Amazondan kendime 1-2 saat almak istiyorum. Yurt dışı sipariş limiti ne kadar bilen var mıdır? Bu limite kargo bedeli dahil midir?
Mesela yurt dışından 150 USD'lik malı vergisiz getirme imkanımız varsa 110 usd +50 usd shipping'e vergi öder miyim?
Amazondan kendime 1-2 saat almak istiyorum. Yurt dışı sipariş limiti ne kadar bilen var mıdır? Bu limite kargo bedeli dahil midir?
Mesela yurt dışından 150 USD'lik malı vergisiz getirme imkanımız varsa 110 usd +50 usd shipping'e vergi öder miyim?
Evren simdi aklima geldi. Birkac ay once kardesime saat gondermistim bedeli ~$100 gibi birsey yazip ama takilmisti gumruge. Yanlis hatirlamiyorsam 30-40tl verip almisti Topkapi dan . Keza bir arkadasimda bir yakinina gondermisti Onunki de takilmisti .
kargo dahil değil bu sınır için.fatura bedeli 75 euro ve üstü kalıyor.bu değilki 100 euroluk bir ürün geçemeyecek.bazen geçiyor tamamen şans
nasıl bir gümrüğümğüz varsa ne olup bittiği belli değil arkadaş![]()
kanuni limit 70 euro - bedel usd ise capraz kurdan hesapliyorlar ve shipping dahil bu limit.
en garanti yol devlet postasi ile yollatmaniz ve urun bedelini gösteren evraği dusuk bedelle duzenlemeleri.
buna rağmen takilirsa ptt ye %20 harcini öder teslim alirsiniz sikinti olmaz
bir dğer önemli husus da işlemleri yapan memurun titizlik durumu ve psikolojisi ...
Kanuni limit 150den 75 euroya düştü. Kargo bedeli buna dahil değil. Yani ürün bedeli 75 euroyu geçmemeli.
Bir de dikkat edilmesi gereken bir şey daha var. Bunu yeni fark ettim. Gönderi numarası "E" ile başlarsa çok daha rahat geliyor. "C" ile başlarsa biraz daha fazla prosedürü var görünüyor. Tahminim E; express, C priority'e denk.
Men plan God laughs...
I have reset it....Aal izz well....
Posrche 959 Driver's Manual Nickli Üyeden Alıntı
ben 8 10 seferdır ebay uzerınden 200usd+ alısverıs yapıyorum sorun olmadı 1 kere armanı canta takıldı hedıye aldıgım kutusu baya bır buyuktu ondan dolayı 50 lıra verdım gumrukte aldım sorun olmaz olursada vergısını odemeden kayısdagından aldırırız. yada ataturkten
ben ayın 24ünde geri dönüyorum bana yollarsan getiririm![]()
“The S2000 is nothing so much as a legend in its own time. If you don’t like it, you probably haven’t driven it hard enough.” - Jalopnik
saat gümrüğe takılır.. ayrıca amazon.com kitap cd ve nadir bir kaç parça dışında türkiyeye göndeirm yapmaz.. alıcağınız ürünü amerikadaki biri üstünden almanız daha mantıklı olur.. ürün kotasıda normalde 75 eurodur.. shipping bunun dışındadır..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)