ülkece markaya olan önyargıdan kaynaklanıyor bence

Tuncer M. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yeni i30un, beyaz ve cam tavanlısını gördüm 2 kere, o nasıl bir güzelliltir yahu.
    Alıntı c20let Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu olay hep filmlerde olur sanıyordum

coolvtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hondadan daha çok iyi oldukları ve daha çok çalıştıkları kesin.
    Full-Time TeacheR
    Part-Time TradeR
    Part-Time DJ

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    türkiyede ucuzken herturlu satıyordu kalite artıp fiyat artınca marka onyargısından dolayı şuan satış yapamamaları normal bunda biraz hyundaininde payı var yeterli reklam tanıtım yapılmıyor diye düşünüyorum

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    31 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hyundai'ye karşı olan önyargılar yok olsa çok daha satar. Babam gibi eski kafalılar hyundai'yi hala eskisi gibi sanıyor. Yeni i30 u otoparkta gördüm çok güzel olmuş. Baya ilerleme katetmiş durumda. Aynı şekilde Kia'da Hyundai kadar olmasa da eskiye nazaran çok daha kaliteli.

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Met Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hyundai'ye karşı olan önyargılar yok olsa çok daha satar. Babam gibi eski kafalılar hyundai'yi hala eskisi gibi sanıyor. Yeni i30 u otoparkta gördüm çok güzel olmuş. Baya ilerleme katetmiş durumda. Aynı şekilde Kia'da Hyundai kadar olmasa da eskiye nazaran çok daha kaliteli.
    aslında kianın birazdaha artırıldı kalitesi bence

yeni ceed i30 dan daha kaliteli ozellkile iç kısmı

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)