Herkese merhaba öncelikle. Yazı biraz uzun olacak şimdiden kusura bakmayın.
Bir kaç gün önce aracın egzozundan duman geldiğini fark ettim, özellikle gaza bastığımda. Ustaya gittim gaza yüklendiğimizde aracın egzozundan su fışkırdı (Abartı değil, gerçekten fışkırdı.) Usta benzine su karışmış olduğunu egzozda birikip duman yaptığını söyledi, 20 liralık benzin aldığımdan dolayı üzerine benzin al zamanla geçer dedi. (Hala ne kadar doğru bir mantık bilmiyorum.) Fakat aracın çekişinde veya sesinde bir farklılık yoktu. Geçtiğimiz günlerde kar yağdığı için aracı çıkarmadım. Bugün üzerindeki karı temizleyip motoru çalıştırayım dedim. Motoru çalıştırdım rolanti halinde yaklaşık 1-2 dakika çalıştı ve devir düşmeye başladı ben arabaya binene kadar da stop etti. Tekrar çalıştırdım (Tek marşta alıyor bu çalıştırmalarımda.) tekrar çalıştı gaza bastım az az yedi stop edecek gibi olup çalışmaya çalıştı gaza basmama rağmen devir yemedi ve sanki egzoz patlar gibi bir şey geliyordu gaza basarken. (Egzoz sonunda değil ama, katalizör tarafından gibi. Araçta katalizör de orta susturucu da duruyor.
Sizce ne olmuş olabilir? Aracı çalıştıramadığımdan ustaya gidemedim, usta da kapalıymış bugün o yüzden şu anlık araç yatıyor. Araç Civic 1.4is .