Selamlar,
Corolla 25oo lira daha ucuz. Araç 5 yıl tepe tepe kullanılacak.
Hangisi neden?
Teşekkürler
Selamlar,
Corolla 25oo lira daha ucuz. Araç 5 yıl tepe tepe kullanılacak.
Hangisi neden?
Teşekkürler
Tabiki megane st.Sıfır alınacaksa GTline donanımını tercih edin derim.Daha iyi frenler,yol tutuş ve koltuklar
Kesinlikle megane. Multimode kadar rezalet bir şanzıman görmedim.
Toyota'nın otomatik şanzımanı cidden üzer. Sıfır araç olduğundan garantiden yapılır çoğu işi ama çok uğraştırır.
Bugün gittim iyice inceledim MST GTL'yi. Yol tutuş ve koltuklar tamam ama frenler privilage ile aynı. Aracın süspansiyonu ne kadar sert yarın bi deneme sürüşünden sonra anlayacağım.
Privilagede klimanın 2 tane ızgarası var kol dayamanın arka kısmında, arka koltuklar için. Ancak GTLine'da bu ızgaralar da yok maalesef.
MM şanzımanın oldukca lanet oldugunu biliyorum aslında. Ama bozulması durumunda diger çift kavramalar gibi 15-20K tutmayacak olması cazip geliyor.
Bir de daha önceki saçma/yanlış vites geçişlerini düzeltmişlerdir sanırım artık. yani 3 sene önce kalibrasyonla bile düzeltiyorlardı az çok.
O yüzden ezberlere bildiklerimiz değil de güncel bilgilere ihtiyacım var.
Teşekkürler
auris comfort plus d4d M/MT var bizde gayet memnunuz.. çok büyük bir performans beklentim olmadığı için sürüşü yol tutuşu yakıtı vs gayet iyi bir sunroof eksiği var o kadar..
bu arada şanzuman ile ilgili olumsuz söylemler çok ama ben gayet rahat sıkıntısız kullanıyorum.. bu araçlarda kaba tabirle otomatik şanzuman yok otomatik debriyaj sistemi var gibi düşünelim.. manuel araçlarda ayağını gazdan çekmeden vites değiştirilmediği gibi bu araçlarda da vites geçişlerinde ayağınızı gazdan çekip bastığınızda hiçbir problem kalmıyor ortada.. sadece debriyaja basmıyorsunuz hepsi bu..
Asıl sancı uyandığında..
Edc cidden guzel bir sanziman, dsg'yi aratmiyor.. Ayrica performans olarakta megane derim..
Tango-1 never dies.
gazla oynamazsanız arada 1 sn gibi bir boşluk oluyor tuhaf geliyor ilk kullanımda.. rampa da aman aman bir kaydırma yok ama illaki bir geri bırakıyor rampada kalkarken manuele alıyorum genelde daha sağlıklı olduğunu söylüyorlar ayağımı frenden çekip gaza basana kadar ki sürede herhangi bir problem yaşamadım gayet rahat kalkıyor..
şöyle bir durum var ben burada bunu sabaha kadar anlatsam da boş en iyisimi bir yetkili servise gidip test sürüşü yapmak ben öyle yaptım.. hem pratik yapıp hem bilgi almak daha yararlı oluyor..
Asıl sancı uyandığında..
edc sanziman cidden cok basarili, bence megane st, iyi bir tercih olur. alabiliyorsaniz gt line i tercih edin derim...
fordfocus2st-diesel edition-
suzuki swift GL
Megane derim ben de, toyotanın otomatiği ağlatır adamı...
Böyle rezalet birşey görmedim daha önce.
@premiumparts / www.premiumpartstr.com
Premium Brands & Special Cars
OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH
Toyota'nın otomatiği rezalet aman ha...
Bu GT Line ne kadar serttir ? Satışçı arkadaş aracın oldukca sert oldugunu, bu sebeple hafif bozuk yolda baya işkence çekebileceğimi belirtti.
Magen ST ile GT Line arasında 2ooo lira fark oldugu için aklım GT line'da kaldı açıkcası
Sadece bu iki araçtan biri olacaksa ve bu araç illa ki otomatik olacaksa kesinlikle Megane olmalı. (Şanzımanları kıyaslayarak bunu söylüyorum). EDC +1
Toyota'nın mmt şanzıman problemi çok dik yokuşlarda ortaya çıkıyor. Yokuş çıkarken manuele almak dışında bir sıkıntısı yok. Yok araba atlıyor zıplıyor bunlar şehir efsanesi,sadece manuel vitesteki gibi vites geçişleri hissediliyor o da 1 ile 2 arasında, 3 4 5 de en ufak bi sarsılma yok. ilk zamanlar yabancı gelir şanzıman , ancak zamanla alışılıyor. Toyotanın eksisi şanzıman(bana göre o da eksiklik değil ama neyse)
Toyota'nın artılarına gelirsek, daha güvenli, fren mesafesi, çarpmışma testleri vs.
Motor ömrü(japon motorlarını , fransız motorlarla kıyaslamam bile(buna katılmayanlar olacaktır)
Benzin sarfiyatı, Megane'ın yeni nesil edc şanzımanlı araçları ne kadar yakıyor bilmiyorum, ancak mmt şanzıman dizelde çok az yakıyor.
Tip olarak derseniz, bana göre megane'nın gt line versiyonu corolladan yakışıklı.
men dakka dukka.
mmt de problem yaşamak istemiyorsanız manuelde kullanmak daha iyi oluyor
bizde 2006 da civic 1.8 i-shift almıştık herkes sorunlu sorunlu diyordu 3 sene sorunsuz bindik aynı mantığa sahip şanzımanları
ayrıca denilen gibi tek masrafı baskı balata olur![]()
gerçi sürekli otomatikte kullanılıcaksa ve yokuşta kaydırması sıkıntı ise
edc almak daha mantıklı
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)