User Tag List

10 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Analog Fotoğraf Meraklıları

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Analog Fotoğraf Meraklıları

Forumda var mı analog makine kullanan arkadaşlar

ne tür makine ve ekipmanlar kullanıyorsunuz , en çok tercih ettiğiniz film hangi model ve kaç asa

bence çektiğiniz fotoğrafları burada yayınlayalım ve fikir alışverişinde bulunalım derim

-dijital çıktıktan sonra analog devri kapandı diye düşünüyordum son 4 5 aydır fena halde merak saldım bu film işine dünyada halen yüksek sayıda fanları var ve çok iyi fotoğraflar var gerçekten.. özellikle flickr daki grupları takip etmenizi öneririm

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kimsecikler yok sanirim

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zenit var , ilk fotografa basladıgım makina , iyi hatırlattın ona bir bakım yaptırıp hayata döndüreyim

Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    analog başka birşey onun heyecanı vazgeçilmez bence ama malesef şuanda analog makinem yok

zamanında kodak kb10 marka bir makinam vardı ondan öncede fetana 35FT marka bir makinem vardı ikisiylede çok güzel pozlar yakalamışımdır hetana'yı rahmetli babam ne için olduğunu tam hatırlamıyorum fakat bir şey için hediye etmişti çok sevindiğimi hatırlıyorum fakat hiç bir zaman flashı çalışmamıştı buna rağmen okul gezisine gitmiştik Efes&Selçukda çektiğim fotoğrafların çoğuna kimseyi inandıramıyordum herkez kartpostal bunlar diyordu arkasını gösterince fotoğraf kağıdının markasını görünce herkez tebrik ediyordu sen büyüyünce fotoğrafcı olacaksın falan fişman...........

ama beni en çok heyecanlandıran yanı fotoğrafları çekip filmi studyoya baskıya verdikden sonraki süreydi 2-5gün arasında süre verirlerdi acaba nasıl çıkacak ışık doğrumuydu v.s. v.s.
    dijitalde öylemi çekiyorum çektim bakıyım ya olmamış birdaha çekicem sil hemen yenisini çek grupdan biri gelsin ben çok çirkin çıkmışım silip birdaha çekermisin......nerde kaldı bunda anı yakalamak ölümsüzleştirmek herşey yapmacık oldu bundan sonrada hadi gel bas o fotoğrafı at bilgisayarın bir köşesini dursun

yanılmıyorsam o zamanlar fujifilm'in 200 asa lık filmlerini tercih ediyordum
    slr tarzı bir analoğ makine içimde hep bir uhde olarak kalmıştır bir gün mutlaka alıcam

o zaman çektiğim fotoğrafların çoğunluğu İzmir'de olduğu için birşeyler ekleyemicem analoğ makinelerimde atan falan olmadıysa İzmir'deki evde yarın anneme sorayım hala duruyorlarsa bir elden geçirip ufak ufak kullanmaya başlarım belki

XTuNeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende de babamın gençliğinde aldığı praktica super tl1000 var gerçekten onunla çekilen fotoğrafların tadı farklı oluyo daha bi özenerek çekiyosun çektiğin fotoğraflar basılana kadar heyecan yapıyosun en güzeli de basılan fotoğrafların nostaljik bir havası olması 2012de cektıgım fotografta 80lerın havasını görmek süper oluyo
    Buda fotografları uzerınde pentacon 50mm f2.8 lens var
    http://th07.deviantart.net/fs70/PRE/...ak-d5dp6qt.jpg
    http://fc00.deviantart.net/fs70/i/20...ak-d5dp5ve.jpg
    http://fc08.deviantart.net/fs71/i/20...ak-d5dp5b7.jpg

Ken_Block - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Minolta Dynax 3xi ile başladım..

Sonra Zenit MF-1'i dedem verdi onu kullandım..

3 Ay önce Nikon D5100 aldım ama yinede Zenit'i kullanıyorum..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki zenit 12xp yada ttl kullanan var mi yada bilgisi olan ? Fanlari asiri derecede fazla zenit kullanicilarinin makinenin cektigi fotograflar oldukca basarili geliyor bana

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    güncel olsun

b.arica - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende nikon FM10 Body vardı paraya sıkışınca satmak zorunda kalmıştım. Dijital makinalar çıkmadan önce çıkan son makinalardan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende filmli makineye bu ay içinde başladım

ilk makinem konica tc x oldu antika eşyalar satan bir amcadan buldum bundan 12 sene önce oğlu almanyda sandıktan çıkarıp getirmiş mazisi büyük çok uygun bir fiyata aldım üzerindeki lens çok değerli ve harika çekiyor

fakat aksesuar yönünden hiçbir çeşidi olmaması yüzünden makineye bir türlü alışamadım farklı lens bulamadım ve battery grip uyumu olmadığı için bugün pentax me modeli ile takasladım

üzerindeki lens 1:1.7 değerli ve güzel iş çıkaracağa benziyor

temsili bir foto

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)