***** artık xenon muayneden geçmiyor zaten sökmeyi düşünüyordum elimde hiç kullanmadığım osram beyaz halojen ampüller var (camı mavı olanlardan) bunları taksam muayneden geçermi ?
***** artık xenon muayneden geçmiyor zaten sökmeyi düşünüyordum elimde hiç kullanmadığım osram beyaz halojen ampüller var (camı mavı olanlardan) bunları taksam muayneden geçermi ?
sıkıntı yok onlarda halojen her şekil geçer.. anlamadığım xenonun o kadar niye dert ettin xenonu takması sökmesi elin yatkınsa 15 dakka sürmez..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
ıstedıgın cevap olmaz ama arabayı ılk aldıgımda junyan adında dandirikten ledli medli apaçi işi bi angel far vardı. ayar bile yapamadılar fara. o şekilde geçtim. yanı demek istediğim far ayarını güzelce yaptır hiç sıkıntı olmaz. bir site vardı hangisi hafif hangisi ağır kusur. bulursam paylaşırım. kolay gelsin. inşallah geçersin.
Öncelikle teşekkürler yorumunuz için elim yatkın kendim yapıcağım zaten fakat farları ve tamponu sökmem gerekiyor birde ampül tipi h7ydi zamanında bozmuşlar duyları sıack silikon ile duruyor ampüller şu andao biraz gözümde büyüyor.
Şu anda otomatik yükseklik ayarı ve far yıkaması olmayan araçlarda hiç bir şekilde geçmiyor diye biliyorum2 sene önce bende geçmiştim bu şekilde 3 ay önce arkadaşımın doblosunu bıraktılar xenon dan ağır kusur olarak.
Geçer, xenon tesisatını sökmeye gerek yok, ampülleri söküp orj takın yine geçer
Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ
Auris'ten bahsediyorsak, h7 değil far tipi. HB3 olması lazım, Toyotalarda genelde farın üzerinde yazıyor, Auriste de yazıyor mu dikkat etmedim hiç.
Soruna gelirsek, ayarlı ise geçer. En kötü ihtimalle hafif kusurlu geçersin![]()
farlarına xenon taktıktan sonra ayar mekanizman hala çalışıyorsa geçersin.ama xenon taktıgın için far ayar mekanizman calısmıyorsa kalırsın ağır kusurdur buda![]()
Yok auris deil auris in kısalar h11 uzunlar hb3meriva girecek muayneye
Onda yok henüz xenon ama sanırım olsa oda geçmez otomatik yükseklik ayarı ve far yıkamada istiyorlar merceğe ek olarak
Onu bilmiyorum yarın bir bakayim![]()
Cevaplar için herkese ayrıca teşekkürler .
Ben gectim hemde farlarim ayarsiz oldugu halde![]()
06 WTF 36 Corsa 1.7 ///06 FA 9273 İbiza cupra CTH SOLD..
06 JZ 556 200SX S13 Forged , Drift Car Project
farlarınız ayarsız olsa da geçersiniz, hatta ışık şiddet zayıfsa da birisi yere birisi havaya baksa da geçersiniz, mesele yanıyor olması
xenon da ise otomatik ayarlayıcı ve far yıkama olmak zorunda, sonradan takılmışsa tadilatla işlenmesi gerekli,
o içeriden manuel el ile yapılan far ayarları çalışsa dahi xenonlu ise kalır.
far yıkama çalışmazsa hafif kusur, otomatik ayarlayıcı yoksa ağır kusur.
01.01.2012 tarihinden itibaren geçerli durum budur.
Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ
Ferit bisey sorum cok alakasiz.ama arka silecek fiskiyesi calismiyo kalirmi muayneden ?? Birde abs nedense calismamaya basladi boyle gecermi ??
74 model sehpa...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)