User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
52 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Düzgün bir ses

mehmetRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Düzgün bir ses

Merhaba arkadaşlar,

Hani gider sıfır, güzel bir araba alırsınız, bmwdir v.s. dir bu tarz bir araçta cok kaliteli bir ses duyarsınız.. Bas'ın fazla uğultusunun olmadığı, tizin kulakları kaşındırmadığı, ne kadar sesi yükseltsenizde rahatsız etmez hani.. Bunun kadar olmasada buna yakın bir sistemi nasıl sağlayabiliriz. Daha dogrusu amacım bagajımı doldurmadan yada kapı içlerimi genişletmeden orjinal 16 cm önler ve 13 santim arkalara totalde 4 tane mid yada coaxial hoparlör, belki bir amfiyle destekleyerek, güzel bir ses almak..

Fikirlerinizi bekliyorum.

Teşekkür ederim
    Alıntı tünayK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yolunda gitmeyen şey var tabi ama araba il ilgili değil sen rölantide neden freni pompalıyorsun?

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    zaten doğrusunu demişsin o kulak ağrıtmayan sistemler tamamen akustik sistemler yani güç için spl için değil sql için yapılmış sistemler..

sen sql istiyorsun yani müziği dinlemek.. en başda tek marka hatta tek model gitmeye çalış çünkü her markanın tonu frekans değerleri farklıdır o yüzden önler konya derken arkalar manisa der tek marka ve mümkünse o markanın içindede tek modelden gitmen en verimlisidir..

bunun dışında müzik zevkin dinlediğin müzik türüde önemli yumuşak soft derin müzik seviyorsan tonajları yumuşak olan focal infinity dls düşünebilirsin sert seviyorsan kicker tarzı sert çalan markalara yönelebilirsin.
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

mehmetRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    zaten doğrusunu demişsin o kulak ağrıtmayan sistemler tamamen akustik sistemler yani güç için spl için değil sql için yapılmış sistemler..

sen sql istiyorsun yani müziği dinlemek.. en başda tek marka hatta tek model gitmeye çalış çünkü her markanın tonu frekans değerleri farklıdır o yüzden önler konya derken arkalar manisa der tek marka ve mümkünse o markanın içindede tek modelden gitmen en verimlisidir..

bunun dışında müzik zevkin dinlediğin müzik türüde önemli yumuşak soft derin müzik seviyorsan tonajları yumuşak olan focal infinity dls düşünebilirsin sert seviyorsan kicker tarzı sert çalan markalara yönelebilirsin.
    Şimdi şöyle birşey var, takarım cd yi, rotting christ'ta dinlerim arabadayken, bangır bangır gitarlar bateriler, sert bir vokal.. ama sezen aksu dinleyesim gelir, onuda açar dinlerim, acıkcası ayırt edemem bu konuda zevkimi.. Orta karar ama kaliteli birşey arıyorum. Her türe uymalı, çok derin bass tonları duymak zorunda değilim, kasayı kapıyı titretecek gibi birşey değil yani, dediğiniz gibi, cok kaliteli ve net bir ses almak istiyorum.
    Alıntı tünayK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yolunda gitmeyen şey var tabi ama araba il ilgili değil sen rölantide neden freni pompalıyorsun?

honour35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konuyu takipteyim.. bugun bi audi a6 ya bindim maasallah bu nasil bi kaliteli muziktir. son ses versen bile bozulma vs birsey yok. bahsettiginiz boyle bir sistem sanirim. asagi yukari bi maliyet cikarmamiz mumkunmudur peki? birde araca ozel bir islem gerektirirmi yani yalitim vs. herhangi birsey gereklimidir?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    audilerde bose var ve anfi var güzel kaliteli bir sistem ama bose kolonlar bile 20rms altı üstü ona rağmen ses kalitesi çok güzel..

