User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
33 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Turkcell Yolda Takip ile özel hayatın gizliliğini kaybetmesi?

d3n1s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Turkcell Yolda Takip ile özel hayatın gizliliğini kaybetmesi?

Arkadaşlar Turkcell'in yeni uygulaması, Turkcell Yolda Takip ile numarasını bildiğiniz herhangi birinin o an nerede olduğunu öğrenebiliyormuşsunuz. Bu beni ziyadesiyle rahatsız ediyor zira numaramı bilen herkes benim nerede olduğumu bilme hakkına sahip değil. Bunu nereye kime nasıl şikayet edebilirim? Benden başka rahatsız olan varsa organize olup toplu şikayet edersek daha etkili olur kanısındayım.
    öyle işte.

Ef Driver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok saçma bir uygulama allahtan turkcell degilimmm
    Ben..Annenizin siz küçükken"O çocukla bir daha oynama"dediği yaramaz çocuğum

painkller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    onun başka bir şartı şurtu vardır ya, yada bizden onay istiyordur, iptal edilebilir yani. en azından öyle olması gerekir. Avripa avripa diyorlar insan hakları diyorlar birde burdan yak.

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynen sacma biseymis.baskasi niye bilsin beni.oyuzden facedede konumu kapatirim hep

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Karsıdakının ıznı olmadan takıbın mumkun olmayacagını dusunuyorum,obur turlu ısın moku cıkar...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla gördüğüm ilan "yolda 53xxxxxxxx" yaz 2222'ye gonder, numarasını yazdığın kişinin nerde olduğu cebine gelsin şeklindeydi. Diğer türlü olup da sorgulanan numaraya onay gitse sistem çalışmaz ki? Kim annesinin/babasının bile nerede olduğunu bilmesini ister? Merak eden açar sorar, yalan söylemeye karşı çıkarılmış bir şey gibi duruyor sanki?

edit: 7777'ye gönderiliyormuş mesaj, ve hatta takip süresi bile giriliyor, 1,6,12,24 saat şeklinde, mesajın sonuna numaradan sonra takip süresi yazılarak.
    öyle işte.

u.kurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ''Yakınlarınızı takip etmek için, YOLDA 53XXXXXXXX TAKIP SURESI yazıp 7777'ye SMS gönderdiğinizde; takip etmek istediğiniz kişiye onay SMS'i gider. Bu SMS "EVET" yazarak onaylandığında, takip edilecek kişinin yer bilgisi belirlenen süre boyunca otomatik SMS'lerle bildirilir''

Hemen celallenmeyelim okuyalım siz onay vermediğiniz sürece takip edemezler sizi

http://www.turkcell.com.tr/bireysel/...oldaTakip.aspx

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    ona gerek yok zaten akıllı teller sağolsın forsquare facebook check in falan artık teller otomatik check in yapıyor adım başı..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı u.kurt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ''Yakınlarınızı takip etmek için, YOLDA 53XXXXXXXX TAKIP SURESI yazıp 7777'ye SMS gönderdiğinizde; takip etmek istediğiniz kişiye onay SMS'i gider. Bu SMS "EVET" yazarak onaylandığında, takip edilecek kişinin yer bilgisi belirlenen süre boyunca otomatik SMS'lerle bildirilir''

Hemen celallenmeyelim okuyalım siz onay vermediğiniz sürece takip edemezler sizi

Turkcell YoldaTakip
    İçimi rahatlattın valla, teşekkür ederim Ciddi ciddi müşteri hizmetlerini arayıp saydıracaktım "bu ne" diye

Ama bu mantıkla da bu sistem işlemez ki, kim ister bilmem kaç saat takip edilmek, sürekli takip edene mesaj gitmesini?
    öyle işte.

XoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    252 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ona gerek yok zaten akıllı teller sağolsın forsquare facebook check in falan artık teller otomatik check in yapıyor adım başı..
    En belası bu aslında

Latitude

https://latitude.google.com/latitude/b/0?hl=tr

Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XoR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    En belası bu aslında

Latitude

vay alüminyum, bu ne yahu! Apple'ın vardı böyle bi uygulaması, o uygulamanın yüklü olduğu iPhone kullanan arkadaşlarının yerini koordinatlarıyla gösteriyodu harita üstünde, bu da o tarz bişe anladığım kadarıyla?
    öyle işte.

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biz takip işi yaptığımızdan detaylı anlatayım ben olayı. Öncelikle siz mesajı gönderdiğinizde karşı tarafa da mesaj gidiyor şu numara yerinizi bilmek istiyor diye, karşı taraf onay vermezse anca boş ekranı izlersiniz.

Bunun dışında eğer telefonunuzda GPS özelliği yoksa Turkcell konum bilgisini en yakın 3 baz istasyonunun ortası olarak gösteriyor yani pek doğru bir konum vermiyor.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı XoR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    En belası bu aslında

Latitude

Allahdan benim tel gerzekalı
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    252 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı d3n1s Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    vay alüminyum, bu ne yahu! Apple'ın vardı böyle bi uygulaması, o uygulamanın yüklü olduğu iPhone kullanan arkadaşlarının yerini koordinatlarıyla gösteriyodu harita üstünde, bu da o tarz bişe anladığım kadarıyla?
    Bunda mobil olmana da gerek yok oturum açtığında anda zımbalıyo

Alıntı Nightfish Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Biz takip işi yaptığımızdan detaylı anlatayım ben olayı. Öncelikle siz mesajı gönderdiğinizde karşı tarafa da mesaj gidiyor şu numara yerinizi bilmek istiyor diye, karşı taraf onay vermezse anca boş ekranı izlersiniz.

Bunun dışında eğer telefonunuzda GPS özelliği yoksa Turkcell konum bilgisini en yakın 3 baz istasyonunun ortası olarak gösteriyor yani pek doğru bir konum vermiyor.
    Bi nevi yerinin bilinmesini istemeyen kişiye baskı oluşuyor bu durumda karısı derki adama neden yerini bildirmedin boş ekran geldi mesela al sana kavga sebebi

Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

bu forumu seviyorum anında reaksiyon, güzel cevaplar. İlanı gördüm, celallendim hemen, zira hoşuma giden bir durum değil izlenmek, bilmek isteyen açar sorar arkadaşım, neyse, detayları öğrendim rahatladım. Teşekkür ederim herkese verdikleri bilgiler için
    öyle işte.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi bu olay bu kadar büyütülecek bişi değil bence. Whatsapp kullanmayan kalmadı sanırsam. Ya da Blackberry messenger. İkisinde de konum gönder diye seçenek var mesela.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    252 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Abi bu olay bu kadar büyütülecek bişi değil bence. Whatsapp kullanmayan kalmadı sanırsam. Ya da Blackberry messenger. İkisinde de konum gönder diye seçenek var mesela.
    Var tabiki ama gelir gelirdir bunu da milyonlarca kişi 1 defada olsa kullanacak kazanan yine Turkcell olacak

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Turkcell YoldaTakip

Takip edilmek istenen kişinin cebine onay vermesi için mesaj gönderiyor... Özel hayata izinsiz müdahale yok ama yinede zor durumda bırakabilir insanı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tabi canım, maksat para gelsin Karşıdaki onaylamasa bile kol gibi fatura geçiyordur o talebi gönderince.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)