User Tag List

15 sonuçtan 1 ile 15 arası

Konu: Yüksek Lisans Hakkında Bilgi ve Fikirleriniz

volkan_gs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Yüksek Lisans Hakkında Bilgi ve Fikirleriniz

Arkadaşlar fikirlerinize ve yardımlarınıza ihtiyacım var.

Öncelikle bu yıl lisans eğitimimi tamamlıyorum Uluslararası Lojistik bölümünden mezun oluyorum.

Mezuniyet sonrası bazı alternatiflerim mevcut;

Kısaca maliyetlerle birlikte özetlersem,

- Avustralya’ da 6 ay dil okulu( ortalama 5-8 bin aud) + 6 ay lisansüstü sertifika( ortalama 9-12 bin aud)

- Avustralya’ da 1 yıl dil okulu( ort. 10-15 bin aud)

Yüksek lisans diploması veren programlar çok pahalı, master fiyatlarına girmiyorum bile

Her iki alternatiftede, ielts sınavından gerekli notu alıp, buraya döndükten sonra askerlik ve sonrasında iş arama durumu olacak. İşe başladıktan sonra her şey beklediğim gibi giderse burada yüksek lisans yapabilirim. Ortalamam 3.20 civarı ve alesten yüksek puan alabilirim.

Bu lisansüstü sertifikalar gerçekten önemli mi, tercih edilirliğime ciddi katkısı olur mu?

Yoksa sertifika için o kadar para vermeye değmez, dil eğitimi süresini uzatıp geldikten sonra burada yüksek lisans yapmaya çalışmak daha mı mantıklı dersiniz?
    diyemedim ya la

bilalMW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aöf işletme bitsin 5 ay askerlik aradan çıktınmı bende yüksek düşünüyorum konunun takipçisiyim.
    Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    master ın Türkçesi yüksek lisans değil mi zaten?
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

https://www.instagram.com/biramemuru/

Bad-Fast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynı şey oluyor zaten
    Bir Okumuş Cahile Birde Yaşayan Ölü'ye Ne Dersen De Anlatamazsın...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    diyemedim ya la

tool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yurtdisi sertifika programlariyla tavsiyesi olan varmi?
    yazlari bos gecmesin..
    Experience is what you get when you don't get what you want.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tezli Yüksek Lisans yapılmalı bence.ÜLkemizde üniversite alternatifi çok.İllaki yurtdışı olmasına gerek de yok.Kıbrıstada yapabilirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ales kalktı kalkmadı mevzusu nedir kesin olarak?

FaTiH44 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CTG Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ales kalktı kalkmadı mevzusu nedir kesin olarak?
    tezsiz yüksek lisans programlarında ales şartı aranmıyor artık.
    03 FIAT PALIO SPORTING 1.6 16V | 98 HONDA CIVIC VTEC VTI HB
    14 SEAT LEON FR 1.4 TSI | 15 VW CC 1.4 TSI DSG
    17 VW PASSAT B8 1.4 TSI| 18 SEAT LEON FR 1.4ECOTSI DSG

13 VW POLO GTI 1.4 TSI DSG

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı FaTiH44 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tezsiz yüksek lisans programlarında ales şartı aranmıyor artık.
    tezsiz yüksek lisansın hiçbir anlamı da kalmadı bununla beraber önüne gelen yapıcaktır artık

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

https://www.instagram.com/biramemuru/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tezsiz yuksek lisansda devlet universitelerinde nasil yapiliyor mesela ? Marmara Universitesinde tezsiz yuksek lisans yapmak istesem ucretini verip , bir sart surt var midir ?

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    132 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tezsiz yüksek lisans için ALES şartı Yök başkanı tarafından kaldırıldı dendi fakat resmi olarak yayınlanmış bir yazı yok şu anda. Aldığın yada alacağın her eğitim kariyerinde sana bir basamak yukarıda olmana yardımcı olur. Artık Türkiye de 4 yıllık lisans programına girmek ve bitirmek kolay, hiç olmazsa açıköğretimden lisans diploması alınabiliyor. Ben senin durumunu yaşadığım zamanlarda hata yaptım ve dil eğitimi almadım, şiddetle önce dil eğitimi almanı tavsiye ederim, ülkelere göre şartlar değişmekle birlikte internet üzerinde bilgi bulabileceğin birçok kaynak var, gidip eğitim alanların tecrübelerini okuman çok faydalı olur. Ülke tercihlerin arasında yeni zelanda mutlaka olsun, Türklere bakış açısı çok olumlu. Yaşam standartları açısından yaşanılabilir ülkelerin ilk sıralarında geliyor. Yüksek lisansı her zaman yaparsın buna engel yok ama dili hiçbir şekilde yurt dışında öğreneceğin kadar iyi öğrenemezsin.

Devlet üniversitelerinde yüksek lisans yapmak için belli şartlar var (Tezsiz ) Her üniversite farklı ağırlıklar belirliyor ales ve diploma notu için. Kendimden örnek vereyim Sakarya Üni. e-Mba için 2,58 Not + 72 Ales puanı ile başvurduğumda 127. sıradaydım, kontenjan 50 kişiydi.