@mehmetRs

siz arkada bagajda bas falan istemiyorsunuz anladığım kadarı ile yani etrafda kalabalık istemiyrosunuz anladığım kadarı ile o zaman zaten compenant almanızın manası kalmaz comp sistem yaparsınız çünkü basda ister ayrı olarak bas olursa ayrı bir bas anfiside ister..
    siz coax yapın ama coax derken 40-50 tl lik kolonda almayın refrance serilerine yönelin önlere ve arkalara alpine olabilir dls olabilir kaliteli 150 rmslik 200rms lik coax alın onu birde besliycek kaliteli gerçek değerleri olan bir anfi alın üst tonlara kadar sesde bozulma olucağını sanmıyorum sizide keser diye düşünüyorum fazlası fazlasına.. tabi bu tamamen benim fikrim..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

ruudvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mehmetRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şimdi şöyle birşey var, takarım cd yi, rotting christ'ta dinlerim arabadayken, bangır bangır gitarlar bateriler, sert bir vokal.. ama sezen aksu dinleyesim gelir, onuda açar dinlerim, acıkcası ayırt edemem bu konuda zevkimi.. Orta karar ama kaliteli birşey arıyorum. Her türe uymalı, çok derin bass tonları duymak zorunda değilim, kasayı kapıyı titretecek gibi birşey değil yani, dediğiniz gibi, cok kaliteli ve net bir ses almak istiyorum.
    bnm arabama bınıp test edebılırsın bn ne acıosam şaşırtıo bnı ses sistemim zaten aşk yaşıyorum kendileriyle.hele o kemanda yay çekme sesi yokmu vıyk vıyk onu duyunca mest oluorum
    https://www.instagram.com/maxshineturkiye/

No coffee!!!

Hareli köyün polisajcısı !!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    sendeki kolonlar çok sağlam dls up5 serisimi vardı.. up6 mı vardı ** ao öyle bir şey istemiyor comp sisteme girerse çıkamaz işin içinden..

BurakCengizhanoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Birazda yalıtım lazım sanki

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    yalıtım kolay zor ibr şey değil kolonlar taılırken yapılır. local bir yalıtım yeterli olur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sendeki kolonlar çok sağlam dls up5 serisimi vardı.. up6 mı vardı ** ao öyle bir şey istemiyor comp sisteme girerse çıkamaz işin içinden..
    yokbe ne up5 i
    ms6a var .
    onuda sen onerdın yoksa gıdıp 500 e r6a alıcaktım ıyıkıde onermıssın .bu arada tesekkur ederım .

No coffee!!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    ms6a da çok iyi 80rms lik compenant doğru anfi ile besle müziğin kralını dinlersin
    hep böyle oluyor senin sanki up serisi aldığın aklımda kalmış ama ms6a da şahane kolonlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ms6a da çok iyi 80rms lik compenant doğru anfi ile besle müziğin kralını dinlersin
    hep böyle oluyor senin sanki up serisi aldığın aklımda kalmış ama ms6a da şahane kolonlar
    ms6lar 100rms r6a lar 80 rms.
    ms6ların r6a dan barız farkı tweeter ları r6a lar 25mm ms6a lar up1c tweeter yanı 28 mm kullanıyor ayrıyetern up5i lerde up1c tweeter kullanıyor guzellıgı orda tweeter candır.

No coffee!!!

jnrjames - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kapılara dynamat artı tam ölçülerine uygun comp. takımı + SQ! ya yönelik ton verebilen markaların amplilerinden kullanabilirsiniz.

jl audio , Rockford fosgate , DLS , v.b. ürünler kullanılabilir. Ses bozulmasından kasıtta çok önemli burada.

önemli olan aranan ton aralığı. diğer markalarında üst seri comp.ları olabilir. ama coax tavsiye etmek bana yanlış bir mantık gibi geldi. Bütçe ve kullanıma uygun bir ana ünite, rms değeri yakın kalteli bir ampli vebütçeye uygun comp.lar işinizifazlasıyla görür. Yalıtım işin güzel ancak maliyetli kısmı.

