User Tag List

Sayfa 1/5 123 ... SonSon
90 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: İşyerinden tazminat alarak ayrılmak.

Vlkn-fb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Exclamation İşyerinden tazminat alarak ayrılmak.

Merhaba arkadaslar özel bir firmada satış danışmanı olarak çalısıyorum yaklaşık olarak 2 yıl oldu ama mutlu değilim ve benim gibi bir cok insan var yönetim şekli cok sıkıntılı oldugundan dolayı işten ayrılmak istiyorum ama kendi şahsıma kullanılmış 3 adet tutanak var birisi internete girmek diğeri işe geç kalmak hayatım boyunca ilk kez gec kaldım sonuncusu ise gizli müşteri ortalaması sonucunun iyi olmaması sizce ne yapılabilir nasıl işten tazminat alarak ayrılabilirim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tazminata hak kazanabilmen için işverinin seni çıkarması lazım. Onun harcinde istifa edersen hiçbir hak talep edemezsin.

punto_multijet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3 tane tutanakla hala duruyorsan o iş yerinde bence baya sanslısın.

tazminatla ayrılmanın tek yolu işten cıkarılmaktır veya 3600 iş gununu doldururusan sen ayrılsanda tazminatını alabiliyorsun. ancak zaten 3 tutanak oldugunu varsayarsak adamlar seni işten cıkarsalarda tazminat odemezlar diye dusunuyorum cunku 3 tutanak tazminatsız işe son veriş demektir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zaten işten ayrılmamamın sebebi bu bana karşı tutanak kullanarak işten cıkarma yoluna gıderse yıne tazmınat alamam sanırım

Gry - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3 tutanak varken tazmınat alman imkansız ötesi, tutanaklar olmasa belki bir ihtimal alırdın oda kendileri biz senle çalışmak istemiyoruz demiş olsalardı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı punto_multijet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 tane tutanakla hala duruyorsan o iş yerinde bence baya sanslısın.

tazminatla ayrılmanın tek yolu işten cıkarılmaktır veya 3600 iş gununu doldururusan sen ayrılsanda tazminatını alabiliyorsun. ancak zaten 3 tutanak oldugunu varsayarsak adamlar seni işten cıkarsalarda tazminat odemezlar diye dusunuyorum cunku 3 tutanak tazminatsız işe son veriş demektir
    mesela boyle bır kac soru buldum ama nedır ne degıldır bılmıyorum

Merhaba, Büyük bir firmada satış departmanında kadrolu olarak çalışmaktayım. İşverenin imzalattığı sözleşmede performanstan dolayı 3 defa yazılı uyarı vermesi halinde işten çıkarma hakkı var. Performansdan dolayı işten çıkarılırsam ihbar tazminatı alabilir miyim.

--------------------------------------------------------------------------------
    Cevap (11.08.2006 11:27:00)

Merhaba,

İşverenin geçerli sebeple fesih uygulaması halinde ihbar ve kıdem tazminatı ödemesi gerekir.Ancak fesih bildirimli olursa ihbar tazminatı ödenmez.

İyi çalışmalar, Üretim bölümünde 7 aydır çalışan bir işçi son iki ayda farklı günlerde 3 kez mazeretsiz ,izin almadan devamsızlık yapmıştır.tutanak tutulup savunmasıda alındı,geçerli nedenler gösteremedi 1 inci ve 2inci seferde kendisine yazılı ihtar verildi,tekrer etmemesi konusunda uyarıldı.sormak istediğim 2 yazılı ihtarı var 3.ihtarda iş akdi fesh edilebilirmi?nasıl bir işlem yapabiliriz teşekkür ederim

--------------------------------------------------------------------------------
    Cevap (29.06.2006 09:01:00)

Merhaba,

İhtar mekanizması önemli olmakla birlikte bir yanlış anlaşılma var Bunu futboldaki 2 . sarı karttan kırmızıya benzetiyor bazıları.Önemli olan ihratın verilme sebebidir. Yani siz verdiğiniz ihtarda haksızsanız 2 değil isterseniz 10 tane ihtar verin kişiyi işten çıkartamazsınız.

