Arkadaşlar merhaba...
97 model s14a sahibiyim. Otomobili ilk aldığımda hangi vites olduğu farkemeksizin gaza sonuna kadar bastığımda 5-6k devirde motorda patlamalar oluşuyor ve araç çekişten düşüyordu. Bujiler ateşleyemiyor zannettim ama ustalara gösterdiğimde bujilerin sapasağlam olduğunu söylediler. Daha sonra egzozda kaçak olduğu tespit edildi ve yapılan müdahale sonucu sorun ortadan kalktı...
Bu hafta muayeneye girdi araç. Birtakım işlemlere tabi tutuldu tabi muayeneye girmeden önce... Sonuç olarak Süreyya abi tarafından egzozumuz sağ salim takıldıktan sonra aracımı teslim aldım. (Egzozda herhangi bir kaçak olamaz diye düşünüyorum). Fakat arabanın içine aşırı derecede benzin kokusu doluyordu ve patlamalar tekrar geri dönmüştüErtesi gün, yani bugün, yolda intercooler borum yerinden çıktı. Ben de bu patlamaların borunun gevşekliğinden kaynaklı olduğunu düşündüm. Bu sorunun üstesinden geldik fakat şimdi yine patlamalar devam ediyor aynı devir bandında. Kafam iyice karışmış durumda. Üstüste bir çok denememe ve aracı sıkıştırmama rağmen birinci viteste en ufak bir patlama yaşanmazken ikinci viteste yine aynı sorun devam ediyor.
2'den sonrası sorunlu...
Böyle bir durum başına gelen varsa, ya da bilgisi olan varsa yardım etsin. Çok canımı sıkmaya başladı hakikaten bu konu...