Kaza tutanağındaki krokiyi bu şekilde çizdim.. B aracı benim.. A aracı çarptığım araç..
Olayın oluş şeklide şu.. benim ilerlediğim yol ana yol... karşıdan gelen araçta anayoldan avm nin arasındaki yola dönmek istiyor.. ışıksız ve kontrolsüz bi kavşak..
C aracı nın sağ arka çaprazından ilerliyodum.. hızımda 60 civarı bişeydi zaten yol kenarında park halinde araçlar vardı yol boyu.. C aracımızda Range vogue oldugundan ben linea nın içinden karşı yolu göremiyodum dogal olarak.. ***** yere geldiğimizde range in önünden B aracının yola cıktıgını gördüm range o anda fren yapıp kurtardı.. benim frene basmamla B aracına sağ arkadan çarpmam bir oldu zaten..
bendeki linea rent a car aracıydı iki hava yastıgıda patladı.. merdivenaltı rent e carda değil havalimanından kiralamıstım..
polis geldi evrakları falan doldurduk ben aracın rent a car dan kiralık oldugunu söledim.. sadece tutanak doldurmayı gösterip gitti alkol muaynesi falanda yapmadı..
ben tutanakta karsı tarafın yanında kontrolsüz kavsakta dönüş önceliğine uymama tarzı birşey vardı onu işaretledim.. olay yerini görebilicek mobese kamerasıda mevcut değil...
rent a car benden aracın %1 muafiyetini istedi onu ödedim.. daha sonrada 30 günlük kira bedelini istedi senet yapmaya kalktı hiçbirini imzalamadım ödemedim.. evraktaki kredi kartı numaramdan çekmeye calısmıslar limit yetmediği için çekememişler.. birde kira sözleşmesinin üzerinde.. kiracı asli kusurlu ise aracın yatma bedelini öder bu süre 30 günü geçemez yazıyo.. bende onu söyledim eksper raporu cıksın asli kusur kimde oldugu belli olsun ona göre öderim gerekirse suanda ödemem dedim.. ellerindeki baska bi aracıda alıp ofislerinden ayrıldım..
şimdi bu kazaya göre asli kusurlu benmi olurum.. çünkü anayoldan ilerleyen benim aşırı hızda yok.. adam bi anda anayoldan arayola döndü önüme cıktı.. C aracından dolayıda geldiğini görmedim önüme cıkana kadar..
bide ön tampon,kaput,cam hasarlı radyatör patlak sanırım baya bi sıvı akıttı..bide hava yastıkları patladı.. bu durumdaki araç hemen pertemi ayrılır? nasıl bi yol izlemeliyim sakata gelmemek için.. yardımlarınızı bekliyorum..