Ancak şöyle söyliyeyim kendi açımdan bir sonraki sistemimde kesinlikle yalıtım olması görüşündeyim. imkanlar dahilindeyse yalıtım malzeme firmalarının kapı kitlerinden( yahut kapı içlerine yetecek m2(metre kare) boyutlarda ürün alınabilir. )

Ses sistemi işi tamamen bütçe ile orantılı. Talebinize göre arz edilebilir örnekler.
    dinamomotorsport.net

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı ruudvan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ms6lar 100rms r6a lar 80 rms.
    ms6ların r6a dan barız farkı tweeter ları r6a lar 25mm ms6a lar up1c tweeter yanı 28 mm kullanıyor ayrıyetern up5i lerde up1c tweeter kullanıyor guzellıgı orda tweeter candır.
    gece bu saatte olur o kadar neticede güzel kolonlar hatırladığım sen çok düşeşede almışdın iyi fiyata almışdın hakkatten çok iyi iş yapdın almakla

Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gece bu saatte olur o kadar neticede güzel kolonlar hatırladığım sen çok düşeşede almışdın iyi fiyata almışdın hakkatten çok iyi iş yapdın almakla
    3 takım aldım.2 ms6a 1 ms5a ama dıer ıkı takımı baskasına nasıplendırdık suan uykudalar yakında şakımaya başlarlar.

No coffee!!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı jnrjames Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Lokal yalıtımmı?

Kapılara dynamat artı tam ölçülerine uygun comp. takımı + SQ! ya yönelik ton verebilen markaların amplilerinden kullanabilirsiniz.

jl audio , Rockford fosgate , DLS , v.b. ürünler kullanılabilir. Ses bozulmasından kasıtta çok önemli burada.

önemli olan aranan ton aralığı. diğer markalarında üst seri comp.ları olabilir. ama coax tavsiye etmek bana yanlış bir mantık gibi geldi. Bütçe ve kullanıma uygun bir ana ünite, rms değeri yakın kalteli bir ampli vebütçeye uygun comp.lar işinizifazlasıyla görür. Yalıtım işin güzel ancak maliyetli kısmı.

Ancak şöyle söyliyeyim kendi açımdan bir sonraki sistemimde kesinlikle yalıtım olması görüşündeyim. imkanlar dahilindeyse yalıtım malzeme firmalarının kapı kitlerinden( yahut kapı içlerine yetecek m2(metre kare) boyutlarda ürün alınabilir. )

Ses sistemi işi tamamen bütçe ile orantılı. Talebinize göre arz edilebilir örnekler.
    evet lokal yalıtım arkadaş ses yarışmasına girmiycek ciddi rms değelerine çıkmıycak ayrıca kendi isteği kalabalık istemiyor kalabalık istemesse comp unutucak kompenant demek bagajda ek mono anfi demek ek bas demek tabi sisteme orantılı birtane kapasitör demek arkadaş bunların hiç birini istemiyor diyorki orjinal kolon yuvalarına beni doyurucak bir müzik dinlemek istiyorum diyor.
    coax ondan önerdim en temiz az masraflı iş coax. coaxda sizin düşündüğünüz yada dinlediğiniz coax değil bilhassa ref sınıfı coax önerdim yani o dinlediğiniz 50-60 tl lik coxardan önermedim..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı ruudvan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 takım aldım.2 ms6a 1 ms5a ama dıer ıkı takımı baskasına nasıplendırdık suan uykudalar yakında şakımaya başlarlar.
    satarsan ihtiyacım olursa ilk ben alırım senin dls leri

Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    satarsan ihtiyacım olursa ilk ben alırım senin dls leri
    satmam için yeni aşklara yelken açmam lazım ama dls tamamdır yani bnm adıma cok memnunum.

No coffee!!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Dls on numara sadece para ile orantılı bir şey *****.. senin kolonları şu anda sıfırını bin tl ye satıyorlar gerisini sen düşün

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)