User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
39 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: eski evrak ile LPG işletmek?

fatiii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

eski evrak ile LPG işletmek?

arkadaşlar bi araç aldık araçta sıralı sistem lpg mevcut takılalı 2 yıla yakın olmuş sorun şu araca o zaman lpg takıldığında bütün evraklar kullanıcıya verilmiş kullanıcı doktor olduğu için kendi ilgilenememiş ve işleri halletmesi için elemanını görevlendirmiş eleman herşeyi yapmış sısdırmazlık almış ardından muayineye girmiş vs fakat gidip emniyetten ruhsata işletmemiş ben bunu farkettim vede evrakları istedim.evraklar aynen duruyor

benim bilmek istediğim bu evraklarla ben tekrardan aynı işlemleri gerçekleştirip ruhsata işletebilirmiyim?sonuçta fat. olsun proje olsun neredeyse 2 yıllık?

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 sene ruhsata işletmeden gezdiğin için ceza kesebilirler

genelde bu tip durumlarda lpg bağlayan yere gidilip ruhsata işletirken yakın tarihe fatura kesilir

ama bu araç lpg li olarak muayeneye de girmiş fakat ruhsata işletilmemiş

ilginç bir durum, sonucu ben de bekliyorum

ama söz konusu işlemde mağdur olan taraf sensin, sana ceza kesmemeleri lazım, ama burası Türkiye belli olmaz

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Trafik tescilde elindeki tüm evraklarla gecikme cezasını ödeyerek işlettirebilirsin diye biliyorum.

Bu arada hiç mi muayeneye girmemiş? Yoksa şimdi mi geldi muayenesi de ondan yaptırıyorsunuz?
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı o.b.k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Trafik tescilde elindeki tüm evraklarla gecikme cezasını ödeyerek işlettirebilirsin diye biliyorum.

Bu arada hiç mi muayeneye girmemiş? Yoksa şimdi mi geldi muayenesi de ondan yaptırıyorsunuz?
    yok araç lpg takıldıktan hemen sonraki gün muayineye girmiş gerekli butun prosedurler yapılmış anlıyacagınız sadece gidilip o evraklar emniyete verilmemiş sonucundada ruhsata işlenmemiş bende aracı alırken farkettim.aldıgım doktorda işletildi sanarak binmiş o kadar süre zaten onunda haberi yok ben söyleyince elemanlarına evrakları buldurdu..aracın muayinesine 5 ay falan var daha

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drago Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2 sene ruhsata işletmeden gezdiğin için ceza kesebilirler

genelde bu tip durumlarda lpg bağlayan yere gidilip ruhsata işletirken yakın tarihe fatura kesilir

ama bu araç lpg li olarak muayeneye de girmiş fakat ruhsata işletilmemiş

ilginç bir durum, sonucu ben de bekliyorum

ama söz konusu işlemde mağdur olan taraf sensin, sana ceza kesmemeleri lazım, ama burası Türkiye belli olmaz
    o ceza işini araştırmak lazım sonuçta benim aracı yeni aldığım belli benden öyle bir bedel isteyemezler diye düşünüyorum

cemsultan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ruhsata geç işletmekten ceza keserler normalde, ama 2 senelik mevzu var, ne olacağı da belli olmaz, yeni sızdırmazlık raporu isteyebilirler.
    - 50 km/h hızla giderken 27 metre ilerideki yayaya çarpmadan durabilirsin, 60 km/h hızla aynı yayaya 44 km/h hızla çarparsın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cemsultan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ruhsata geç işletmekten ceza keserler normalde, ama 2 senelik mevzu var, ne olacağı da belli olmaz, yeni sızdırmazlık raporu isteyebilirler.
    sızdırmazlığı zaten istiyecekler o kesinde o zaten 3 kuruş bişey önemli olan projeyle fatura millet proje çizimine ve fatura kesmeye neredeyse tüp takma parası istiyor

snan1910 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    satışı aldinmi abi sen?
    satışı almadiysan adam gidip emniyette halledicek sonra satış yapcaksiniz
    satışı aldiysan eğer sızdırmazlik raporu alınmışsa sen yeniden fatura kestirip sıfırdan lpg isletemezssin cunku senin araçta ki lpg kitinin seri numaralari vs sizdirmazlikta kayıtlı
    yeni bir lpg kiti gerekebilir işletmek icin diye düşünüyorum

YsfTzcn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cemsultan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sızdırmazlık raporu işlemleri artık TÜV e verildi.Muayene edilirken gerekli işlemleri yapıyorlar.

Bizde de bir araç var. Aynı durumda Herşeyi tamamlandı, 2012 1. ayda muayenesi falan herşeyi yapıldı. Ama işgüzarlık yapıp kimse götürmedi evrakları, Emniyet ne diyecek bilmiyorum.

