User Tag List

5 sonuçtan 1 ile 5 arası

Konu: Modem sorunu

barkinakgul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Modem sorunu

***** yaz bitti öğrenciler yurtlarına evlerine döndü yurtlardaki en büyük sıkıntı da internet. Sıkıntım şu modem dibimde full çekiyor gösteriyor internete bağlanıyorum ama ölümcül derecede yavaş ve bi sayfaya ulaşmam için 5 6 kere sayfayı yenilemem gerekiyor. Ceptelefonumdan wifi ye bağlanamıyorum bile o derece. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
    MKV

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    :/ bi tane kendinize özel vınn modemlerden alsanız yeticek size

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sorun modemin wifi kapesitesinde mi? yoksa hattaki bağlantı hızında mı anlamadım.

Çünkü telefondan wifi a bağlanamıyorum, pc ile full bağlanıyorum demişsin.
    Çözüm: Yurtlarda modeme MAC adres tanımlama yapılır, cep telefonun tanımlı değildir. o sebeple.

Sen zaten cevabı veermissin ilk satırda. Öğrenci sayısındaki artış birim başına düşen interneti azaltmış. Aslında 100 kişiye internette gezinti olarak 8 mbit YETERLİ seviyede gelir. Fakat müzik dinleme ve video izlemeler, görüntülü görüşmeler işin içine girince yetmez.

Hele ki film indirme dosya indirme, torrent ler girerse internte dışarıdan yapılabilecek bir şey yok.

Fakat gelişmiş sistemlerde kullanıcı başı limit veriliyor ve bunun üstüne çıkılamıyor böyle bir uygulama çözüm olabilir. Fakat bunu siz değil modem sahibi yurt yönetimi yapmalı. Yada 5 arkadş birleşip yeni bir modem hattı almanız lazım

barkinakgul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Thracian Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sorun modemin wifi kapesitesinde mi? yoksa hattaki bağlantı hızında mı anlamadım.

Çünkü telefondan wifi a bağlanamıyorum, pc ile full bağlanıyorum demişsin.
    Çözüm: Yurtlarda modeme MAC adres tanımlama yapılır, cep telefonun tanımlı değildir. o sebeple.

Sen zaten cevabı veermissin ilk satırda. Öğrenci sayısındaki artış birim başına düşen interneti azaltmış. Aslında 100 kişiye internette gezinti olarak 8 mbit YETERLİ seviyede gelir. Fakat müzik dinleme ve video izlemeler, görüntülü görüşmeler işin içine girince yetmez.

Hele ki film indirme dosya indirme, torrent ler girerse internte dışarıdan yapılabilecek bir şey yok.

Fakat gelişmiş sistemlerde kullanıcı başı limit veriliyor ve bunun üstüne çıkılamıyor böyle bir uygulama çözüm olabilir. Fakat bunu siz değil modem sahibi yurt yönetimi yapmalı. Yada 5 arkadş birleşip yeni bir modem hattı almanız lazım

Yurtta şu anda az insan var geçen sene böyle bir sıkıntı yoktu. Cep telefonundan bağlanıyor hatta full gösteriyor yine ama sadece gösteriyor
    MKV

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı barkinakgul Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yurtta şu anda az insan var geçen sene böyle bir sıkıntı yoktu. Cep telefonundan bağlanıyor hatta full gösteriyor yine ama sadece gösteriyor
    o zman modemde sıkıntı yok. Biri fena download yapıyor.

192.168.2.1
    192.168.1.1
    10.0.0.1
    10.1.1.1
    den modeme gir herkezin trafiğini kontrol et. Çok olana MAC filtre koy. giremesin bi daha.

Modem için gerekli admin şifre bilgilerini netten bulabilirisn

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)