Merhaba Arkadaslar,
Dün opet altunzateden lpg dolumu yaptim depomda hic gaz yokken alım yaptim.
59 lt depo 56.65 lt gaz aldı. Max 52 almıştım. Daha once bu kadar hic almamıstı pompa da bir sorun olabilir mi?
Merhaba Arkadaslar,
Dün opet altunzateden lpg dolumu yaptim depomda hic gaz yokken alım yaptim.
59 lt depo 56.65 lt gaz aldı. Max 52 almıştım. Daha once bu kadar hic almamıstı pompa da bir sorun olabilir mi?
o anda pompa dan başka bir araçta gaz almıyorsa ve gaz basan pompa kuvvetliyse normaldir..
ER teknik ısıtma sistemleri
Kat kaloriferi&brülör&hidrafor
sistemleri montaj tamir bakım..
7/24 servis hizmeti..
ev ve işyerlerine mazot ve fuel oil servisi yapılır..
0553 227 39 55
çok normal gözükmüyo.. nerdeyse 2,5 lt kalmış.. resmi olarak yüzde 80 nini alıyo ama hadi biraz daha çıkalım yüzde 10 daha düşsek 5,9 lt daha eder o da 53 lt filan eder 59 luk depoda..
ama kimseyi zan altında bırakmayalım.. yaptığın km den belli olur..
eğer normalden fazla gaz bastılarsa gerçekten gaz dolduysa depoya yani tankın içindeki basınç çok ciddi derecede artmış demektir ve ilk zamanlar basınç normale dönene kadar aracın gazına dokunduğun anda araç uçuşa geçer çekişi çok süper olur yani o gelen baasıncın etkisiyle![]()
regülatör varken bu dediğin nasıl olacak?
regülatör çıkışındaki basınç depo basıncı ne olursa olsun sabit (emme manifoldu basıncına göre değişmesini bir kenara bırakırsak)
ister depo normal dolu, fazla fazla dolu ya da yarım dolu her durumda motora giden gazın basıncı depo içi basınçtan az olacaktır.
havanın sıcaklığı dahi bunu etkiler, uzun süredir havalar sıcaktı, bugün baya bi soğudu, maddenin genleşmesi kanunundan yola çıkılarak soğuk havada daha fazla gaz alınacağı kaçınılmaz
sıkntı yok yani![]()
Benimde bir benzinlikteki pompacıdan duyduğum birşey var, normalde diyelimki şamandra 30litrede kesti. Pompanın altında ana Vana var onu açıp kapattığında sanki demin şamandra kesmemiş gibi gaz almaya devam ediyor. Tabi nedir ne degıldır bılmıyorum.
tankın üstünde yazan lt nin %80 ini aldığında samandıra otomatik keser.
ancak istasyondaki pompanın basınçı çok yüksek olması kaynaklı samandıra kesemiyor ve fazla dolum oluyor
büyük ihtimalle siz dolum yaptırırken taktaktak samandiradan ses de geldi ama doluma devam ettiniz
tamamen istasyonun normal dolum basınçının üstünde bir değer kullanması kaynaklı tankinizda herhangi bir sorun yoktur
Yeni takılan sistemlerde zamanla tankın daha fazla almaya başladığını duymuştum, bugüne kadar LPG taktırdığım araçlarda da bu şekilde oldu bende. Bi sorun olacağını sanmıyorum.
üçkağıtçılık oluyor bazı istasyonlarda benimde başıma geldi ama 2-2,5lt oynuyor en fazla sende fazla farketmiş
o zaman tankın doluluk oranı azalırsada gazın tazyiği azalması ve performansın düşmesi gerekir..
regülatörün görevi basıncı belirli bir değerde tutmak.
aynı durum benzin enjeksiyon sistemlerinde de var, yakıt hattında bulunan regülatör benzin basıncını belirli bir değerde tutuyor, alt devirde enjektör az açılıp az yakıt püskürtürkende, üst devirde enjektörler fazla açılıp fazla yakıt püskürtürkende basınç sabit kalıyor, bunu yapan da regülatör oluyor.
356 km de 152 tl lik gaz aldım. 55 litre civari, gene gaz komple bittikden sonra aldım. depo 59 lt
komple şehir içi trafik de fena degil benzine nazaran her depoda 100 lira cepte kaliyor gibi![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)