User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
31 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Üniversite Hakkında Soru

Burak K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Üniversite Hakkında Soru

Şu an Gaziantep Zirve Üniversitesinde İç mimarlık okuyorum,hazırlıktayım bu sene. Yetenek sınavıyla girdim bölüme. Seneye İzmir,İstanbul veya Ankara gibi bi şehire geçmek istiyorum biraz daha batıya doğru gitmek istiyorum ancak şöyle bir sorum var;

Bu sene burada hazırlığı bitirdikten sonra sertifika verilecekmiş bize,ben bu sertifikayla başka bir okulun yetenek sınavına girsem okulu kazansam o okulun hazırlığından muaf olurmuyum? Bilgisi olan var mı yani burada okuduğum hazırlığı başka her hangi bir vakıf üniversitesinde saydırabilirmiyim?

Muafiyet sınavına girin demeyin,bildiğim kadarıyla o sınava girebilmek için okula kayıt yaptırmak gerek okula kayıt yaptırmak içinde kayıt ücretini ödemek gerek,ordan sonra bi aksilik olur da muafiyet sınavından kalırsam tekrar hazırlık okumak zorunda kalırım.

Not: Konu neden Antep'te kalmıyosun vs vs olayına dönmezse sevinirim.

İyi akşamlar.
    Alıntı ygtkrmdnz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya kabarırsa

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde okuyorum ve okul %100 ingilizce. Büyük ihtimalle seni sınava alırlar geçemezsen okuturlar hazırlığı ki bizim okulda resmen ağlatıyorlarmış hazırlıkta . DGS ile başka okuldan gelenlerin YÖK derslerini bile saymıyorlar mesela ama her okul böyle midir bilmiyorum.

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Denkliği karşılıyorsa şuanki okulunun verdiği belge, geçersin direk. Karşılamıyorsa muafiyet sınavına girersin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ufuksaracci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde okuyorum ve okul %100 ingilizce. Büyük ihtimalle seni sınava alırlar geçemezsen okuturlar hazırlığı ki bizim okulda resmen ağlatıyorlarmış hazırlıkta . DGS ile başka okuldan gelenlerin YÖK derslerini bile saymıyorlar mesela ama her okul böyle midir bilmiyorum.
    Ben DGS ile gelmeyeceğim ki. Eğer kabul ediyorlarsa tekrardan YGS'ye girip 140 barajını geçip okulun İç Mimarlık Yetenek Sınavına gireceğim.

Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Denkliği karşılıyorsa şuanki okulunun verdiği belge, geçersin direk. Karşılamıyorsa muafiyet sınavına girersin
    Onu öğrenmem için okulla görüşmem gerekiyor sanırım?
    ya kabarırsa

Kutluhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı B.KAYA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben DGS ile gelmeyeceğim ki. Eğer kabul ediyorlarsa tekrardan YGS'ye girip 140 barajını geçip okulun İç Mimarlık Yetenek Sınavına gireceğim.

Onu öğrenmem için okulla görüşmem gerekiyor sanırım?
    sıfırdan başlamak gibi bir şey sadece elinde fazladan hazırlığı geçtiğine dair bir belge olacak ama istediğin okulun öğrenci işleriyle bir görüşmen de fayda var geçme,kalma sistemleri senin okulunla uyuşuyorsa hazırlığı direk atlama imkanında olabilir şans mesele (ama dgs sınavıyla geçiş yapmadığın için o belgeyi kaale bile almayabilirler).

örn : bizim beykent üniversitesinde zorunlu hazırlığı kaldırmışlar direk bölümden başlıyabiliyorsun böyle bir seçenekleri de varsa mezun olduğunda elindeki belgeyide diplomanın yanına sıkıştırırsın ingilizcem var hesabı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kutluhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sıfırdan başlamak gibi bir şey sadece elinde fazladan hazırlığı geçtiğine dair bir belge olacak ama istediğin okulun öğrenci işleriyle bir görüşmen de fayda var geçme,kalma sistemleri senin okulunla uyuşuyorsa hazırlığı direk atlama imkanında olabilir şans mesele (ama dgs sınavıyla geçiş yapmadığın için o belgeyi kaale bile almayabilirler).