Şimdi sizin olayınıza döndüğümüzde bu işçinin yapmış olduğu eylem (devamsızlık) İş yasamızın 25/2 g maddesindeki sürelere uymasa da geçerli sebeple fesih konusundaki koşullara uyuyor.Uyarıldığı halde işe gelmeyen ve bunu alışkanlık halinegetiren bir işçiyi, işveren davranışları nedeniyle geçerli sebebe dayanarak işten çıkartabilir.

wrcsinan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tazminat almak istiyorsan iki yolu var ya is sözleşmesinin işveren tarafından fesih edilmesi gerekiyor. Yani kendini kovdurman gerekiyor. İki türlü işveren tarafından fesih sekli var biri haklı digeri haksız fesih. Google'dan işveren haksiz feshi halleri, durumları diye aratırsan çıkar. Birde işçi tarafından haklı feshi var. Yani bazı seyleri one sürerek isten ayrılmak. Orn; ise uygun is verilmiyor, masasına yeterli zam verilmedi v.b. bu isler uğraşırır sonuca varılır is ssyal gvnlk hkku işçiden yanaşır diyebilirim

akbaba78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    isveren tek tarafli fesih ettigi her durumda tazminatini odemek zorunda..odeme yapmazlarsa is mahkemesine gidersin dava acarsin sirkete ve parani catir catir alirsin ancak istifa duruminda hicbir hak iddia edemessin.

mechanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mobbing varsa onu ispat et orada çalışıyorken. gerisi 1 senede alırsın paranı dava ile
    --
    her geçen yıl bir önceki yılı aratır hale geldi zaman...

EEE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    fazla mesain varmı ve ödüyorlarmı?
    Maasın ne kadar ssk prımın ne kadar gösteriliyor?
    maası zamanında ödüyorlarmı?
    maasın eldenmı banka havalesıylemı oduyorlar?
    hafta tatılı yıılık ızın resmı tatıl ve bayram calısmaların nedır bana yaz sana hemen derman olayım
    Boşunamı Şehit Oldu O Kadar Vatan Evladı
    Uyanmak Gerek Uykulardan Artık

POWERED BY EMS GARAGE(GARDIYAN)

wrcsinan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı akbaba78 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    isveren tek tarafli fesih ettigi her durumda tazminatini odemek zorunda..odeme yapmazlarsa is mahkemesine gidersin dava acarsin sirkete ve parani catir catir alirsin ancak istifa duruminda hicbir hak iddia edemessin.
    İşverenin tek taraflı fesih ettigi her durumda tazminat ödeme zorunluluğu yok. Orn: işçinin 1 ayda 2 günden fazla mazeretsiz ise gelmemesi haklı fesih durumdur ve tazminat ödenmez.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı wrcsinan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tazminat almak istiyorsan iki yolu var ya is sözleşmesinin işveren tarafından fesih edilmesi gerekiyor. Yani kendini kovdurman gerekiyor. İki türlü işveren tarafından fesih sekli var biri haklı digeri haksız fesih. Google'dan işveren haksiz feshi halleri, durumları diye aratırsan çıkar. Birde işçi tarafından haklı feshi var. Yani bazı seyleri one sürerek isten ayrılmak. Orn; ise uygun is verilmiyor, masasına yeterli zam verilmedi v.b. bu isler uğraşırır sonuca varılır is ssyal gvnlk hkku işçiden yanaşır diyebilirim
    dediğinizi araştırıcam ben zaten kendim cıkmam o kadar emeği bırakmam sirket hakkında cok iç açıcı seyler soylenmıyor cunku gecen ay 20 kısıye yakın ınsanı gun ortası ısten cıkardılar kuculmeye gıdıyoruz savıng yapıyoruz dıyerekten tabıkı tazmınat verıldı cok dua ettım benıde cıkarsınlar dıye ama malesef tabıkı ıs yuku cogaldı performans bıraz daha arttı ama maas aynı bunu kullanmayız sanırım

