User Tag List

7 sonuçtan 1 ile 7 arası

Konu: 1.6 16 v clio yakit sorunu

alpeRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

1.6 16 v clio yakit sorunu

Arkadaslar k4m motorlu cliomun son zamanlarda yakiti litre bazinda ciddi anlamda yükseldi,önceden kibris şartlarinda sakin karma kullanimda 100 km de 5.2-5.5 lt yakan arabam şimdi 7-7.5 lt den az yakmaz oldu,isin ilginç yanida trde komple detayli bakima soktuktan sonra bu degerlerin yukselmesiydi,detayli bakimda ise, emme manifoltu,gaz kelebeği temizlendi,enjektörler sökulup temizlendi,benzin filtresi,bujisi 5-40 yağı deken dedigim değerlerlere cikti,bu islemlerden sonra arabanin gidisi yuzde 20 artmisken yakitin bu denli yukselmesini anlamadim,o2 sensorune kadar baktirdim sikinti yok,sizce neden yakitim yukselmistir? Şimdiden teşekkurler.

alpeRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yok mu fkri olan?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    enjektör temizliği yaptıktan sonra aracın beyninde resetleme gibi bir işlem yapıldı mı?

Beyin enjektörlerin tıkanma durumuna göre yakıt püskürtme sürelerini zamanla arttırarak emisyon değerlerini ve yakıt ekonomisini koruma altına alır

sen enjektörleri temizletince olması gerektiğinden çok yakıt harcıyor olabilirsin

benimde başıma aynı şey geldi, kışın ateşleme bobini değiştirdim ve enjektörleri sökerek bosch serviste temizlik yaptırdım

1.4 motorlu peugeot 106, şehiriçi sayılabilecek konumda 8,5 - 9 litre yaktı 2-3 hafta boyunca..

Sonra bikaç araştırma sonucu beyni resetlemenin faydası olabileceğini anladım, akü kutup başını söküp 30 sn sonra tekrar taktım, tadaaaa arac değişti bir anda 6,5 - 7 lt lere düştü tüketim..

Bir denemekte fayda var

mehmetRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aslında yakıtı normale dönmüş gibi, 5.2 gibi bir değer genel ortalama değeri ancak uzun yollarda ve gerçekten cok sakin yavaş kullanımda olabiliyor k4m de.. "iki tane ayrı ayrı k4m aracım oldu oradan biliyorum"
    Alıntı tünayK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yolunda gitmeyen şey var tabi ama araba il ilgili değil sen rölantide neden freni pompalıyorsun?

tayreep_john - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mehmetRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aslında yakıtı normale dönmüş gibi, 5.2 gibi bir değer genel ortalama değeri ancak uzun yollarda ve gerçekten cok sakin yavaş kullanımda olabiliyor k4m de.. "iki tane ayrı ayrı k4m aracım oldu oradan biliyorum"

bende aynı fikirdeyim uzun yol 5. vites sabit 90-100 km gibi süratlerde ortalama o değerlere iniyo... benim araç şehir içi agresif kullanımda 8.2 litre şehir dışı 5.2-5.5 civarı geziyo normal değerler bence
    SM PERFORMANCE

murat_ileri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aslında bunun birçok sebebi olabilmekte, detaylı bakım yapıldıktan sonra akış metre sağlıklı olarak çalışıyormu ona bakmak lazım, uyumsuz bujiler yada bobin arızası, ateşleme sisteminden kaynaklı bir sorun, varsa araç üzerindeki modifiye işlemleri vs. vs. diye uzakdıkca uzayacak bir liste çıkarabilirim.

net bir şekilde bilgi verebilmek için bakımda yapılan tüm işlemleri aracın üzerinde yapılan uygulamaları doğru şekilde bilmek gerekli.
    Alıntı M3yener Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    indirilen benzin litre fiyatı değil götümüzdeki don

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    her bakımdan sora clipte uyarlamalırın silinip parametrelerde zenginlik düzeltme parametresini gözlemlemek lazım bu parametre 50 olmalıdır eğer çok altındaysa zengin karışım yapar veriler aslında normal gözüküyor şehir içinde k4m yakar 8 bile normal