User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
25 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Saz konusunda bilgisi olan ?

phoenixs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Saz konusunda bilgisi olan ?

Öncelikle selamlar saygılar

Biz 2 arkadaş saz almaya karar verdik bilgimiz sıfır saz fiyatları arasında uçurum var ama biz bi tane güzel birşey alıp ikimizde uzun yıllar kullanabileceğimiz birşey istiyoruz böyle golf 4 gibi kendini kanıtlamış almamızı tavsiye edebileceğimiz bi şaz var mı ? Bide uzun kısa sap olayı varmış kolay olan hangisi bilmiyoruz neşet ağamızın yolundan gitmeye karar verdik bize tavsiye de bulunacak akıl verecek bu konuda her türlü şeye açığız kışın soğuk gecelerini zahide türküsü ile ısıtmak istiyoruz saz acil lazım

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    neşet ertaş uzun sap çalardı, tavsiyem kendi zevikimden ve perde aralarının kısa olmasından dolayı kısa sap bağlamadır
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

MeMo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SekoLive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    neşet ertaş uzun sap çalardı, tavsiyem kendi zevikimden ve perde aralarının kısa olmasından dolayı kısa sap bağlamadır
    Abi Neşet usta divan sazı çalardı uzun saptan biraz daha farklı ve biraz daha zor neşet ustanınki...

Konuya dönecek olursak öncelikle uzun ve kısa sap konusunda o senın tercıhıne kalmıs ornegın ben kısa sap calıyorum ama kısa sap uzun sap gıbı dolasmayı aylak aylak gezmeyı kaldıramaz o yuzden kısa sapta hızlı olmak zorundasın ama uzun sapta bıraz daha agır davranabılırsın onu affeder.Saz alma konusuna gelince önce sen uzunmu kısamı ona karar ver sonra tavsiye vermesi kolay
    Alıntı MuratT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Success is just like being pregnant. Everybody congratulates you but nobody knows how many times you were fucked.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uzun sap olsun hocam o zaman belki ilerde kısa ya dönerim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şöyle bir yazı buldum bir göz gezdir istersen

Uzun Sap Baglama İle Kısa Sap Bağlama Arasındaki Farklar

* İki enstrüman da bağlama ailesinin bireyleridir.

* Kısa sap bağlama sistemine ( çöğür ) , uzun sap bağlamaya ise bozuk ( kara düzen ) adı verilmektedir.

* Uzun sap baglama, kısa sap bağlamadan ( 4 perde ) daha uzundur. Tel boyu da daha uzun olduğundan bağlamanın sesi daha uzun tınlar.

* Akort ve çalım stilinden dolayı uzun sap bağlama da, transpoze imkanı ve ses aralığı da daha geniştir.

* Uzun sap çalan icracı eseri transpoze eder iken kelepce ( bare ) kullanma ihtiyacı duymaz ama kısa sap bağlamada akort sistemi ve çalım stilinden dolayı kelepçe ye ihtiyaç duyulur.

* Uzun sap bağlamada tel boyu uzun olduğundan dolayı sesler, kısa sap bağlamaya göre daha uzun tınlar.

* Birçok icracı, hep aynı oktav ı kullandığından dolayı kısa sap bağlama çalmanın daha pratik olduğunu düşünür.

* Kısa sap bağlama nın bağlama ailesine katılması çok eski değildir. Buna karşılık uzun sap bağlamanın 4000 yıllık bir geçmişi vardır. Birçokları da uzun sap bağlama yı tercih eder.

* Halk müziğinde tezene ve tavırlar yörelere göre değişmektedir. Kimi tavırlar uzun sap bağlamada kımı tavırlar da kısa sapta daha uygun olmaktadır.
    Enstrumanist icra edeceği müzik tarzına göre hangisini kullanacağına kendisi karar vermelidir. Her ikisi de bağlama ailesinin fertleri olduğundan icracının ikisinide iyi tanıması gerekir.

* Yeni başlayanlara kişisel tavsiyem ise uzun sap bağlama (kara düzen) ile eğitime başlamaları dır.
    Success is just like being pregnant. Everybody congratulates you but nobody knows how many times you were fucked.

ÜSTÜNERC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    baglamayı siz kafanıza göre alırsanız saglıklı olmaz.agactan anlayan calgi yapımcıları var onlara göstererek bi baglama alırsanız daha saglıklı olur diye dusunuyorum.güzel sanatlar konservatuarda okuyorum aklınızda soru varsa özelden sorabılırsınız yanıtlarım yardımcı olmaya calısırım...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tamam uzun sap almaya karar verdik şimdi bunlar da tel kalitesi var mı ağaç kalitesi var mı neye dikkat edelim ? Limitimiz kişi başı 500 tl 2 adet alacaz tavsiye de bulunan olursa sevinirim

tayreep_john - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende müzisyenim ama vurmalı çalgılar üzerine ama telli çalgılar da kestane ağacı makbuldur diye biliorum çünkü verniklendiği zaman çok uzun seneler eskimiyo ve tınısı ve tiz sesleri formunu koruyo...
    SM PERFORMANCE

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bağlamayı bilmiyorsan mecburen birisinden öğreneceksin. Kursa gideceksen veya özel ders alacaksan hocan sana yardımcı olur zaten bağlama seçimi konusunda. Şu anda kendi başına alman yanlış olur. Kaldı ki alsan bile kursa gitmeden nasıl çalacaksın zaten...