8 9 aydır öyle takılıyor

Konuyu takipteyim ...
    Renault Sport

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yalnız sızdırmazlık işi TÜV e verildi ama ilk montaj için geçerli değil diye biliyorum, ilk montajda sızdırmazlık almak gerekiyor sanırım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı snan1910 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    satışı aldinmi abi sen?
    satışı almadiysan adam gidip emniyette halledicek sonra satış yapcaksiniz
    satışı aldiysan eğer sızdırmazlik raporu alınmışsa sen yeniden fatura kestirip sıfırdan lpg isletemezssin cunku senin araçta ki lpg kitinin seri numaralari vs sizdirmazlikta kayıtlı
    yeni bir lpg kiti gerekebilir işletmek icin diye düşünüyorum
    satışı falan aldım ben.benimde sormak istediğim bu bu evraklar işe yararmı yoksa tekrardan evrakmı duzenletmem gerek..

yeni bir lpg kiti gerekli olmuyorda en fazla evrakları tekrar düzenliyorlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sinan güzel bir nokta yakalamış. Satışı almışsan artık o eski sahibi adına olan evrak ve faturalarla işletemezsin ruhsata. Yeniden senin adına evrak lazım. Hatta evrak da yetmez, komple sıfır kit lazım sızdırmazlık kaydı için. Çünkü önceki sahibi parçaların seri numaralarını kaydettirmiş MMO'ya.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sinan güzel bir nokta yakalamış. Satışı almışsan artık o eski sahibi adına olan evrak ve faturalarla işletemezsin ruhsata. Yeniden senin adına evrak lazım. Hatta evrak da yetmez, komple sıfır kit lazım sızdırmazlık kaydı için. Çünkü önceki sahibi parçaların seri numaralarını kaydettirmiş MMO'ya.
    vay anasını peki bu bildirilen seri numarası neyi kapsıyor?atıyorum numara beyindemi deposundamı vs?hani onu yenilesek diğer parçaları kullansak maliyeti düşürmek adına

snan1910 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fatiii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    satışı falan aldım ben.benimde sormak istediğim bu bu evraklar işe yararmı yoksa tekrardan evrakmı duzenletmem gerek..

yeni bir lpg kiti gerekli olmuyorda en fazla evrakları tekrar düzenliyorlar
    abi senin arabanın üstündeki kit artık sizdirmazlikta kayıtlı ona yeniden fatura kestiremezsin. kestirirsen sızdırmazlik fatura kestirdiğin firmaya gider toslar sen çıkma malzeme takıyorsun diye

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence satış sözleşmesinin olması yeterli, satışı aldı diye niye mağdur olsun zaten olacağı kadar olmuş

sonuçta aracın eski sahibinin kim olduğunu gösteren belgeler var, bu belgeler bunun adına kesilmiş, bu da aracın eski sahibi diye gösterir

ankaradaymışsın kardeşim bir online randevu alıver, 5 dakkada öğrenirsin neyin ne olduğunu, kafan daha da bulanmasın burada, sadece fikir yürütebiliyoruz çünkü

http://www.ankara.pol.tr/online.php?id=666213

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fatiii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    vay anasını peki bu bildirilen seri numarası neyi kapsıyor?atıyorum numara beyindemi deposundamı vs?hani onu yenilesek diğer parçaları kullansak maliyeti düşürmek adına
    Regülatör ve tanktır seri numarası kaydedilenler.

Ama şöyle bir yol da var;
    MMO sızdırmazlık bürosuna gidersin. Adamlara durumu anlatırsın. Onlar da sistemden kitin kaydını düşer, sen evrağını hazırlatıp gelince senin adına yeniden kaydederler. Bunu herkese yapmazlar normalde. Ama rica minnet elindeki noter satışını da göstererek, durumu da anlatarak yaptıracaksın artık. Bu sayede sadece fatura proje, sızdırmazlık, muayene ile kurtarırsın.

Alıntı drago Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence satış sözleşmesinin olması yeterli, satışı aldı diye niye mağdur olsun zaten olacağı kadar olmuş

sonuçta aracın eski sahibinin kim olduğunu gösteren belgeler var, bu belgeler bunun adına kesilmiş, bu da aracın eski sahibi diye gösterir

ankaradaymışsın kardeşim bir online randevu alıver, 5 dakkada öğrenirsin neyin ne olduğunu, kafan daha da bulanmasın burada, sadece fikir yürütebiliyoruz çünkü
    İnan ne Sinan, ne de ben fikir yürütmüyoruz, bildiğimizi söylüyoruz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Olmadi oyle yapicaz artik kesin bilgiye ordan ulasicaz gibi de insallah bize o sekilde bi mucadele verdirmezler.ogrenince neymis ne degilmis yazarim buraya bu sekilde durumu olan varsa ona gore hareket eder

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Bende hazır konu varken soriyim,ben kit'i taktıralı 1seneyi geçti.2013 haziranda muayeneye giricem o zaman işleticem.Elimde faturam,projem herşeyim var.

Gecikme cezası dışında bir problem olmaması lazım sanırım? Montaj yaptırdığım yer muayeneye gitmeden önce gel proje tarihini mi ne birşeyi yenileyecez gibi birşey demişti.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Regülatör ve tanktır seri numarası kaydedilenler.

Ama şöyle bir yol da var;
    MMO sızdırmazlık bürosuna gidersin. Adamlara durumu anlatırsın. Onlar da sistemden kitin kaydını düşer, sen evrağını hazırlatıp gelince senin adına yeniden kaydederler. Bunu herkese yapmazlar normalde. Ama rica minnet elindeki noter satışını da göstererek, durumu da anlatarak yaptıracaksın artık. Bu sayede sadece fatura proje, sızdırmazlık, muayene ile kurtarırsın.
    O ewraklarada zaten hemen hemen yeni tup parasinistiolar is oraya varirsa tekrardan taktirirm bi tup

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)