Alıntı akbaba78 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tabıkı ıstıfaya belkı zorlarlar ama suan ıcın oyle bırsey yok sadece tutanak ıle goz dagı verılıyor onların ıscıyı cıkarması her durumda demıssın o zaman tutanaktan cıkarsalarda alabılırmıyız
    Alıntı mechanic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mobbing varsa onu ispat et orada çalışıyorken. gerisi 1 senede alırsın paranı dava ile
    arastırdım mobbıngı sız soyledıkten sonra kaba olarak ama dava acılması durumunda sure baya uzar ve bana malıyet ucar gıbı gelıyor. davranıs bozuklugu var tabıkı ıstendıgı gun ızıne ayrılamamak yıllık ızınlerın zorunlu kullanımı bız tarıh belırlemeden ıscıye baskı kurmak vs var ama

officer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Askere gitmediysen sülüsünü al askere git . Tazminatını alırsın.

Yada bayan olsa git nikah kıy tazminatı al dicem ...

EM-RE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3 Tutanağıda imzaladıysan yani hatanı kabullendiysen tazminat alamassın.Tutanağa itiraz hakkın vardı düzenlendiği tarihlerde cevaben savunma yazabiliyorsun.
    Bende bugün birine düzenleyecem,pek elim gitmiyor ama hata büyüktü...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EEE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    fazla mesain varmı ve ödüyorlarmı?
    Maasın ne kadar ssk prımın ne kadar gösteriliyor?
    maası zamanında ödüyorlarmı?
    maasın eldenmı banka havalesıylemı oduyorlar?
    hafta tatılı yıılık ızın resmı tatıl ve bayram calısmaların nedır bana yaz sana hemen derman olayım
    1 fazla mesaı yok esnek calısma var bu yuzden odeme yapılmıyor
    2 maas gununden once odenıyor sıkıntı yok
    3 banka havalesı ıle yapılıyor
    4 hafta tatılı bır gun carsamba resmı tatıllerde calısıyoruz gunluk ucretın ıkı katı mesaı ucretı almak kaydı ıle

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EM-RE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 Tutanağıda imzaladıysan yani hatanı kabullendiysen tazminat alamassın.Tutanağa itiraz hakkın vardı düzenlendiği tarihlerde cevaben savunma yazabiliyorsun.
    tutanakları ımzaladım muhalefet etmedım gerekceyı yazdım ama dedıgım gıbı ınternetın acık ve kullanılabılır oldugu bır yerde ınternete gırmek bırıncı tutanak sebebı ıkıncısı bır kez gec kalmak sonuncusu gızlı musterı ıle ılgılıymıs ama genel puanlamayı veya yanlısım ne onu gormedım

mechanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EM-RE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tutanakla anca korkutabilirsiniz. o iş öyle değil. 3 tutanak vs..
    eğitimi var
    değerlendirmesi var
    yönetim kurulu kararı var vs vs..
    --
    her geçen yıl bir önceki yılı aratır hale geldi zaman...

altima - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şu şekilde yapabilirsin belki arkadaşım.

nikahlandığın zaman, evlilik cüzdanını firmaya götürüyorsun, anında istifa edip tazminatını alabiliyorsun.. 1 sene içerisinde bunu yapman gerekli.

büyük firmalar bunu kabul etyo,, ancak küçük firmalar kabul edermi bilmiyorum.

istersen bi araştırabilirsin bunu, bi yerden duymuşştum aklımda kalmıstı.

tşk
    Rıdvan.

Day Walker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    herşey aleyhinde bas istifayı çık. mutlu ve huzurlu olacağın bir iş bul. herşey para değil bende eski işyerimde mutlu değildim 7 sene çalıştım bastım istifayı şimdi işimi çok ama çok seviyorum.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)