Uzun, kısa seçimi senin çalmayı düşündüğün yöre, tavırla alakalı. Eğer orta anadolu, Neşet ertaş, Cengiz Özkan, Orhan Hakalmaz tarzı gideyim dersen uzun sap alacaksın. Zaten ilk etapta uzunda çalması daha kolay olur. Gerekirse kelepçeyle uzunu kısaya çevirirsin zaten.
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

Utku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tanistigimda uzun sapin boyu benden uzundu en nokta atisi seklinde soylemem gerekirse cebine 250 400 tl arasi bisey koy git ikisinide dinle cal hangisi hosuna giderse onu al.kisisel zevktir bu bazilari dut'a bayilir ben 1 turku calinca ikinciyi calasim gelmiyor mesela.kendin test edip hosuna gideni alacaksin sapta parmaklarini gezdirirken elini tutmayan zorlanmadigin bir baglama almalisin.

Illede param cok cok kalitelisini alacagim diyorsan 1000tl yi gozden cikarman gerekir.benim suanki baglamami babam almisti sene 98 gibi 150milyondu hala kullaniyorum hala her calan sesinden cok hoslanir ama yeni baslayan icin cok lux kacar diyim.
    Vorsprung Durch Technik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Limit 500 kişi başı hocam tavsiye var mı direk gitar bazında yaşadığım yerde tek kurs yeri var direk kurs almaya gidecem

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı phoenixs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Limit 500 kişi başı hocam tavsiye var mı direk gitar bazında yaşadığım yerde tek kurs yeri var direk kurs almaya gidecem
    Bence 500 öğrenci bağlaması için yüksek bir meblağ. Daha ucuz bir bağlama ile öğrenip sonrasında daha profesyonel bir bağlamaya geçilebilir.

Bağlamada marka pek olmaz. Çünkü seri üretim pek olmaz. Usta olur. Ben hep kendi ölçülerime göre siparişle yaptırdım. Arkadaşlara da hazır olanları deneyip, gönlümüze göre olanı beğenip aldık hep.

despe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı o.b.k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bağlamayı bilmiyorsan mecburen birisinden öğreneceksin. Kursa gideceksen veya özel ders alacaksan hocan sana yardımcı olur zaten bağlama seçimi konusunda. Şu anda kendi başına alman yanlış olur. Kaldı ki alsan bile kursa gitmeden nasıl çalacaksın zaten...

Uzun, kısa seçimi senin çalmayı düşündüğün yöre, tavırla alakalı. Eğer orta anadolu, Neşet ertaş, Cengiz Özkan, Orhan Hakalmaz tarzı gideyim dersen uzun sap alacaksın. Zaten ilk etapta uzunda çalması daha kolay olur. Gerekirse kelepçeyle uzunu kısaya çevirirsin zaten.
    Eger kulak varsa nota bilmenede birisinden ogrenmenede gerek kalmaz.

Kurs almak elbette faydali ama bu kendin ogrenemeyecegin anlamina gelmez, ki bende kendim ogrendim,

Baglama calacaksan eger bunu hergun yapmalisin, cunku nekadar iyi calarsan cal ara verdigi
    n zaman mutlaka aksayacaksin.

Uzun sap kisa sap ooayina gelincede kolay ogrenme acisindab uzun sap tercih et
    MTM-PROSTOCK GARAGE
    Alıntı Maxiboost Nickli Üyeden Alıntı
    oynama olm arabayla oyuncak gibi turbo yap dedik garip garip ecu lar bağlıosun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sağolun hocam bilgiler için güzel bi uzun sap bağlama alıp bu olaya girmek istiyoruz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı despe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eger kulak varsa nota bilmenede birisinden ogrenmenede gerek kalmaz.

Kurs almak elbette faydali ama bu kendin ogrenemeyecegin anlamina gelmez, ki bende kendim ogrendim,
    et
    ...
    Kendi kendine öğrenirken oluşabilecek yanlış tutuş, yanlış vuruş neredeyse düzeltilmesi imkansız bozukluklara, ilerleyememeye sebep olabilir. Sonrasında kursa bile gitse başlangıçta kendince çabalarken edindiği hatalı alışkanlıkları terketmesi zor olacaktır. Kabiliyet ve kulak olsa bile temeli olmayan birisi bağlamayı kendi başına belki kendince çalabilir ama nizami öğrenemez.

ÜSTÜNERC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bir işi yapıyorsan bence düzgün yapmalısın.ben bu işin okulunu okuyorum zaten.ama hobi amaclı yapan insalarada dıyorum nota ogrenmek cok zor birşey degıl.bence düzgün bir hoca bulup nota ile ogrenıp calarsan temelin saglam olur.hemde nota ogrenırsen ılerde sen tek basına bı parca gorup calabılırsın.ama kulaktan dolma calınan parcalar hıcbır sekılde dogru olmaz.benim görüşüm bence nota ogrenmelisin ve temelinın saglam olması gerekli.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 ay kursa gidip bağlama nın inceliklerini öğrenmeyi düşünüyorum

HondatugraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    genel olarak tutulanı kısa saptır. Ben zamanında uzun sap çalardım her girdiğim ortamdada çalmak ıstemezdım açıkcası ama elıme tuttururlardı hadı çal dıye aaa bu kısa sap çalamam uzun çalıom der sıyrılırdım. Boyle bişeyden kaçmak sıyrılmak için uzun sap ıyıdır ama kısayı hep çalmak ıstemısımdır. Gorduklerım kadarı ıle tavsıye ederım
    DR. OWL

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı phoenixs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2 ay kursa gidip bağlama nın inceliklerini öğrenmeyi düşünüyorum
    2 ayda değil incelik sazı tutmayı anca öğrenirsin kusura bakma ama

Saz öyle kolay birşey değil tavırı var mızrap atması var bunlar için baya zaman gerekir.

Ben sadece notalar için 2 3 hafta verdim ama hakkıyla öğrendim o ayrı... o geriye kalan 1 aydada incelikleri öğrenmek bana biraz zor geliyor ama sen hergün kursa gider bu işe günde 2 3 saat ayırırım diyosan o başka

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)