ortalama 110kmh ile giderken otobüse arkadan frenle çarptım ve aracım 2010 mercedes c serisiydi kaput panel far radyator vs. hasarlıydı airbag acmadı. bir arkadaşımda gecenlerde kaza yaptı ters yonden cıkan arac sağ onden vurdu tampon da yırtık var far ayakları kırık kaput ezik airbagler acıldı.Hassasiyettenmidir nedir bilmiyorum olmadık yerde acılır can kurtarcak yerde acılmaz
çok geçmiş olsun, airbagler bazen benim de çok kafamı karıştırıyor.. Geçen sene tır geriye takmış vitesi gaza bi bastı bizim motor kucaktaydı yine açılmadı bu da kafa karışıklığıma neden olan bşr kazalardan..
kemer durumunu bilmiyorum ama çok yavaş vurmadı sürücüde hiçbirşey yoktu. Bu kemer durumu çok tartışılmıştı bi ara öyle bişey yok diye biliyorum..
İstanbul kartal esentepede oldu kaza. sanayiden dönüyordum bende 5 saniyeyle kurtulduk 3 arkadaş. yoksa vtec 2 bizi duvara yapıştırıyordu..
gecmis olsun ucuz atlatmissiniz, kazazedelere de ayrica..
dip not: ben bu kemer olayini hala kestiremedimAlp acti diyor, Baran acmaz diyor
Allah korusun kimseye vermesin kaza bela :/
what goes around.. comes around..
Defalarca yazıldı, yine özet geçelim;
Airbag'ler aracın negatif ivmesini, çarpma, yani durma hızını esas alır. Aracın aldığı hasarın hiçbir önemi yoktur. Zira bir hasar tespit sensörü tetiklemiyor airbagleri. G sensörü tetikliyor. Eğer airbag ihtiyacını doğuracak seviyede bir negatif ivme sözkonusu değilse airbag açması başlı başına hayati tehlike sebebidir.
Kemer takılıyken açma, açmama tamamen araca, aracın airbag yazılımına bağlıdır. Bazısında açar, bazısında güvenlik sebepli açmaz.
Your car is your story. So don't let someone else write the book...
2 akşam önce 110 la giderken önümüze bitane fiesta atladı 2 kişiydik araçda ön dağıldı komple kemerler takılıydı ama açılmadı airbagler.. araç corolla 2005 ... bi açıklaması vardır elbet
SM PERFORMANCE
Aırbag değil emniyet kemeri insanları kurtarır. Genelde düz olmayan vurmalarda zaten açması gereksizdir çünkü araç sahibi yada içindekiler öne doğru hareket etmezler
burada hasarın olmasını göremeyiz ama kaputun durumununa bakılırsa düz bir kaza değilde zaten sürücü öne değilde sola doğru hareket etmiştir diye tahmin ediyorum
Ayrıca emniyet kemeri takmadan açan airbagda olur.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)