Tezli yüksek lisansın akademik kariyer yapmak istemeyenler için çok gerekli olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Çünkü eğitimi Tezsiz Y. lisansa göre daha ağır, çalışan insanlar için çok külfetli bir durum. Kabul şartları da tezsiz y. lisansa göre daha ağır, Dil puanı, yeterlilik sınavı, mülakat, sağlam bir diploma ve ales notu gerekiyor. Çok doğru olmamakla birlikte bu tip programlara genelde hocalar kendi öğrencilerini almaktan yana oluyorlar.

Şu anda Özel bir Üni. bünyesinde başlatılan muhasebe ve denetim alanında tezsiz y. lisans yapıyorum, kocaeli smmmo ile anlaşmaları neticesinde ücret normal programlarına göre uygun. 6000+ KDV (%8)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cabrioleter Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Master nedir? | avrupadamaster.com

detaylı açıklama burada mevcut..
    Teşekkürler, inceledim. Master ile alakalı değilde, daha çok postgraduate diploma ve certification ile ilgili anlamadığım yerler var.
    Ben yüksek lisans ve master Türkçe' de farklı anlama gelir demiyorum.
    Söylediğim sertifika ve diploma programının Türkçe' ye çevrilmiş hali lisansüstü sertifika ve yüksek lisans diploması olmuyor mu?
    Araştırdığım kadarıyla bu iki programın ülkemizde tam olarak denkliği yok, masterın altında olduğu kesin ama akademik olarak bir karşılığı yok sanırım.

Okuduklarımdan anladığım kadarıyla, işlev olarak tezsiz yüksek lisans seviyesinde bir eğitim ancak bizim sistemimizde denkliği yok. Ayrıca master yaparken, yarıda bırakıp örneğin bir yıl sonunda bu diplomayı alıp ayrılabiliyorlarmış öğrenciler bazı üniversitelerde..
    diyemedim ya la

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tezsiz yüksek lisans için ALES şartı Yök başkanı tarafından kaldırıldı dendi fakat resmi olarak yayınlanmış bir yazı yok şu anda. Aldığın yada alacağın her eğitim kariyerinde sana bir basamak yukarıda olmana yardımcı olur. Artık Türkiye de 4 yıllık lisans programına girmek ve bitirmek kolay, hiç olmazsa açıköğretimden lisans diploması alınabiliyor. Ben senin durumunu yaşadığım zamanlarda hata yaptım ve dil eğitimi almadım, şiddetle önce dil eğitimi almanı tavsiye ederim, ülkelere göre şartlar değişmekle birlikte internet üzerinde bilgi bulabileceğin birçok kaynak var, gidip eğitim alanların tecrübelerini okuman çok faydalı olur. Ülke tercihlerin arasında yeni zelanda mutlaka olsun, Türklere bakış açısı çok olumlu. Yaşam standartları açısından yaşanılabilir ülkelerin ilk sıralarında geliyor. Yüksek lisansı her zaman yaparsın buna engel yok ama dili hiçbir şekilde yurt dışında öğreneceğin kadar iyi öğrenemezsin.

Devlet üniversitelerinde yüksek lisans yapmak için belli şartlar var (Tezsiz ) Her üniversite farklı ağırlıklar belirliyor ales ve diploma notu için. Kendimden örnek vereyim Sakarya Üni. e-Mba için 2,58 Not + 72 Ales puanı ile başvurduğumda 127. sıradaydım, kontenjan 50 kişiydi.

Tezli yüksek lisansın akademik kariyer yapmak istemeyenler için çok gerekli olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Çünkü eğitimi Tezsiz Y. lisansa göre daha ağır, çalışan insanlar için çok külfetli bir durum. Kabul şartları da tezsiz y. lisansa göre daha ağır, Dil puanı, yeterlilik sınavı, mülakat, sağlam bir diploma ve ales notu gerekiyor. Çok doğru olmamakla birlikte bu tip programlara genelde hocalar kendi öğrencilerini almaktan yana oluyorlar.

Şu anda Özel bir Üni. bünyesinde başlatılan muhasebe ve denetim alanında tezsiz y. lisans yapıyorum, kocaeli smmmo ile anlaşmaları neticesinde ücret normal programlarına göre uygun. 6000+ KDV (%8)
    Teşekkür ederim vakit ayırdığınız için, Yeni Zelanda' yı tavsiye eden birkaç kişi daha var çevremde aslında. Ama Avustralya' da kuzenimin olması, ve bulunduğum süre boyunca çalışmak zorunda olmamdan kaynaklı başka bir ülkeye sıcak bakamıyorum

Zaten yüksek lisans yapma imkanım yok yurt dışında, ancak bu sertifika programlarına girebilirim.. Onunda anladığım kadarıyla çok bir önemi yok, onun yerine dil eğitimimi uzatmak daha yararlı olacak gibi gözüküyor.

Benim dil eğitimimi kısa kesip başka şeyler yapma konusunda istekli olmamın nedeni en azından döndüğümde cvme yazabileceğim, yurtdışından kendi mesleğimle alakalı bir sertifika-diploma bir şey alarak dönmek aslında..
    diyemedim ya la

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)