örn : bizim beykent üniversitesinde zorunlu hazırlığı kaldırmışlar direk bölümden başlıyabiliyorsun böyle bir seçenekleri de varsa mezun olduğunda elindeki belgeyide diplomanın yanına sıkıştırırsın ingilizcem var hesabı
    Beykent Üniversitesinde İç Mimarlık var mı ve Yetenek sınavıyla alıyor mu ? Eğer öyleyse direk oranın sınavı için çalışayım önümüzdeki sene için.
    ya kabarırsa

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beykent Üniversitesinde İç Mimarlık var mı ve Yetenek sınavıyla alıyor mu ? Eğer öyleyse direk oranın sınavı için çalışayım önümüzdeki sene için.
    var yetenek sınavıyla alıyor bizim okulda barajı geç okulun sitesini takip et orda duyurular kısmında sınav tarihleri falan yayınlıyorlar sınavı geçmeme gibi bir şansın yok diyorlar bölümdekiler ( sene içinde iç mimarlık kurslarına gitmen yeterli güle oynaya bitirirsin bizde b... varmış gibi iktisat okuyoruz )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    var yetenek sınavıyla alıyor bizim okulda barajı geç okulun sitesini takip et orda duyurular kısmında sınav tarihleri falan yayınlıyorlar sınavı geçmeme gibi bir şansın yok diyorlar bölümdekiler ( sene içinde iç mimarlık kurslarına gitmen yeterli güle oynaya bitirirsin bizde b... varmış gibi iktisat okuyoruz )
    Kursu burada aldım çizim yapabiliyorum. Web sitesinde bölüm %30 ingilizcedir ve hazırlık zorunludur yazıyor? Yanlış siteye mi baktım acaba.
    ya kabarırsa

Volkann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende 2nci sınıftan 3ncü sınıfa geçerken yatay geçiş yaptım. Hazırlıktan geçmen önemli değil önemli olan geçtiğin üniversitedeki hazırlık probramıyla senın geçtiğin hazırlık programının ders içerikleri müfredatının tutmasıdır.ders saatinin eksik olmasından bile muaf saymayabilirler.aldığın kurların ders içeriklerinin aynı ve eşit saatlerde olması gerekir.ben bilecikten sakaryaya geçtim matematiksel iktisat dersinin kredisi ders saati herşeyi tutuyordu Sakarya üniv ders içeriginde 1 konu fazla var diye bana o dersi tekrardan aldırdılar.anlıcağın biraz karışık iş.
    99' ZN 106 GTİ
    14' SC İBİZA CUPRA
    94' MAM 106 XSİ (TU5 SWAP)
    16' FK2 TYPE-R

Ozan.E - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    önceden üni. ile konuşulması gereken bir konu hazırlık için söyleyim bölüm farklı olsada anadolu üni. de direk geleceksin hazırlığı baştan okuyacaksın dediler üstteki mesajda gayet açıklayıcı durumla ilgili.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Volkann Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende 2nci sınıftan 3ncü sınıfa geçerken yatay geçiş yaptım. Hazırlıktan geçmen önemli değil önemli olan geçtiğin üniversitedeki hazırlık probramıyla senın geçtiğin hazırlık programının ders içerikleri müfredatının tutmasıdır.ders saatinin eksik olmasından bile muaf saymayabilirler.aldığın kurların ders içeriklerinin aynı ve eşit saatlerde olması gerekir.ben bilecikten sakaryaya geçtim matematiksel iktisat dersinin kredisi ders saati herşeyi tutuyordu Sakarya üniv ders içeriginde 1 konu fazla var diye bana o dersi tekrardan aldırdılar.anlıcağın biraz karışık iş.
    Alıntı Ozan Ekmen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    önceden üni. ile konuşulması gereken bir konu hazırlık için söyleyim bölüm farklı olsada anadolu üni. de direk geleceksin hazırlığı baştan okuyacaksın dediler üstteki mesajda gayet açıklayıcı durumla ilgili.
    Anladım,gitmek istediğim bütün üniversiteleri arayıp detaylı bilgi almam gerekiyor yani.
    ya kabarırsa

