Filmi dün moskova da izledim.Boyle bir sacmalık gormedim.arkamdakiler alay etmeye basladı ve zor durdum.İzleyen birileri varmı bilmiyorum ama,
istanbul da murat 131 polis arabası kaldı?(ekonomik olması gerekiyomus ve atmosfere daha uygunmus)
sadece kara carsaflı insanlarmı geziyor sokaklarda?
vapur sahnelerinde neden etraf flu?
Bizim arnavutlukla sadece 2 tane adamın durdugu 1 direkle gecilebilen bir sınır kapımız mı var?
E200 mercedes taksi arasan belki 5 tane bulursun bulamazsın koca istanbulda.
kız kafasına gore bomba atıyo heryere 1 tane polis te gelmiyo?sen eminonunde oyle at bakalım kafana gore seni o daracık sokaklarda o delikten bile nasıl alıyolar..
filmin yapımcılarından Diloy Gülün ün ise bugün Hürriyet gazetesinde boyle bir demeci yayınlandı:
“Art niyeti bence tüm yabancı film insanlarının görünce aşık olduğu, İstanbul’un kendine özgü o şahane mekanlarını, Eminönü’nü, Balat’ı, Süleymaniye’yi hakir görüp, o hiç gidip görmeden karaladıkları güzelim İran’a benzetip, güzelliği sadece Nişantaşı-Bebek hattında tasavvur eden kişilerde aramak lazım. Arnavut mafyası, Bryan Mills’i ve karısını kaçırıyor. Bizim bazı seyircilerimiz de sırf İstanbul’un tanıtımı olsun diye Arnavutköy’e kaçırsın istiyor ya da Kanyon’a... “
Sen in vizyon un bu kadar iste Diloy Gülün denen kadın o filmi izleyen yabancıların hepsi arnavutkoy u nisantası nı biliyo ya aslında kanyon u arnavutkoy u gosterebilirlerdi diye yorumda yapabiliyolardır dimi?Filmin Fransa sahnesinde Eiffel i gostermeyi biliyosun.Koysaydın ya Bogaz koprusunu,Fatih Sultan Mehmeti veya hadi koymadın bogazda vapur sahnesinde sadece gemi nin onunu gosterip etrafı flu yapıcagınıza sadece etrafı gosterseniz yeterli olurdu. Türk kimligini tasıyıp nasıl bu kdr sanatcı gorunumlu yalaka kimligine bürünüyolar cidden anlamak zor.