Arkadaşlar merhaba geçtiğimiz hafta 2004 model bir ibiza dizel aldım pd75. üzerinde 2005'ten beri wimmer rst nin stage 2 yazılımı var. yaklaşık 110hp civarlarında ve 207 bin kmde. stock turbosu ve intercooleri ile 1.5 barda yürüyorum.
1) Şimdi bizim bu araçta sıkıntımız araç canı istemediği zamanlarda (ki bu günde 2-3 kez oluyor) marş basmıyor. cıv cıv cıv ... ama marş yok. kontağı II konumuna getirince pompada floşşş diye mazotun öne püskürdüğünü duyuyorum ama sanki mazot gelmiyormuşcasına araç marş basmıyor. çalıştığı zamanda durduğu yerde stop edebiliyor. bir süre çalışsın sonra düzeliyor.
2) birde bu sabah şöyle bir olay daha geldi başıma. araç kırmızı ışıktayken tam mazot lambası yandı ibrede, ardından dııııt sesi geldi ve aracın mazot göstergesi aşağı düştü biraz. dıt sesi sustu ibre geri yükseldi. ses bir daha ses geldi ibre bir daha düştü. sonra yine yükseldi ve bir dıtta daha düştü. en son düzeldi ve çeyrek depoda sabit kaldı. bu arada sesle beraber mazot göstergesi düşerken rolantide düşüyor ibre yükselirken oda düzeliyordu.
Şimdi ne kadar doğru bilmem ama ben bu iki olayı birbirine bağlıyorum. Marş basacağında pompanın yada enjektörün sapıtması mümkün mü? Dolayısıyla çalışmıyor olabilir mi? sonuçta 180 bin kmyi 1.5 barda yapmış bir araç. olmuyorsa neden olabilir?
Daha evvel 3 silindir kurcalayan arkadaşların yardımını bekliyorum. Can sıkıcı bir durum sonuçta.
Şimdiden Teşekkürler.