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kursu burada aldım çizim yapabiliyorum. Web sitesinde bölüm %30 ingilizcedir ve hazırlık zorunludur yazıyor? Yanlış siteye mi baktım acaba.
    3 sınıf iç mimarlık okuyan arkadaşımın ağzından yazıyorum.

- Dersler Türkçe anlatılıyomuş İngilizce dedikleri yalanmış hazırlık zorunluymuş bizim bölüm gibi değilmiş mecbur hazırlık okucan ama senin için bu hazırlık işini sorabilirim yarın belki kabul ettirebilirsin , sınavlar gelince ana dersler Türkçe anlatılıyomuş zaten Sınavları'da Türkçe bazı dersler İngilizce oluyormuş en fazla 1-2 tane çok kasmıyorlarmış yaaaa gelsin işte rahat olum rahat dedi

Met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    31 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kankam İzmir'e bekleriz. Hayırlısı olsun şimdiden

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3 sınıf iç mimarlık okuyan arkadaşımın ağzından yazıyorum.

- Dersler Türkçe anlatılıyomuş İngilizce dedikleri yalanmış hazırlık zorunluymuş bizim bölüm gibi değilmiş mecbur hazırlık okucan ama senin için bu hazırlık işini sorabilirim yarın belki kabul ettirebilirsin , sınavlar gelince ana dersler Türkçe anlatılıyomuş zaten Sınavları'da Türkçe bazı dersler İngilizce oluyormuş en fazla 1-2 tane çok kasmıyorlarmış yaaaa gelsin işte rahat olum rahat dedi
    Bi sorabilirsen çok iyi olur ya burdaki hazırlığı bitirdikten sonra orda yetenek sınavına girip kazanıp direk 1. sınıftan başlayabiliyormuyum? Bizim okulda bölüm %70 ingilizce ve bölümdekiler dersler ingilizce anlatılıyor diyor. :S
    ya kabarırsa

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Met Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kankam İzmir'e bekleriz. Hayırlısı olsun şimdiden
    Bakalım kanka nasıl yapıcaz. En kötü 1. sınıf sonunda geçiş yapıcam başka bi yere.
    ya kabarırsa

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bi sorabilirsen çok iyi olur ya burdaki hazırlığı bitirdikten sonra orda yetenek sınavına girip kazanıp direk 1. sınıftan başlayabiliyormuyum? Bizim okulda bölüm %70 ingilizce ve bölümdekiler dersler ingilizce anlatılıyor diyor. :S
    İngilizce çok sıkıntı çekilecek gibi değil yarın öğrenip mesaj atıcam.

FRTDI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Once okudugun okulun ogrenci islerinden hazirlik sonunda alacagin sertifika yada hazirlik gecme belgesinin bir ornegini isteyip bunu gecis yapmak istedigin okula gondererek kabul edip etmediklerini ogrenmek en kesin bilgi olacaktir. Benimde okudugum bolum %100 ingilizceydi hazirlik sinifini bitirince 2 yil gecerli yazi alabiliyorduk. Yani sende o yazinin bir ornegini alirsan isin daha da kolaylasacaktir
    Kurallara Aykırı İmza Boyutu.

RSBurak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    verdikleri sertifika hangi üniversitelerde geçerliyse oralara hazırlık okumadan girebilirsin.IELTS ve TOEFL sınavları bence en kesin çözüm.Bunlara girip geçerli bir puan aldıktan sonra Türkiyedeki bütün üniversitelerin hazırlık sınıflarından muaf oluyorsun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Muafiyet sınavı TOFEL vb. sınavlardan çok daha kolay olacaktır. Zaten gireceğin okulun yönetmeliğinde muafiyet şartları yazar.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)