Coilover Peugeot 206 Adjustable Suspension Tuningart | eBay
gezinirken şuna denk geldim. araca 5cm yay almak yerine bunu mu alsam acaba kargo ne kadar tutar bide gümrükden geçer mi ?
Coilover Peugeot 206 Adjustable Suspension Tuningart | eBay
gezinirken şuna denk geldim. araca 5cm yay almak yerine bunu mu alsam acaba kargo ne kadar tutar bide gümrükden geçer mi ?
gümrükde kalma olasılığı varmış bi kaç konu okudumda türkiyedeki coiloverler için istenilen fiyatlar ortada olmazsa artık eibach pro kıt alacağım
inşallah bilen birileri çıkar ufak şeyler sorun çıkarmıyomusda bunlar büyük parca belki ticaret amacı düşünülüp gümrükde tıkanmasın
bilgim yok daha önce hiç yurtdışından bişey almadım öğrenmek için açtım konuyu
benimde bildiğim kadarıyla gümrükte vergisi ödendikten sonra girmeme die bi olay yok öyle biliyorum yani
vergi ne kadar tutar peki ?
75 eurodan fazlaysa sıkıntı oluyor diye biliyorum.
bir ihtimal satıcıdan isteyin 2'li ayrı yollasın yada 3'e yek yollasın.(olabilirmi bilmiyorum)
/20 vergi fatura üzerinden artı .kdvkargo parası
faturayı düşük gösterirse kıllanırlar hç alamassın..bilgin olsun...
e yani 1 milyara almakdansa iyidir ama bide çıkaramazsak gümrükden bize girmesin
bildiğim kadarıyla, bu ürün çok büyük ihtimal gümrüğe takılır, aracınızın ruhsatıyla gidersiniz, gerekli işlemleri yapar ürünü teslim alırsınız. Gümrük vergisi sabit %20, avrupa amerika farketmeksizin, muhtemelen KDV ile karıştırılıyor, gümrük vergisi eklendikten sonra ayrıca KDV alınmıyor diye biliyorum.
Yurtdışından ürün getirmek isteyenler için diğer bir alternatif, varsa tabi böyle bir imkan, hem yurtdışında hem Türkiye'de ikameti olan biri bulunur, ürünü o alır, yurtdışındaki evinden Türkiye'deki evine kargolar. Kendi evleri arasında gönderim yaptığından herhangi bir vergi ödemez. Ancak ürünün sıfır olduğunun anlaşılmaması lazım bu durumda. Bunu da şuradan biliyorum, bir arkadaşım böyle gitar getirtmişti kendine yıllar önce.
öyle işte.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)