User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
20 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: İzolasyon için tavsiyeler

CagkaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

İzolasyon için tavsiyeler

EK civic aracımın hem ses yapan iç parçalarını elden geçirmek hemde ufak çaplı bir ses sitemi koymak için izolasyon yapmayı düşünüyorum.

Daha önce aracına izolasyon yapmış arkadaşlar hangi malzemeleri önerirler?
    yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

bu tür tavsiyelerini paylaşırlarsa sevinirm

Teşekkürler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    akşam günceli

painkller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    banada gerekiyor bu konuda bilgi , genelde nerede okusam bitüself ve sanayi tipi ısıtıcı . Akustik ses süngeri deniyor.
    TR - B13

BRETE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı painkller Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    banada gerekiyor bu konuda bilgi , genelde nerede okusam bitüself ve sanayi tipi ısıtıcı . Akustik ses süngeri deniyor.
    Kapilara yaptim gayet memnunum ne yanki var ne zirlama on kapilardaki componentleri hpf den 60 lara kadar iniyorum sikinti yok tavsiye ederim keske daha once yapsaydim izmir sicaginda koku falanda yapmadi bituself gayette guzel yapisiyor
    Bir araba görürsün arabayı hayal edersin, parayı biriktirirsin, sonra ötv'yi ve benzini hesaplamayı unutursun( her gün zam geliyor ) para yetmez, babayı alırsın hevesin kaçar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    siz nerden temin ettiniz ürünü. Koçtaş ve bir başka yapı markette satılıyordu.

acaba tekzendede bu üründen mevcutmu. Bide yapıştırmak için saçlarda kullanılan fön makinası yeterli olurmu. ?
    TR - B13

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı painkller Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    siz nerden temin ettiniz ürünü. Koçtaş ve bir başka yapı markette satılıyordu.

acaba tekzendede bu üründen mevcutmu. Bide yapıştırmak için saçlarda kullanılan fön makinası yeterli olurmu. ?
    Koctas ve benzeri yerlerde var hava sicak oldugu icin fon makinesi is gorur hemen saliyor zaten malzeme kendini sanayi tipine gerek yok yapistirmadan zemini temizle oyle yap zimba gibi yapisiyor kapi sacina icten yapistirdim birde baglanti sacina zirlayan yerlere yaptim
    Bir araba görürsün arabayı hayal edersin, parayı biriktirirsin, sonra ötv'yi ve benzini hesaplamayı unutursun( her gün zam geliyor ) para yetmez, babayı alırsın hevesin kaçar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bi ara gidiyim araştırıyım. Tekzende varsa rahatız. öteki türlü Şehir dışına çıkınca almam gerekicek. Aklımda. Bakalım kapı poşetlerinin üstünede ince akustik sünger kaplamayı düşünüyorum.
    TR - B13

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BRETE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kapilara yaptim gayet memnunum ne yanki var ne zirlama on kapilardaki componentleri hpf den 60 lara kadar iniyorum sikinti yok tavsiye ederim keske daha once yapsaydim izmir sicaginda koku falanda yapmadi bituself gayette guzel yapisiyor
    nasıl yaptınız?
    hangi malzemeleri kullandınız ?
    sıcak hava tabancası var bende o yardımcı olur mu?

Detaylı cevap bekliyorum

cXe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BRETE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Koctas ve benzeri yerlerde var hava sicak oldugu icin fon makinesi is gorur hemen saliyor zaten malzeme kendini sanayi tipine gerek yok yapistirmadan zemini temizle oyle yap zimba gibi yapisiyor kapi sacina icten yapistirdim birde baglanti sacina zirlayan yerlere yaptim
    bu aralar benimde aklımda var bu yalıtım işi ama sanayi tipi ısıtıcı falan uğraşamam diye kendi kendime bahaneler üretiyordum bu arada fiyatlar ne civarda? en son 50-60 tl den bahsedenler olmuştu...
    Alıntı mehmet767 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeşim bence maf sensörü yada westgate.
    Alıntı capri Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aracta ikiside yok ama

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bituself ve akustik sunger kullandim ben bana yetti kapidaki naylon veya o beyaz bi malzeme var orjinal olan onu soktum yoksa kapi icine ulasamazsin bituself ile kapi saci ve ve diger tum sac aksamlari kapladim dosemenin altinada 1.5 Cm kalinliginda akustik sungeri koydum doseme ile ayni formatta kestim ondan sonra dosemeyi yeni klips alarak yerine taktim dikkat etmen gereken kapi kollarinin kenarlarindan biraz bosluk ver yoksa kasar parcalar yerine oturmaz hepsi bu kendiniz cok rahat yaparsiniz acele etmeyin yeter klips yuvalarinada bituself yaptim zirlamasin diye sendeki isitici fazlasiyla is gorur olay bundan ibaret telden yaziyorum idare edin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cXe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu aralar benimde aklımda var bu yalıtım işi ama sanayi tipi ısıtıcı falan uğraşamam diye kendi kendime bahaneler üretiyordum bu arada fiyatlar ne civarda? en son 50-60 tl den bahsedenler olmuştu...
    30cm x 10 m aldim izmirde toptancidan 60 lira akustik sungeride metrekaresi 10 lira toplam 100 liraya mis gibi oluyor kasmaya gerek yok havalar sicakken yap gec zaten malzeme yeterince hamur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    peki bu bitüself denen malzeme nasıl paketlerde satılıyor? ben koltukları, arka bakalitleri vs. de söküp kaplamak istiyorum bana ne kadar lazım olur?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    değişik forum sitelerinde arka bagaja komple izolasyon yapan vardı ama maliyeti hakkında hiç bilgim yok kabaca bir tahminde bulunmak gerekirse;1 paket 2 kapıya anca yetiyormuş(benim araba tek kapı bana yeter mi orasıda belli değil ) en az 4-5 paket gerekir sanırım?
    aracta ikiside yok ama

alfonso4474 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CagkaN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    peki bu bitüself denen malzeme nasıl paketlerde satılıyor? ben koltukları, arka bakalitleri vs. de söküp kaplamak istiyorum bana ne kadar lazım olur?
    krom renk band 10cmlık seklınde rulo gıbı zaten uzerınde yazar koctasta var bız gecen gun bakmıstı öle yerlerden alabılırsınız ilk 1 tane alın ne kadar alana yetcegını görüp tekrar öle alırsınız ama 2 tane garantı o kesın

ggdig
    Misafir
    Tabana ve torpido arkasına da uygulanır mı bu ürün? ve sanki tek başına yeterli olmayacakmış gibi geldi bana

aliergun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim 1.7 ninde kapılarından çok şangırtı sesi geliyordu. ayrıca arka çamurluklardan taş ve su sesi alıyordum. oldukça etkili olduğunu soyleyebilirim.
    daha tam bitirmedim. bittikten sonra detaylı bir konu açmayı dusunuyorum. ama 1-2 fotoğraf koyayım.

Bitüself 10-15-20-30-60cm genişliklerinde piyasada olan bir malzeme.
    Çalışması çok zor değil. çok kıvrımlı noktalarda biraz zorluk çıkartabiliyor o kadar.
    Güzel cızırtı yapmayan ve akustik bir ses için önce dış sac malzemeleri kaplıyorum. daha sonrada içindeki bağlantıların yapıldığı sacı hiç bir delik kalmıycak şekilde kapatıyorum. Bu sayede orda bir oda oluşuyor. böylece içerdeki ses dışarıya çıkmamış oluyor. Bu oluşan odanın iç kısımlarınıda 1cm kalınlığında kendinden yapışkanlı sunger tabakayla kaplarsanız oldukça net cızırtısız bir ses alabilirsiniz . malzemenin adı yanlış hatırlamıyorsam firex ti.

ben ses sistemi için değilde kapıların tok kapanması ve arabanın zırıltılarının kesilmesini sağlamak için yaptığımdan sünger kullanmadım. ama ses sistemi için şart olduğunu düşünüyorum
    Ali's Detailing Garage / Erenköy

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu örnek iyi oldu aliergun ne kadar malzeme harcadın?
    aracta ikiside yok ama

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    heh Ali tam aradığım adamsın işin bitince yardımlarını bekliyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben iç değil de dış ses için istiyorum tabi bide kapıların tok kapanması olayı var yardımcı olabilir misiniz ?
    99' 206 XS Black [Sold]
    06' 1.5 DCi Clio III Grey
    [Sold]

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)